• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.04.2022

10:38

SNS je ubedljivi pobednik izbora u Beogradu! Sva dreka da je bilo izbornih nepravilnosti pada u vodu!

printscreen

Politika

SNS je ubedljivi pobednik izbora u Beogradu! Sva dreka da je bilo izbornih nepravilnosti pada u vodu!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je za Novo jutro na RTV Pink da Đilas na sastanku sa predsednikom Vučićem nije izneo nijedan ozbiljan argument za svoj zahtev za ponavljanjem izbora

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa Draganom Đilasom, predsednikom SSP, a povodom zahteva predsednika SSP za ponavljanjem izbora.

Vučićević je istakao da Đilas u tom razgovoru nije izneo nijedan argument kojim bi objasnio i opravdao svoj zahtev.

- Nije doneo nijedan dokaz da je bilo nekih većih nepravilnosti – rekao je Vučićević.

Kako kaže, svi znamo da su u pravu ljudi iz SNS kada kažu da imaju većinu u Beogradu.

- Mi u Srbiji kratko pamtimo, 2008. godine Đilas je napravio gradsku vlast sa SPS, koji je imao prethodno potpisan sporazum sa Vučićem koji je tada bio u SNS. SPS se preko noći dogovorio i napravio vladu sa đilasovcima i Tadićem. Niko tada nije pominjao legitimitet i legalnost – rekao je Vučićević.

Kako kaže, on sada ističe da vlast mora da bude legitimna, i dodaje da je to Đilas uradio na vrlo lukav način.

- On zna koliko je Vučić osetljiv na to pitanje, na pitanje legitimiteta. On onda mora da razmisli da li će biti nekih novih izbora u gradu ili neće biti. Kako god da odluči, ja sam siguran da će se i na tim izborima desiti ogromna pobeda SNS – rekao je Vučićević.

Foto: printscreen

On ističe da je SNS ubedljivi pobednik izbora u Beogradu.

- Sada kada neko ubedljivo pobedi na izborima, od 110 mandata, SNS sam ima 48. Kako to nije pobeda? Njihova sva dreka da je bilo izbornih nepravilnosti pada u vodu – rekao je Vučićević.

Kako kaže, GIK je podneto više prigovora, ali se iz aviona vidi da su formalni, bez ikakvog argumenta i bez ikakvih činjenice.

- Sve je bilo u redu i nema nikakvih izbornih nepravilnosti. Neki su tražili provere lista i džakova, i sve je dozvoljeno. Sve je bilo demokratski. Ne znam šta će predsednik da odluči, ali verujem da će to biti najbolja odluka za sve – rekao je Vučićević.

Kako kaže, u ovom trenutku nam je preko potrebno državno jedinstvo, dodaje da se susrećemo sa jakim spoljnim pritiscima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bosa

pre 2 godine

Ma kakve nepravilnost! To su izmišljotine Dragana Đilasa jer kako drugačije da podnese to što je izgubio!

Milos

pre 2 godine

Opozicija je jedina koja se buni ,a nepravilnosti nije bilo samo izmisljaju.

Marina

pre 2 godine

Narod je glasao za napredak i za dalji razvoj nase zemlje.

Mira

pre 2 godine

Svima je muka od price da je bilo nepravilnosti ,a opozicija svuda imala svoje kontrolore i posmatrace.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17