• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

16.06.2022

07:00

STRAŠNO USTAŠKO LUDILO U HRVATSKOJ! Ubica dece dobio orden!

printscreen

Politika

STRAŠNO USTAŠKO LUDILO U HRVATSKOJ! Ubica dece dobio orden!

Podeli vest

Pilot Danijel Borović, koga srpsko tužilaštvo goni zbog bombardovanja kolone izbeglica i ubistva dece na Petrovačkoj cesti avgusta 1995, dobio priznanje 'Junak Domovinskog rata'

Hrvatski pilot Danijel Borović, koga Tužilaštvo za ratne zločine goni zbog bombardovanja kolone izbeglica i ubistva dece na Petrovačkoj cesti 7. avgusta 1995. godine, dobio je priznanje 'Junak Domovinskog rata'!?!

Boroviću je ovu nagradu uručio Mladen Pavković, predsednik Udruženja hrvatskih branitelja, i to na svečanosti u Županijskoj palati u Varaždinu. Pavković je rekao da se domovina ovim zahvaljuje pilotu koji je 'početkom februara 1992. godine izvršio prelet avionom od Bihaća do Pule, čime je Hrvatska dobila prvi nadzvučni borbeni avion'.

Lažni heroji

U Hrvatskoj se osumnjičeni, optuženi i osuđeni za ratne zločine smatraju herojima

Miodrag Linta, Savez Srba iz regiona

Jeziv zločin

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine, podsetimo, optužilo je četiri hrvatska oficira koji su naredili i direktno učestvovali u masakriranju civila na Petrovačkoj cesti - Danijela Borovića (64), Vladimira Mikca (67), Zdenka Radulja (69) i Željka Jelenića (69). U ovom zločinu ubijeni su Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), kao i Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34). Još najmanje pedeset osoba je ranjeno i osakaćeno, a među njima je najviše bilo dece.

U raketiranju izbeglica na Petrovačkoj cesti poginuli su:

* Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21)
* brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić
* Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13)
* Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34)
* Još više od pedeset osoba je ranjeno, ponajviše dece

Ništa od ovoga, međutim, nije omelo Mladena Pavkovića iz Udruženja hrvatskih branitelja da izjavi kako Srbija 'želi da osudi junake Domovinskog rata' (!?!), dok je sam Danijel Borović rekao da je 'Srbija agresor koji lažnim optužnicama želi da poravna situaciju iz 1995. godine'!?!

- Nakon 27 godina, neko se setio da hoće biti šerif u ovom regionu, bez obzira na to što je agresor. Haški sud rekao je da tu nije bilo ničeg nenormalnog, da je sve bilo u sklopu te vojne akcije 'Oluja', koja je međunarodno priznata i legitimna - kazao je Borović.

Foto: Novosti

Petrovačka cesta

Na drugoj strani, Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, kaže da je ovo 'skandalozna, ali potpuno očekivana odluka Hrvatske'.

- U Hrvatskoj se pripadnici paravojnih i policijskih snaga koji su osumnjičeni, optuženi i osuđeni za ratne zločine smatraju herojima. To jasno potvrđuje da Hrvatska nije sposobna da bude moderna i istinski demokratska država u kojoj se poštuju temeljne vrednosti civilizovanog sveta - ističe Linta.

Hrvati opet prete Vučiću: Tvoji dani su okončani!

Mediji u Hrvatskoj nastavljaju prljavu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Zagrebački 'Večernji list' objavio je kolumnu izvesnog Denisa Romca pod naslovom: 'Vučiću je jasno, igra je završena a njegovi dani okončani'.

Ovo je drugi put u samo desetak dana da hrvatski mediji udaraju na našeg predsednika, budući da je hrvatski list '7dnevno' prethodno doslovce objavio:

'Vučiću nije preostalo ništa drugo nego da uzme konopče, pa da se obesi! Jedina mu je nada da su priče o Putinovoj bolesti tačne i da će vrlo brzo umreti.'

Ustaljena praksa

Savo Štrbac, direktor Dokumentaciono-informacionog centra 'Veritas', ocenjuje da je ovo, nažalost, već viđena situacija.

- Ovo je ustaljena praksa u Hrvatskoj. Što je neko veći ratni zločinac, to je taj neko veći heroj koga tamo sve više poštuju i obožavaju - zaključuje Štrbac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija