• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

10.06.2022

07:00

SKANDALOZNO! TV N1 opravdava ubice srpske dece!? OPTUŽENI ZLOČINCI ZA NJIH SU 'GOSPODA SAGOVORNICI'!

printscreen

Politika

SKANDALOZNO! TV N1 opravdava ubice srpske dece!? OPTUŽENI ZLOČINCI ZA NJIH SU 'GOSPODA SAGOVORNICI'!

Podeli vest

Nisam kriv, sve smo časno odradili u ratu, rekao za tajkunski, đilasovski N1 optuženi hrvatski pilot Danijel Borović, čovek koji je bombardovao kolonu srpskih izbeglica!

Đilasovska TV N1 otvoreno je stala u odbranu ustaških, hrvatskih pilota koji su 7. avgusta 1995. godine na Petrovačkoj cesti bombardovali izbeglice i ubijali srpsku decu!
- Nisam kriv, sve smo časno odradili u ratu - rekao je za N1 pilot Danijel Borović, jedan od optuženih za stravičan zločin. Ovaj prilog potpisali su N1 Zagreb i N1 Beograd.


Ovim je tajkunska televizija, upozoravaju stručnjaci, direktno stala u odbranu hrvatskih pilota i podržala pokušaj zvaničnog Zagreba da proglasi ništavnom srpsku optužnicu!

Ruganje zločinu

Ovo jeste ruganje državi i ismevanje svih napora institucije tužilaštva
Ištvan Kaić, analitičar medija


 

Jezivi zločin

Tužilaštvo za ratne zločine, posle 27 godina, podiglo je optužnice protiv četiri hrvatska oficira koji su naredili i direktno učestvovali u masakriranju civila na Petrovačkoj cesti. Tada su u zbegu ubijeni Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), kao i Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34). Još najmanje pedeset osoba je ranjeno, a među njima je najviše bilo dece.


Za ovaj jezivi zločin optuženi su penzionisani oficiri hrvatskog vazduhoplovstva Vladimir Mikac (67), Zdenko Radulj (69), Željko Jelenić (69) i Danijel Borović (64). Krivičnim postupkom bio je obuhvaćen i general Josip Čuletić (70), ali nije optužen jer je u decembru prošle godine preminuo u Zagrebu.

Foto: printscreen

Sraman prilog na TV N1 o hrvatskom pilotu


Ništa od ovog, međutim, nije sprečilo TV N1 da objavi potresnu ispovest Danijela Borovića, jednog od optuženih hrvatskih pilota.
- Mogu samo reći da odbijam sve to što će mi se stavljati na teret, ne osećam se uopšte krivim po tom pitanju. Ja sam svojim kolegama u ratu odradio časno sve što je trebalo i sad je red na državi da se pokaže... - rekao je Borović.

Foto: printscreen

Ovako N1 izveštava o hrvatskom pilotu


I dok iz N1 juče nisu hteli da odgovaraju na naša pitanja i poruke, analitičar medija Ištvan Kaić kaže da je u ovom slučaju sve potpuno jasno.
- Šta je nagnalo uređivački kolegijum N1 Beograd da prenese prilog koji je primarno proizveden za hrvatsku javnost, a gde je glavna poruka da će svi napori Srbije da se kazne zločinci ostati uzaludni?! Ta poruka, kada se nameni srpskom opozicionom javnom mnenju, dobija dodatno značenje, a to jeste ruganje državi i ismevanje svih napora institucije tužilaštva. Na kraju, sve pokušava da se knjiži kao još jedna predstava vlasti - objašnjava Kaić.

Linta: Nisu spremni da se suoče sa zločinima!

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, kaže da je ovo još jedan od mnogih dokaza da Hrvatska nije spremna da se suoči sa svojom zločinačkom prošlošću.

- Temelj današnje Hrvatske jeste lažni mit o Domovinskom ratu po kome su Srbija i krajiški Srbi agresori i zločinci, a Hrvati su oslobodioci i žrtve. Hrvatska više od deset godina krši obavezu koju je preuzela Ugovorom o pristupanju EU da će procesuirati sve ratne zločine i kazniti sve zločince. Srpsko pravosuđe ima zato pravo i obavezu, u skladu sa principom univerzalne nadležnosti, da procesuira ratne zločine. Ratni zločin ne zastareva i svako ko je činio ratni zločin mora da odgovara - ističe Linta.

Foto: Novosti

Jovanka, Darko i Krstan Vuković

Nemaju etiku

Marko Matić, direktor Centra za odgovorne medije, ocenjuje da je ovo prvorazredni medijski skandal.
- Šolakovi mediji pokazuju najviši mogući stepen licemerja i odsustva etike u načinu na koji tretiraju temu optužnice za ratni zločin počinjen na Petrovačkoj cesti. Direktnom odbranom onih koji su ubijali nevinu decu u izbegličkoj koloni oni pokušavaju da relativizuju zločin i medijski odbrane one koji su optuženi za masakriranje srpskih civila - naglašava Matić.
 

U raketiranju izbeglica na Petrovačkoj cesti poginuli su:

* Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21)

* brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić
* Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13)
* Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34)
* Još više od pedeset osoba je ranjeno, ponajviše dece

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zubati drekavac

pre 2 godine

Hajte vi lepo u Severnu Koreju i Kolumbiju. Povedite sa sobom velikog vođu i Rošavog glavoseču.

Milan

pre 2 godine

A Srpska lista što sedi u skupštini Kosova sa bivšim teroristima OVK to nije ništa?

lol

pre 2 godine

pustite vi n1.. resite vi svoje probleme, pogotovo ovo oko etike. kad stavite neciji les bez ikakvog postovanja na naslovnicu ili recimo mapu srbije bez kim... ah.. ta bruka zivece doveka

sledeća vest

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija