• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Objektiv

16.06.2022

16:02

DONETA ODLUKA! Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda!

Politika

DONETA ODLUKA! Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda!

Podeli vest

Srpska napredna stranka (SNS) održala je sednicu Predsedništva na kojoj je većina odlučila da kandidat za gradonačelnika bude Aleksandar Šapić

Premijerka Srbije i koordinatorka Gradskog odbora SNS Ana Brnabić na konferenciji za medije nakon sednice Predsedništva SNS saopštila je da će kandidat za gradonačelnika biti Aleksandar Šapić, a njegova zamenica Vesna Vidović, takođe iz te stranke.

- Ja sam ubeđena da će ovaj tim moći da vodi Beograd napred. Biće dosta promena, ne možete da ne kažete da je Beograd neverovatno napredovao poslednjih godina, pa sad čak i oni koji žele da kritikuju Srbiju moraju da priznaju da Srbija ima snažnu ekonomiju i da smo postali važan partner vodećim evropskim zemljama - rekla je Brnabić.

Ona je prokomentarisala i važne vesti koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio.

- Najavljeno povećanje penzija od čak 19,1 odsto, to je nešto za šta smo radili i borili se bukvalno svaki dan ovih osam godina i to je istorijski najveće povećanje, a pritom je sasvim realno, imamo jak dinar i ovo povećanje ne remeti ni naš javni dug. Naš javni dug ostaje ispod 60 odsto BDP-a čak i sa ovolikim povećanjem penzija. Takođe, povećanje minimalca koje će biti između 12 i 14 odsto biće veoma važna tema razgovora sa sindikatima - rekla je Brnabić.

Na pitanje da li je bilo još kandidata za koje se glasalo, kao i da li se nastavlja koalicija sa SPS, Brnabić je rekla sledeće:

- Ovo je bio jedini kandidat kojeg je predložio i izglasao GO SNS. Ja sam zahvalna Predsedništvu stranke što je naš predlog izglasan. Što se tiče koalicije sa SPS-om, ona ostaje na gradskom nivou, ali to nikako ne znači da će se ona preneti na republički nivo. Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, mi ne želimo nikoga da molimo, imamo dovoljan broj odbornika i poslanika i želimo da sa nama idu oni koji veruju u naše projekte. Ostajemo pri tome da želimo da imamo Vladu do kraja jula. Videli ste da nemamo nikakav problem i da idemo ponovo na izbore, a videli ste šta su ovi drugi uradili posle izbora sa poverenjem građana. Udružili su se i levi i desni i ovi za NATO i ovi protiv, oni su pokazali šta rade sa poverenjem građana. Verujem da građani to neće zaboraviti - rekla je Brnabić. 

Foto: printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić

Šapić izglasan većinom, a ne jednoglasno

Većinom glasova Šapić je izglasan danas za kandidata za gradonačelnika. Dakle, nije bilo jednoglasno, nisu svi bili za, ali ja se ponosim time što pripadam stranci u kojoj svako ima pravo na svoje mišljenje i može da glasa demokratski. Nadam se da će ovaj naš predlog biti usvojen i u Gradskoj skupštini i da će Aleksandar Šapić biti gradonačelnik.

Šta će biti sa dosadašnjim zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem?

 

- Niko iz naše stranke nije se, što kaže predsednik, "venčao za funkciju". Normalno je da ljudi rade neke poslove, pa da posle toga više ne obavljaju tu vrstu posla. Dakle, da li će on ostati na nekoj funkciji u gradskoj vlasti ili će biti na nekoj drugoj funkciji, ili neće uopšte, to će odlučiti stranka. 

Povećanje penzija od 18 do 20 odsto

 

S obzirom na to da je premijerka najavila povećanje penzija od 19,1 odsto, a predsednik 18,2, ministar finansija Siniša Mali objasnio je zašto se brojke razlikuju.

- Ovo povećanje penzija biće između 18 i 20 odsto, uz očuvanje deviznog kursa. To je nikada veće povećanje. Držimo se plana. Razlika u brojkama je jer treba da vidimo da li će povećanje biti od 1. oktobra ili od 1. novembra. Ako je od 1. oktobra, onda će biti 18,2 odsto, a ako je od 1. novembra, onda će biti 19,1. To je ostalo još da vidimo. Dakle zbog tog jednog meseca došlo je do zabune. Važno je da očuvamo sigurnost naših javnih finansija - rekao je Mali.

Foto: Objektiv

Aleksandar Vučić

 

Podsećamo, Gradski odbor SNS Beograda pre dva dana jednoglasno je doneo odluku da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, Aleksandra Šapića.

Taj predlog usvojen je većinom glasova na današnjoj sednici Predsedništva SNS.

Foto: Objektiv

Aleksandar Šapić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lara

pre 2 godine

Gradonacelnik Beograda je odgovorna funkcija i odgovorno se i odlucuje. Beograd se gardi, jako puno prijekata je zapoceto, bice ih i jos. Tu je metro... tako da ocekujemo najboljeg kandidata.

Zečica

pre 2 godine

Verujem da ce Sapic uspeti da realizuje izgradnju metroa.

Veljko M

pre 2 godine

Izgradnja Metroa je počela i tu neće biti nikakvog zastoja.

zečica

pre 2 godine

Podrska Sapicu da nastavi da gradi nas lepi Beograd!

Milja R

pre 2 godine

Podrška kompletnom timu koji će sledeće četiri godine voditi naš glavni grad.

Zečica

pre 2 godine

Шапић је добар кандидат за такву позицију сматрам да је изабран прави човек који ће водити наш главни град.

Zečica

pre 2 godine

Nova energija je uvek potrebna .Šapić ima kvaliteta.

Zečica

pre 2 godine

Sapic se vec dokazao i u politici tako da ce ovu funkciju vrsiti takodje uspesno.

Zečica

pre 2 godine

Sapic je najbolje resenje za Beograd bez sumnje.

Mia

pre 2 godine

Verujem da ce odluka biti jednoglasna i da nece biti vecih problema.

Mia

pre 2 godine

Kandidat mora da bude radan i da ozbiljno shvati svoju poziciju.

Mia

pre 2 godine

Verujemo da ce se izabrati najbolji medju najboljima.

Mia

pre 2 godine

Svako ko bude izabran za gradonacelnika mora ozbiljno pristupiti zadatku.

Romanija

pre 2 godine

Sigurno će Šapić formirati tim koji će uspešno voditi grad Beograd.

Nešo N

pre 2 godine

Šapić je u dva mandata uspešno vodio Opštinu Novi Beograd i verujem da će biti uspešan i kao gradonačelnik.

Drina

pre 2 godine

Novi tim u glavnom gradu predvođen sa Šapićem će voditi grad u interesu svih žitelja našeg grada.

Mala plava

pre 2 godine

Nadamo se da ce izbor biti pravi jer pravi tim uvek donosi kvalitetne i vredne ljude

Milica

pre 2 godine

Velika podrška Šapiću, SNS je dobro izabrao!

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija