• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2022

18:08

VAŽAN SASTANAK U OVAKVOJ BEZBEDNOSNOJ SITUACIJI! Vulin sa Patruševim o gorućim pitanjima!

Tanjug

Politika

VAŽAN SASTANAK U OVAKVOJ BEZBEDNOSNOJ SITUACIJI! Vulin sa Patruševim o gorućim pitanjima!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim, saopštio je MUP Srbije

Na sastanku je istaknuto da je u proteklih godinu i po dana značajno unapređena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i organa bezbednosti Ruske Federacije.

Vulin je istakao da je Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić siguran i pouzdan partner, koji ne zaboravlja svoja vekovna prijateljstva, te da reč srpskog predsednika ima visok značaj i vrednost.

Vulin i Patrušev istakli su da Srbija i Rusija i njihove snage bezbednosti ostaju posvećeni zajedničkoj borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno borbi protiv trgovine narkoticima, narko-dilera, terorizma i sajber kriminala.

Srpski ministar unutrašnjih poslova i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije usaglasili su se da postoji prostor za dalji razvoj i jačanje saradnje Srbije i Rusije na polju bezbednosti.

Vulin je istakao da je pogrešno i uzaludno pokušavati izolovati geografski najveću zemlju na svetu, te da bi isključivanje Rusije iz međunarodnih organizacija, a posebno organizacija poput Interpola, bilo štetno i pogubno i da bi takav čin samo ostavio prostor za dalje jačanje i razvoj kriminala.

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patrušev istakao je da ruska strana visoko ceni Srbiju kao pouzdanog prijatelja i partnera u međunarodnoj areni.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije zahvalio se Ruskoj Federaciji na doslednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, navodi se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17