• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

22.09.2022

09:51

NAZIRU SE KONTURE NOVE VLADE! Biće promena!

printscreen

Politika

NAZIRU SE KONTURE NOVE VLADE! Biće promena!

Podeli vest

Konture nove vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena i promena zakona o ministarstvima, rekla je premijerka Ana Brnabić

Kaže da će biti grejanja i demantovala pojedine medije da nema dovoljno mazuta. Ističe da je nakon govora predsednika Vučića u Ujedinjenim nacijama jasno zašto Zapad toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Premijerka Ana Brnabić rekla da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutni kabinet i trenutna vlada radi u najboljem interesu građana. 

- Kada pogledate kakav je bio septembar, jasno je što ulazi u oktobar, sve što smo imali sa putovanjima, predsednik u Njujorku, čuvanje mira i bezbednosti usled provokacija, i razgovori u avgustu i septembru sa Lajčakom i Eskobarom, stalni sastanci da sačuvamo mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti - rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, konture vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena i promena zakona o ministarstvima.

- Ja se nadam da će to biti prva polovina oktobra, ali nikad ne znate šta će vam doći od obaveza - rekla je Brnabićeva.

Kaže da će biti grejanja i demantovala pojedine medije da nema dovoljno mazuta.

- Sad kad je sve prošlo što je bilo u septembru, sada idu sa drugim lažnim vestima, kao da će struja poskupeti za privredu na 120 evra po megavatu, to je laž, sad je struja 95, mi to subvencionišemo, ali tako će ostati - rekla je Brnabićeva.

Podsetila je da se u prethodnim godinama išlo na gasifikaciju Srbije i da imamo manje toplana na mazut nego u vremenu bivše vlasti.

- Tamo gde je još uvek mazut, mi smo ga naručili i u robnim rezervama je, naručili smo dodatnih 30.000 tona da budemo bezbedni - rekla je Brnabićeva. 

Predsednik Vučić u Njujorku podsetio na istinu 

Ana Brnabić je rekla da je predsednik Vučić u govoru na Generalnoj skupštini UN podsetio na osnovne principe međunarodnog prava, povelju UN koja treba da garantuje mir u svetu i nepovredivost teritorijalnog integriteta...

- Mi smo čuli istinu Beograda, istina je jedna, ne postoji istina Istoka i Zapada, nego je jedna i predsednik Vučić je uradio brilijantan posao podsećajući na tu istinu - rekla je Brnabićeva.

Nakon govora Vučića, kaže Brnabićeva, jasno je zašto Zapad toliko insistira i toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

- Sve što je predsednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istakao jeste taj kamičak u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada pomenete Srbiju i kada predsednik Vučić kaže - dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije - rekla je premijerka Brnabić.

To je taj kamičak u cipeli koji bi da izbace, tako što će rešiti to pitanje i više nećemo moći da se pozivamo povelju UN i da ih podsećamo na licemerje, rekla je premijerka.

- Oni koji nisu poštovali teritorijalni integritet Srbije dobro su čuli reči predsednika Vučića, a da li će nešto promeniti neće, ali mu neće oprostiti jer je rekao istinu - navela je Brnabićeva. 

- Pritisci zaista nikada nisu bili veći, pritisci na Vučića i Srbiju, i ponovo, sad vam je jasno i mislim svim građanima, zašto nisu bili veći, zato što oni ne žele više da imaju temu i primer sopstvenog licemerja - rekla je premijerka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
katarina

pre 2 godine

Vucic je CAR...koliko god tga neko voileo ili ne, on je jedan CAR ljudi....

veljko

pre 2 godine

Svaka cast Vucicu, na ovilikoj borbi..zaista je zasluzio svaku pohvalau....

veljko

pre 2 godine

samoi napred predsednice...podrsku vaseg naroda cete uvek imati...

katarina

pre 2 godine

samo napred presdednice i ne osvrcite se nazad....

Milica

pre 2 godine

Vucic je sinoc bio precizan, jasan i cvrst i Srbija je ponosna na njega.

NEŠA

pre 2 godine

Svaka čast predsedniku na govoru i hrabrosti da jednom u lice svim licemerima iznese pravu istinu , svidela se ona njima ili ne

NEŠA

pre 2 godine

Istina boli, a istina je da se Srbija nikad neće odreći Kosova a to se mnogima ne svidja radi sopstvenih interesa i koristi

Mica

pre 2 godine

Predsednik je bio jasan u svemu. Bravo predsedniče! Ponosni smo na Vas!

Jelena

pre 2 godine

Uvek ste govorili istinu i zato imate punu podršku naroda.

Nikica

pre 2 godine

Uvek ste štitili svoju zemlju i svoj narod. Samo narod predsedniče!

Dejana

pre 2 godine

Srbija ide evropskim putem uspesnosti ali i odrzavamo prijateljstvo sa Kinom i Rusijom

Dejana

pre 2 godine

Vucic snazno brani srpske drzavne i nacionalne interese

Marija

pre 2 godine

Vucic je neko ko vodi odgovornu i posvecenu politiku, bori se za pristojnu i modernu Srbiju

Marta

pre 2 godine

Predsednik Vucic u Njujorku je podsetio na istinu, hrabro i snazno brani interese nase drzave

Mila

pre 2 godine

Verujem da će ova Vlada raditi u interesu naroda kao i do sada...,

Ilija

pre 2 godine

Hrabri ljudi pokreću svet i to oni koji se ne boje da izreknu istinu. Nije lako optužii sve da nisu ništa uradili u slučaju Srbije a znali su da je potpuno protivpravno napadnuta. Nije lako, ali Vučić je to uradio. Od sinoć, u slučaju Srbija, ništa nije isto.

Vlajko77

pre 2 godine

Predsednik Vucic brani svoj narod svuda po svetu !

sasa

pre 2 godine

Timski rad nek preovladava i kada je nova Vlada u pitanju.To je najvaznije

stefan

pre 2 godine

Najvaznije da nova Vlada odrzi kontinuitet rada sa prethodnom.To ce biti primarni cilj

Patak

pre 2 godine

Nova Vlada ce biti sastavljena od kvalitetnih kadrova i radice u interesu gradjana

Pavlovic

pre 2 godine

Tim i kada pobedjuje i ima dobre rezultate iza sebe nekada treba osveziti,tako i sa novom Vladom

Suzana

pre 2 godine

U govoru od 15 minuta Vučić je podsetio svet na ono što su zaboravili

Nena

pre 2 godine

Svet je malo sebi pomutio razum i vidike, ali ih je Vučić raščistio

Veričica

pre 2 godine

Vučić je podsetio da se istina ne menja od države do države već je ista za sve

Suzi

pre 2 godine

Vučićev govor je jedan od najboljih u zasedanju UN

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje
Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje

Zoran Srećković penzionisani policajac koji je 5. oktobra 2000. godine bio u policijskoj stanici u Ulici Majke Jevrosime kada je ona napadnuta, kaže da su političari sa navijačima upali i odneli oružje, koje nikada nije vraćeno i ne zna se gde je završilo i da su pojedinci zbog toga dobili nagrade za unapređenje demokratije, a on se pita: "Kojoj su demokratiji oni doprineli tog 5. oktobra?!"

05.10.2024

11:41

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija