• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2022

14:19

SASTALI SE MINISTRI SRBIJE I GRČKE! Vulin i Teodorikakos razgovarali o nastavku saradnje

Tanjug

Politika

SASTALI SE MINISTRI SRBIJE I GRČKE! Vulin i Teodorikakos razgovarali o nastavku saradnje

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Grčkoj, sastao se danas u Aleksandropolisu sa ministrom za zaštitu građana Panajotisom Teodorikakosom

Srpski i grčki ministar razgovarali su na bilateralnom sastanku o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, saopštio je MUP.

Dvojica sagovornika složila su se da je operativna saradnja srpske i grčke policije na visokom nivou, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala, sprečavanja trgovine narkoticima, pranja novca i krijumčarenja ljudi, te da je saradnja dve policije intenzivirana i unapređena u proteklih godinu i po dana.

Foto: Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je tokom razgovora da je borba protiv organizovanog kriminala jedan od prioritetnih zadataka Srbije i da je Grčka važan strateški partner u cilju postizanja uspeha u toj borbi.

Ministar za zaštitu građana Panajotis Teodorikakos poručio je da organizovani kriminal ne poznaje granice i da je borba protiv organizovanog kriminala u interesu obe države, te da je srpska policija u mnogim međunarodnim akcijama, usmerenim na borbu protiv kriminala, dala veliki doprinos i dodao da se na pomoć srpske policije ozbil?no računa i u budućem periodu.


Srpski i grčki ministri istakli su da je bilateralna saradnja dve zemlje na visokom nivou, pre svega zahvaljujući dobrim ličnim odnosima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa.

Vulin zahvalio se Grčkoj na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i na principijelnom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova, uprkos brojnim pritiscima, navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija