• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TV Prva

30.10.2022

12:43

JE L' HOĆETE DA ODSEČEMO JEDINU GRANU ZA KOJU SE DRŽIMO? Dačić o problemu KiM: REKAO SAM SVE TO I AMERIKANCIMA...

printscreen

Politika

JE L' HOĆETE DA ODSEČEMO JEDINU GRANU ZA KOJU SE DRŽIMO? Dačić o problemu KiM: REKAO SAM SVE TO I AMERIKANCIMA...

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, gostujući na televiziji Prva, da Zapad svojim nekorektnim odnosom tera Srbiju u zagrljaj Rusiji, Kini i ostalima



- Koga će Vučić sutra da pozove kada bude rezolucija o "genocidu" u Srebrenici na dnevnom redu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. On i ja smo sami sedeli i gledali smo koga ćemo da pozovemo. Znate ko se jedini javio tada - Lavrov - rekao je Dačić.

On je rekao da bi bila drugačija situacija kada bi na Zapadu imali razumevanje za Srbiju.

Na pitanje da bi Rusija imala razumevanje da joj Srbija uvede sankcije on je odgovorio pitanjem "Je l' vi mislite da bi vam neko nešto oprostio u međunarodnoj zajednici".

On je istakao da je tačno da je Srbija izmedju dva pritiska, "očekivanja" sa Zapada i Rusije, što po njegovoj oceni nije izenađujuće, jer svako gleda svoje interese.

- Rusija smatra da je Kosovo presedan koji može da bude dobar za svaku separatističku teritoriju u svetu, Zapad da je to sui generis koji važi samo za Kosovo i nigde drugde u svetu - naveo je Dačić.

Foto: printscreen

Govoreći o Kosovu i Metohiji, on je rekao da Srbija ne može da se osloni na glasove Zapada i upitao da li treba da odseče jedinu granu za koju se drži i šta će onda biti.

- To što kažem je zdravorazumski. Rekao sam to i predstavnicima Amerike - svaki čovek i životinja se drže za jednu granu dok ne nađu drugu. Je l' vi hoćete da pustimo tu granu nad ambisom, a da se ne uhvatimo ni za jednu drugu - rekao je Dačić.

On je govoreći o odnosu Zapada, rekao da se "više ne traži političko rešenje za problem KiM, već samo anesteziološko kako će Srbija lakše da proguta nezavisnost Kosova".

- To je potpuno pogrešan pristup i ne može da naiđe na pozitivan odjek sa naše strane. Zato je to Vučić izneo na Savetu za nacionalnu bezbednost, mi ćemo sve da učinimo da nastavimo dijalog, ali nama ne daju prostor i teme da se dijalog vodi - rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mr

pre 1 godinu

Ja bi tebi isekao jezik da vise nikada ne progovoris.Toliko si zla naneo ljudima u regionu za vreme surovanja sa milosevicem(njegov pionir)tako da bi predlozeno bilo najbolje resenje za nas obicne smrtnike.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić: Srbija će učiniti sve za mir, ali neće naštetiti svojim interesima
Politika

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić: Srbija će učiniti sve za mir, ali neće naštetiti svojim interesima

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić osvrnuo se na svoj povratak u resor spoljnih poslova i niz najaktuelnijih spoljnopolitičkih tema, podvukavši da će sa velikom dozom odgovornosti i posvećenosti pristupiti vršenju svoje ministarske dužnosti, te da je linija koja razdvaja spoljnu od unutrašnje politike sve tanja

29.10.2022

12:44

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija