• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.10.2022

13:14

Dačić i Deng otvaraju skup u okviru inicijative Pojas i put

Ministarstvo spoljnih poslova

Politika

Dačić i Deng otvaraju skup u okviru inicijative Pojas i put

Podeli vest

U Beogradu će sutra biti održana druga konferencija Beogradskog "Think Tanka", u organizaciji Instituta "Pojas i put", pod nazivom "Novi svetski trendovi u odrazu 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine"

Na otvaranju skupa govoriće prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i zamenik ministra spoljnih poslova Kine Deng Li, najavljeno je danas iz Vlade Srbije.

Pored visokih političkih predstavnika, najavljeno je i učešće ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo i ambasadorke Srbije u Kini Maje Stefanović.

U okviru konferencije očekuje se učešće oko 30 eksperata za međunarodne odnose iz 15 zemalja učesnica inicijative "Pojas i put", a osim iz Srbije i Kine, učesnici dolaze iz Grčke, Mađarske, Indonezije, Kambodže, Laosa, Kenije, Poljske, Malezije, Filipina, Pakistana, Maroka, Severne Makedonije i Slovenije.

Druga konferencija beogradskog "Think-Tanka" okupiće predstavnike iz oblasti politike, ekonomije, obrazovanja i kulture, a sa ciljem da se obezbedi okruženje za kvalitetnu i plodnu diskusiju koja će rezultirati značajnim zaključcima u formi izveštaja.

Oni će, zatim, biti prosleđeni političkim činiocima, kreatorima politika i ostalim relevantnim subjektima, dodaje se u saopštenju.

Događaj je podeljen u tri sesije, a učesnici će diskutovati o značaju 20. Nacionalnog kongresa KP Kine za svetsku ekonomsku i političku situaciju, posebno u svetlu globalne krize, glavnim globalnim pravcima daljeg mirnog razvoja, o napretku inicijative "Pojas i put", izazovima saradnje i novim pokretačkim snagama zajedničkog razvoja, unapređenju akademske saradnje, promovisanju razvoja te inicijative, i drugim važnim temama.

Institut za "Pojas i put", čiji su osnivači Vlada Srbije, Privredna komora Srbije i Univerzitet u Novom Sadu, uspostavljen je sa primarnim ciljem koji je usmeren na izgradnju i širenje mreže ključnih zainteresovanih institucija i pojedinaca, okupljenih oko zajedničke misije, kao i istraživanje mogućnosti za jačanje postojećih i stvaranje novih uspešnih partnerstava i otkrivanje novih mehanizama saradnje.

Cilj Instituta je da uspostavi snažno partnerstvo sa političkim, industrijskim, obrazovnim, kulturnim i drugim institucijama iz zemalja koje su deo inicijative "Pojas i put" , sa akcentom na unapređenje kinesko-srpskih odnosa uz promociju inicijative u drugim zemljama.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija