• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.12.2022

08:45

POPOVIĆ: Važno je da budemo ujedinjeni oko kosovske politike predsednila Vučića, jer je ona jedina realna!

Nenad Popović

Politika

POPOVIĆ: Važno je da budemo ujedinjeni oko kosovske politike predsednila Vučića, jer je ona jedina realna!

Podeli vest

Lider Srpske narodne partije, Nenad Popović, izjavio je da u potpunosti podržava predlog predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, da se na osnovu Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti UN zahteva povratak hiljadu pripadnika srpske vojske i policije na Kosovo



- U atmosferi terora koji nad srpskim narodom sprovodi osvedočeni srbomrzac i ekstremista Aljbin Kurti, jedini način da zaštitimo naš narod od novog pogroma i progona je dolazak naših snaga bezbednosti u južnu srpsku pokrajinu - istakao je Popović.

On je upozorio da Kurti bezočno i drsko krši briselski sporazum, i ismeva njegove najvažnije odredbe, poput obaveze formiranja Zajednice srpskih opština. Dok predstavnici zapadnih zemalja to nemo i bez reakcije posmatraju, Kurti svojim bezumnim akcijama protiv našeg naroda preti da uruši mir u regionu.

- Suočena sa ovim Kurtijevim bezumljem i ćutanjem zemalja koje podržavaju tu lažnu državu, Srbija je morala da reaguje zahtevom da naš vojnik i naš policajac garantuju bezbednost Srbima, a ne albanski NATO vojnik koji se smeje dok hapsi naše ljude u manastiru Hoča - dodao je Popović.

On je istakao da je važno podržati državnu politiku koju je izneo predsednik Vučić, jer je ona jedina realna, a pred nama su dani pritisaka, pretnji i ucena.

- U ovim teškim vremenima za Srbiju, bilo kakva kosovska politika koja za svoje polazište ima prazni i nerealni populizam, ili otvoreno svrstavanje na stranu onih zapadnih sila koje nam prete, samo bi bila u funkciji spoljnih faktora koji žele da izazovu podelu u srpskom narodu u ovom najvažnijem državnom pitanju. 

- Danas, kada nam se najavljuju dolasci raznih zapadnih delegacija koje će pred nas postavljati zahteve da priznamo nezavisnost Kosova, i koje će nam pretiti ako to odbijemo, najpotrebnije je da budemo složni, realni, mudri i strpljivi. Moramo biti odlučni da branimo naše neotuđivo pravo na Kosovo, i da u ovom globalnom sukobu ostanemo slobodni i nezavisni - zaključio je predsednik Srpske narodne partije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POPOVIĆ: Puna podrška predsedniku Vučiću!
Politika

POPOVIĆ: Puna podrška predsedniku Vučiću!

Albanski separatisti i teroristi na Кosovu su svojim poslednjim odlukama o imenovanjima u izvršnoj vlasti lažne države do kraja ogolili svoje antisrpsko lice, rekao je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

02.12.2022

09:26

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija