• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2022

12:26

Ne možemo mi da cenzurišemo naše goste, da se neko ne bi naljutio! Dačić o odluci Bocan Harčenka da napusti kongres SPS

Tanjug

Politika

Ne možemo mi da cenzurišemo naše goste, da se neko ne bi naljutio! Dačić o odluci Bocan Harčenka da napusti kongres SPS

Podeli vest

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ta partija ne može da cenzuriše svoje goste da se neko ne bi naljutio, komentarišući objavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocan Harčenka da je napustio nedavni kongres socijalista zbog video poruke bivšeg premijera Grčke, lidera Sirize Aleksisa Ciprasa u kojem je pominjao Rusiju

 

- Zna se šta je naš politički stav oko toga, ali SPS je deo socijalističkog pokreta, evropskog. To što je (Aleksis) Cipras rekao je benigno u odnosu na to što bi rekli (španski premijer Pedro) Sančes i drugi da smo ih pustili da govore. Nije to moj stav, ali mi ne možemo da cenzurišemo naše goste niti možemo da upravljamo njima, šta će oni da kažu da se neko ne bi naljutio - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara u Ministarstvu spoljnih poslova.

Dačić je dodao da je “i on morao svašta da sluša u svetu”.

- I svi moramo da se naviknemo da je narativ u ovom trenutku takav, a šta mi mislimo, mi smo suverena zemlja i vodimo svoju suverenu spoljnu politiku - rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 1 godinu

NajEvropljanin zarad potrošenog levičarskog političara kvari odnose sa prijateljskom zemljom. I uradio je ovo namerno zarad obezbeđivanja podrške zapadnih ambasadora. Na kongresu partije nema mesta za takve teme. Ne verujem da bi dozvolio npr obraćanje nekog iz Severne Koreje ko bi imao što šta da kaže protiv dragog mu zapada( ujedno i istinu bi rekao). Dačić je Brozoista koji još veruje u Josipovu laž iz '48 .

Perica

pre 1 godinu

Gospodine Dačiću duboko sam razočaran vašim odgovorom. Ne zaboravite Rusija je stalna članica saveta bezbednosti UN a Grčka? Grčka je samo jedna nebitna članica NATO -a koju niko ništa ne pita a još su i dužni toliko para da ima sve da urade što im se kaže. Sramota!

Drago

pre 1 godinu

Veliko razočarenje dačiću (malim slovima) lizao si za fotelju tolikih godina po Srbiji od vlasti do vlasti pa si sad spreman za neku EU fotelju da ližeš. Nemam reči kod mene a vidim i mnoge druge si puko ko jabuka.

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija