• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

05.01.2023

14:21

SRPSKOM PATRIJARHU PORFIRIJU DOZVOLJEN DOLAZAK NA KiM! Njegova poseta očekuje se u toku dana

www.spc.rs

Politika

SRPSKOM PATRIJARHU PORFIRIJU DOZVOLJEN DOLAZAK NA KiM! Njegova poseta očekuje se u toku dana

Podeli vest

Patrijarh srpski gospodin Porfirije dobio je dozvolu da poseti Kosovo

Očekuje se da patrijarh Porfirije na Kosovo stigne danas u okviru priprema za proslavu pravoslavnog Božića, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, dozvolu za Porfirijevu posetu Kosovu zatražio je ministar za povratak i zajednice Nenad Rašić, što je Kurti prihvatio.

Patrijarh srpski je, kako se navodi u saopštenju, rekao da želi da uđe na Kosovo bez telohranitelja. Ističe se i da on nije tražio posetu prema odredbama postojećih sporazuma. Priština je prethodno zabranila patrijarhu da doputuje u Pećku patrijaršiju 25. decembra.

Kako je Kosovo onlajn objavilo, u mejlu Vlade Kosova kojim je tada odbijena poseta patrijarha Porfirija, pred poglavara SPC su stavljeni su određeni uslovi kako bi mu poseta bila odobrena, a glavni uslov je bio da javno osudi barikade na severu Kosova i "kriminalne strukture na severu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crnogorac

pre 1 godinu

Kosovari znaju s njim. Tamo i u Hrvatsku je miran kao bubica. Kod nas se goropadi i dolazi helikopterom, vozi se Majbahomm i čuvaju ga siledžije i ubice sa automatima. Ali, neće ni to dovijeka. Prevalila je CG 6 okupacija, pa će i ovu sedmu!

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija