• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.01.2023

13:21

JOVANOVIĆ: Francusko-nemački predlog o KiM poslednja prilika da se konačno stavi tačka na ovaj problem

Tanjug

Politika

JOVANOVIĆ: Francusko-nemački predlog o KiM poslednja prilika da se konačno stavi tačka na ovaj problem

Podeli vest

"Francusko-nemački predlog o Kosovu koji je zvanično ponuđen Srbiji, poslednja je prilika da se posle decenija lutanja konačno stavi tačka na kosovksi problem", smatra lider LDP Čedomir Jovanović

- Vreme koje smo potrošili sami sebi na odbijanja dosadašnjih predloga učinilo je ovo društvo najnesrećnijim u Evropi, pa smo tako danas udavljeni u nacionalizmu koji je razorio i nas i sve oko nas. Svako buduće rešenje će biti nepovoljnije po Srbiju, a posebno u periodu kada će Evropa biti zaokupljena svojim problemima, bez mnogo želje da se bavi Balkanom i našom nesrećom - kaže Jovanović.

On dodaje da Liberalno demokratska partija podržava ovaj sporazum, jer on daje odgovore na ona pitanja o kojima od svog osnivanja govorimo.

- Marginalizovani, satanizovani, omalovažavani jedva stojimo na nogama dok gledamo kako naša politika postaje jedina realna u ovom vremenu, ne zbog naše posebnosti nego zbog toga što tu politiku život određuje. Ne sme se danas niko povući pred naletom najgorih u Srbiji, koji se već grupišu kako bi nam još jednom stavili do znanja da iz Beograda opet neće dati Kosovo i da je izdajnik svako onaj ko pokušava da uradi nešto normalno i razumno - ističe lider LDP i dodaje:

- Svaka takva kukavica treba da dobije svoj odgovor, pošto je danas nevažno više nego ikada ko je za koju partiju i ko ima koliko procenata, ovo je pitanje opstanka ili marginalizovanja Srbije koja je zemlja u nestajanju i bez Kosova i sa Kosovom. 

- Nemamo razumevanje zbog toga za one koji deset godina lome zemlji kičmu na kosovskom pitanju, nadajući se da će ipak nekada opet biti zamena vlasti, pošto alternativa nikada nisu ni bili. Zato nas ljubav prema Srbiji obavezuje da joj kao i uvek želimo dobro i zbog nje govorimo istinu, bez obzira na cenu koja se plaća - kaže Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dera

pre 1 godinu

I ti i tvoja mikro partija ne možete da napunite lift, a to da vi dajete procene i rešenja za Srbiju je ne smešno već jako , jako smešno .

Kome si ti lider

pre 1 godinu

Zasto pisete o ovom izdajniku srpskoga naroda, koji se proslavio kod hapsenja Slobe, kada su ga njegovi iz DOS žrtvovali, da ako ga neko ubije, pa sta? Uopste nije jasno, zasto toliko mediji uvazavaju njegovo misljenje, misljenje jednog iskompleksiranog i dokazanog narkomana, profitera, ništaka?

Dragi

pre 1 godinu

Čeda Jovanović govori ono što AV misli. Sve je to povezano...Čeda+Aco+Vučko...neprincipijelna koalicija.

miki

pre 1 godinu

Nas precednik nikad ne bih potpisao izdaju kosova i davanje stolice u un .Nije on izdajnik kao ti cedomir drogirani.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15