• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.03.2023

10:53

PALMA: Ja sam za pokret, a ne za bojkot

Printscreen/TV Happy

Politika

PALMA: Ja sam za pokret, a ne za bojkot

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je gostujući na HEPI TV, na pitanje o formiranju Narodnog pokreta za državu koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je za pokret, a ne za bojkot.

- Vi vidite da su pojedini političari iz parlamentarne opozicije u Srbiji za bojkot svega što je dobro za Srbiju. Ja sam za pokret, a ne za bojkot. Ja sam za sve ono što je u interesu građana Srbije i svih gradova i opština u Srbiji. Najbolji primer ponašanja opozicije u Srbiji je sastanak u Briselu pre tri dana delegacije Skupštine Srbije, koju su činili poslanici vladajućih i opozicionih partija sa evroparlamentarcima predvođenih Izaslanikom za Zapadni Balkan Vladimirom Bilčikom, kome je prisustvovao i poslanik Jedinstvene Srbije Života Starčević, koji me je pozvao iz Bisela i rekao "ne mogu da verujem šta pojedini opozicionari pričaju protiv Srbije". To je čudo da vi dođete u Brisel gde se odlučuje o sudbini građana Srbije, tamo se ne odlučuje o sudbini Aleksandra Vučića, već građana Srbije i vi se tako ponašate i kažete da je u Srbiji sve crno - rekao je Plama i dodao:

- Ako je u Srbiji sve crno kao što pričaju pojedini opozicionari, zašto onda u Srbiju dolaze investitori iz Nemačke, Italije, Francuske, SAD i otvaraju fabrike u našoj zemlji. Ako postoji nestabilnost kao što pričaju ti opozicionari, a što nije tačno, kako onda samo nemačke fabrike zapošljavaju oko 70 000 naših radnika u Srbiji. Ja molim sve opozicione partije da se preusmerimo sada svi i da vidimo šta je to što je interes građana Srbije. Siguran sam, a to je i više puta rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da neće priznati takozvano Kosovo i da je protiv ulaska takozvanog Kosova u Ujedinjene nacije. A šta više hoćete i šta još Srbija treba da uradi da je vi ne napadate ? Ja ovo govorim kao nekadašnji opozicionar. Ja kada pređem granicu, nikada nisam u inostranstvu napadao ni Koštunicu, ni Đinđića ni Tadića i nikada ništa loše nisam pričao o svojoj državi, već samo o nepravdi koja se sprovodi nad Srbijom od strane dela međunarodne zajednice.

Foto: Printscreen/TV Happy

Palma vodi 350 studenata, profesora i nastavnika u Beč

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da, nakon godina pandemije, nastavlja tradiciju vođenja studenata u Beč.

- U ponedeljak uveče, 13. 03. put glavnog grada Austrije putuje delegacija od 350 studenata, profesora i nastavnika i boraviće tamo do petka. Radi se o studentima koji su iz Jagodine i studiraju u svom gradu ili drugim gradovima Srbije i studentima koji su iz drugih gradova, a studiraju u Jagodini. Kao i poslednjih 12 godina, organizator ovog putovanja je grad Jagodina, a sve troškove plaćaju donatori. Zašto Beč ? Zato što se radi o gradu gde studira najveći broj Srba van Srbije, zato što u Beču živi najveći broj naših sunarodnika van Srbije i zato što je grad Beč godinama proglašavan za najbolje mesto za život i dobijao sve nagrade. Naši studenti obići će čuveni Bečki univerzitet gde će se upoznati sa načinom rada i života njihovih kolega u Beču, a obići će i znamenitosti austrijske prestonice. Naš cilj je uvek isti, a to je da studenti vide kako se živi i studira u Evropi, ali uvek da se vrate u svoju zemlju Srbiju i tu rade i osnivaju svoje porodice - kazao je Marković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jordan

pre 1 godinu

To je odlicna ideja o formiranju Pokreta, ako se zeli spast Srbija od svih zala. Ali, pronadjite za predsednika Poketa coveka od moralnog integriteta, mudrog i umnog. Ukoliko to bude bilo ko od politicara, bilo pozicije ili opozicije, to ce biti uzaludan posao, vec obican spin da se zadrzi postojece stanje!?

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija