• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.03.2023

23:01

OBUĆINA LAŽE NA VELIKO! Tvrdi da je Vučićević osuđen prekršajno, a istina je sasvim drugačija

printscreen

Politika

OBUĆINA LAŽE NA VELIKO! Tvrdi da je Vučićević osuđen prekršajno, a istina je sasvim drugačija

Podeli vest

Voditeljka Nove S Jelena Obućina prešla je svaku meru u neistinama koje iznosi. Ona tvrdi da je glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević osuđen prekršajno, što nije istina.

- Ako kojim slučajem popusti pažnja, najednom zaboravimo da su Mali i Vesić najavljivali seljenje Buhe u Beograd na vodi, da je Vučić prvi pitao – znate li vi Gordana gde je Mauricijus, da je Vučićević osuđen na 200.000 dinara prekršajno. Ako nam popusti pažnja, poverovaćemo i u ono što smo jutros čuli na Pinku – da papir iz Ohrida nismo ni videli. Ako hiljadu puta izgovorena laž postane istina, ne dirajte preambulu, sve ćemo vam poverovati - zaključila je Obućina.

Foto: printscreen

Podsećamo, Vučićević je na kućnu adresu dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne. Taj poziv je izdat na osnovu presude koju je doneo Drugi osnovni sud u Beogradu 2021. godine, a koja je u međuvremenu postala pravosnažna, po kojoj je krivično osuđen zato što je Jugoslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik. A na osnovu čega? Na osnovu bankarske dokumentacije. Informer je tada 2019. došao do dokumentacije na kojoj se vidi da je kontroverzni albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za najteža krivična dela - od utaje poreza do pranja novca - da je sa računa svoje firme iz Tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od Ćosićevih firmi ovde u Beogradu. Tokom suđenja, Vučićevićevi advokati i on lično su, potpuno činjenično, dokazali da Ćosić to i jeste, dakle da prima pare od kontroverznih, sumnjivih šiptarskih biznismena iz Albanije. A on je tvrdio da prima za neke televizijske poslove, a sud je presudio da je to istina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Normalac

pre 1 godinu

Uh, gadovi udbaški... Ako je tako dajte presudu da je vidimo a ne Nalog za osuđenog.

Dimitrije

pre 1 godinu

Pa kad imate novinare istražite i to zašto je taj sudija tako postupio, po pravu ili zbog nečega drugog pa izađite sa dokazima. Ovako i treba da vas prave budalama kad umete samo da pričate a kad treba nešto uraditi nema snage i pameti

jova

pre 1 godinu

Dragi Dragane,molim te da platis te pare,a onda sve umesane u aferu tuzi Evropskom sudu za ljudska prava, Ovakvo nezavisno sudstvo je ocigledno zavisno od visine uplacenih novcanica. Ako odes u äpsanu"samo ces otvoriti vrata hijenama...

Rade R

pre 1 godinu

"Obućina laže"! A jel to kao nešto novo!? Lagala, laže i lagaće! To je njen posao, za to je plaćena! Ne radi ona ništa po istini, po pravdi, po moralu! Samo radi ono za šta je plaćaju! Jer takvi ljudi nemaju ništa ljudsko sem oblika! Prazne ljušture! Odvratno!

Radoje

pre 1 godinu

Obucina je laze maksimalno,za to je placena,zena nema minimum savesti.Dragane ako mozes da zamenis zatvor placanjem kazne plati,pa se bori za svoja prava i prava svih novinara koji smetaju zutoj bagri koja je vecina u pravosudju.

Petar JVetar

pre 1 godinu

"Обућина - каква је то новинарска громада". Страшно - па сви су шиптарски плаћеници овако или онако. Директно или преко оних Кравара преко баре.

Jovana

pre 1 godinu

Vučićević je, kako ja shvatam, osuđen da za uvredu plati kaznu od 200.000 din. On neće da plati jer smatra da je u pravu. Za neplaćanje sudske kazne zakonom je predviđeno izdržavanje kazne u vremenu koliko vredi zatvorski dan dok se ne otplati kazna. Vučićević je sam odabrao da ne plati kaznu, ode u zatvor i ne na drugi, već na taj način se bori protiv nepravde za koju smatra da mu je naneta. To je njegov izbor borbe. Za sada, tako je po zakonu. Treba se izboriti za promenu zakona. Meni samo nije jasno gde je NUNS? Onaj NUNS koji je znao da digne neviđenu frku kada neko, ako je iz vladajuće strukture, samo opsuje ili se očeše ili se brecne na novinarku ili novinara? Zašto sada ćute? Možda su šokirani osudom novinara (koji baš i nije iz njihe strukture), pa su zanemeli!? Ili, možda, novinari "sa one strane" nisu vredni njihovog truda?

Bedi

pre 1 godinu

Baš me interesuje gde je granica između tzv. nezavisnog pravosuđa i nesposobnog državnog aparata da zavede istinsku vladavinu prava na svojoj teritoriji i da hiruški precizno ukloni one iz tog istog aparata koji svoje pozicije zloupotrebljavaju, a finansiraju se iz poreza koje obični građani plaćaju. Nikad više tzv. vrhunskih pravnika u vrhu države i nikad više nekažnjivih očiglednih zloupotreba onih koje finansiraju građani iz redova takođe pravnika. Očigledno imamo za jednu ozbiljnu državu suviše onih koji primaju platu iz budžeta, a tu platu ne opravdavaju rezultatima svoga rada. Ako imamo takvu situaciju, Vrhovni savet sudstva nam je samo vrhunski promašaj i ništa više!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija