• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.04.2023

16:51

Vlada usvojila uredbu za unapređenje energetske efikasnosti u ovoj godini

Politika

Vlada usvojila uredbu za unapređenje energetske efikasnosti u ovoj godini

Podeli vest

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o utvrđivanju Programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja energetske efikasnosti u ovoj godini, koji predstavlja strateški i zakonodavni okvir za efikasno korišćenje energije, a za krajnji rezultat ima povećanje javne svesti o značaju energetske efikasnoti.

Programom je utvrđeno više ciljeva - ušteda energije i njeno racionalno korišćenje primenom proverenih, savremenih tehnologija i proizvoda čije je korišćenje ekonomski opravdano, korišćenje obnovljivih izvora energije za sopstvene potrebe, zaštita životne sredine kroz smanjenje emisije gasova koji stvaraju efekat staklene bašte, saopsteno je posle sednice Vlade. 

Takođe, predviđene su i mere unapređenja energetske efikasnosti koje imaju prioritet u finansiranju ili sufinansiranju, kao što su, pored ostalog, unapređenje termičkog omotrača zgrade, zamena termotehničkih sistema ili deo sistema efikasnijim sistemima u zgrade, modernizacija sistema unutrašnjeg osvetljenja u objektima, ugradnja solarnih kolektora u instalaciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vlada Srbije donela dve uredbe u vezi sa suncokretom
Politika

Vlada Srbije donela dve uredbe u vezi sa suncokretom

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine, kako bi se očuvala stabilnost dohotka proizvođača ove uljarice

25.08.2022

16:32

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51