• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

12.05.2023

16:54

ŠIPTARI PRETE RATOM! Albanski ekstremisti uputili do sada najstrašniju pretnju - NAPAŠĆEMO NIŠ I KURŠUMLIJU!

Informer DN

Politika

ŠIPTARI PRETE RATOM! Albanski ekstremisti uputili do sada najstrašniju pretnju - NAPAŠĆEMO NIŠ I KURŠUMLIJU!

Podeli vest

Kosovo je spremno za rat ukoliko se naruši njegov suverenitet, a u slučaju sukoba sa Srbijom borićemo se za Niš, Kuršumliju, Rašku i Sandžak, poručio je prištinski poslanik Hisen Beriša nakon posete evropskog izaslanika Miroslava Lajčaka Prištini.

Albanski ekstremisti juče su zapretili da su definitivno spremni da ratuju sa Srbima, pa čak i da okupiraju Niš, Kuršumliju, Rašku i Sandžak!

Ove stravične pretnje oružanim sukobima poslate su iz Prištine baš u danu kada je sa zvaničnicima takozvane vlade lažne države 'Kosovo' razgovarao specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak. Ratne poruke uputio je poslanik Demokratske partije Kosova Hisen Beriša, koji je izjavio da je u ovom trenutku spremno najmanje 70.000 vojnika sa ratnim iskustvom, koji će braniti suverenitet i integritet 'Kosova'?!

Oni su spremni

Kosovo je spremno za rat! Spremni smo za sukob ako se naruše sloboda, integritet i suverenitet zemlje - poručio je Hisen Beriša i dodao da se rat neće završiti samo na teritoriji 'Kosova'.

- Treba da znate da ovo neće biti jedini sukob! U slučaju rata sa Srbijom doći će do bitke i za Niš i Kuršumliju, zemlju mojih predaka, Rašku i Sandžak! Nećemo dozvoliti da izgubimo suverenitet sporazumima koje sponzorišu diplomate, kao što je gospodin Lajčak! Zato, gospodine Lajčak, nemojte ucenjivati - poručio je Beriša na svom Fejsbuk profilu.

Reakcija poslanika DPK usledila je posle obraćanja Miroslava Lajčaka, nakon sastanaka u Prištini. Specijalni izaslanik EU za dijalog rekao je da obe strane moraju da se posvete normalizaciji odnosa i da postoje dva puta napred: normalizacija ili konfrontacija.

- Možemo da imamo samo normalizaciju ili konfrontaciju. Mi želimo da se u potpunosti fokusiramo na normalizaciju, tako da želimo da izbegnemo bilo kakvu eskalaciju, to nije nikome u interesu - rekao je Lajčak.

Lajčak peške preko mosta na Ibru: Za otvaranje saglasnost obe strane

Specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak je nakon posete Prištini i razgovora sa gradonačelnikom Južne Mitrovice došao i u Severnu Mitrovicu, u koju je ušao peške preko glavnog mosta na Ibru. Lajčak je tom prilikom rekao da pitanje otvaranja mosta treba da se reši putem dijaloga i dogovorom obe strane.

- Ne treba da namećemo stav jedne strane na štetu druge. Svaki dogovor trebalo bi da bude u duhu stabilnosti, a ne tenzija - naglasio je Lajčak.

Ove njegove reči dočekane su 'na nož' od svih albanskih političara, koji su ga optužili da vrši direktan pritisak i ucene na 'Kosovo', a Hisen Beriša iz DPK je otišao najdalje i zapretio ratom!
Komentarišući najnovije provokacije iz Prištine, ministar odbrane Miloš Vučević kaže da Priština pokušava da uvuče Srbiju u sukobe.

- Albanski političari koji daju ove opasne izjave i prete treba da znaju i da budu svesni da se znaju granice Srbije i da su one, prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na Šari i Prokletijama. Nikada nećemo dozvoliti da srpski narod na Kosovu i Metohiji ostane nezaštićen, i zato moraju da znaju da Srbija nije džak za udaranje, kao i da je za razliku od pre deset godina ekonomski, ali i u svakom drugom smislu, daleko snažnija i jača - poručio je Vučević.

Pretnja miru

Narodna poslanica Danijela Vujičić kaže da je ovo do sada najdirektnija pretnja upućena našoj zemlji od strane Prištine.

- Njihov san o 'velikoj Albaniji' do Niša i dalje je aktuelan, jer u Prištini sede ratom zadojeni političari. Naša politika je drugačija i nije za 'razgovore preko nišana'. Srbija nije ona iz 2004. i 2008. godine, sa političarima poput Tadića i Jeremića, na čije se pitanje, a potom odluku Međunarodnog suda, Beriša poziva. Na njenom čelu je Aleksandar Vučić, vrhovni komandant jake i snažne vojske, koja će umeti da odgovori i zaštiti svoj narod ukoliko bude bilo potrebno. Ovakva opasna retorika je pretnja miru, ali ne i presedan u nameri etnički čistog Kosova i ostvarenju velikoalbanskog sna - zaključuje Vujičićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 1 godinu

Lako je Srbiji, u Nišu i okolo ima vojske kolko hoćeš. Oni su od Vučića dobijali investicije, e sad neka brane Srbiju. Mi Šumadinci, Arandjelovac, Topola, Mladenovac smo dobili Djoku od Vučićevih investicija. E zato mi šumadinci nismo više naivni, šta smo dobili to ćemo i dati, Evo vam DJOKA pa se branite . Mrš u pi.ku materinu.

marx

pre 1 godinu

Izvinite sta cu da se nepristojno izrazim ali to je jace od mena.... Ma prdnu ce oni u kofu, to je sve....

majstor

pre 1 godinu

Hvala berisi na upozorenju jer je otkrio namere nato-a.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija