• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.05.2023

17:23

SRPSKI SLOBODARSKI NAROD JE MNOGE OKUPATORSKE ZASTAVE SLAO NA ĐUBRIŠTE ISTORIJE - TAKO ĆE BITI I SA KURTIJEVIM!

printscreen RTS

Politika

SRPSKI SLOBODARSKI NAROD JE MNOGE OKUPATORSKE ZASTAVE SLAO NA ĐUBRIŠTE ISTORIJE - TAKO ĆE BITI I SA KURTIJEVIM!

Podeli vest

Brutalni teror i ogoljeno nasilje Aljbina Kurtija koje je juče u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću doživeo srpski narod na severu Kosova i Metohije direktna je posledica nečinjenja i licemerja međunarodne zajednice koja je samo tokom jučerašnjeg dana dala više uveravanja da takav scenario neće dozvoliti, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- Takve sam garancije dobio i lično, tokom nebrojenih diplomatskih aktivnosti koje smo imali tokom jučerašnjeg dana. Zato je sada na predstavnicima međunarodne zajednice da umesto oštrih tvitova i saopštenja na prvom mestu objasne srpskom narodu zašto ih KFOR nije zaštitio, a potom i preduzmu konkretne mere i korake da Kurti svoje okupatore povuče sa severa Kosova i Metohije. Da ne govorimo o tome da je njihova misija, dužnost i obaveza prema svim važećim dokumentima i postulatima međunarodnog prava, od Rezolucije 1244 do Briselskog sporazuma da spreče divljanje Kurtijevih specijalaca, njigov upad na sever Kosova i Metohije i da sačuvaju mir i bezbednost. Juče su na tom testu pali - rekao je Petković. 

Prema njegovim rečima, šok bombe, "suzavac i suze u očima srpskih majki i dece, duge cevi ispružene u grudi srpskih starina i omladine koja u znak mira drži ruke u vazduhu, sramota je i bruka svih međunarodnih činilaca koji su juče i danas postali saučesnici Aljbina Kurtija u njegovom pokušaju okupacije severa Kosova i Metohije". 

Kako je ukazao, danas je svima jasno da je Aljbin Kurti čvrsto rešen da u regionu ponovo raspali plamen rata i sukoba, a deo međunarodne zajednice koji podržava Kurtijevu strahovladu i ovoga puta je zažmurio na jedno oko pred njegovim nasiljem nad nedužnim Srbima. 

- Zbog toga dobro razumem i poziv Srpske liste na prekid dijaloga do okončanja okupacije, ali dobro razumem i zabrinutost i strah srpskog naroda na severu Kosova i Metohije pred nadolazećim zlom. Nad time treba dobro da se zamisle svi oni koji su dozvolili jučerašnje Kurtijevo nasilje. Svaka okupacija ima svoj kraj ma kako silovito počela i srpski stradalni narod kroz svoju je istoriju preživeo i nadživeo brojne okupatore. Za nas te prištinske marionete koje sebe vole da nazivaju gradonačelnicima i krpe kojima se Priština razmeće ne postoje i podsetiću Kurtija da su se u proteklih sto godina na Kosovu i Metohiji isticale razne okupacione zastave, i ona Musolinijeve Italije i zastava Hitlerovog Trećeg Rajha, ali da je slobodarski srpski narod sve te zastave smestio tamo gde im je i mesto – na đubrište istorije. Tako će biti i sa Kurtijevim okupatorskim zastavama", poručio je Petković. 

 On je istkao da su Srbi opredeljeni za mir i stabilnost, ali svako strpljenje ima granice i "nadamo se da će mali Hitler Kurti biti obuzdan i kažnjen od strane svojih inostranih mentora pre nego što stvari odu predaleko". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vejo

pre 1 godinu

Dok ti,kao i obično laprdaš gluposti Šiptari uzeše sever bez zrna baruta.Kako ste ti i vođa odigrami,maestralno?

Jeca

pre 1 godinu

Kurti je zločinac u odelu dok je Vučić gospodin i državnik.

petnula

pre 1 godinu

to onaj sto je juce ladio jaja u Bgd dok mu siptari ubiajju narod? aa taj

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija