• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs, NS uživo

12.06.2023

14:49

VUČEVIĆ SA JORGALASOM: Visoko cenimo principijelan stav Kipra kada je reč o nepriznavanju nezavisnosti Kosova!

screenshot/Instagram

Politika

VUČEVIĆ SA JORGALASOM: Visoko cenimo principijelan stav Kipra kada je reč o nepriznavanju nezavisnosti Kosova!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Larnaki sa ministrom odbrane Republike Kipar Mihalisom Jorgalasom u okviru zvanične posete Republici Kipar.

Nakon svečanog dočeka uz počasni stroj Nacionalne garde Kipra i intoniranje himni, usledio je tet-a-tet razgovor ministara Vučevića i Jorgalasa, a zatim i sastanak delegacija koje predvode. Dočeku i sastancima prisustvovao je i komandant Nacionalne garde Kipra general-potpukovnik Demokrit Zervakis.

Ministar Vučević, u obraćanju nakon sastanka, izrazio je zahvalnost ministru odbrane Republike Kipar na gostoprimstvu i konstruktivnim razgovorima.

– Republika Srbija visoko ceni principijelan stav Republike Kipar kada je reč o nepriznavanju nelegalne i samoproglašene nezavisnosti naše južne pokrajine Kosova i Metohije. Naše dve zemlje, pored bliskosti i prijateljstva između naša dva naroda, dele poziciju u odnosu na neophodnost doslednog poštovanja principa međunarodnog prava. Tokom današnjih razgovora imali smo priliku da razmenimo gledišta u vezi sa aktuelnim bezbednosnim pitanjima u Evropi i svetu, a naročito o našoj pokrajni Kosovu i Metohiji, Kipru i Bliskom istoku – istakao je ministar Vučević i dodao da je na sastanku bilo reči i o implikacijama sukoba između Rusije i Ukranije na bezbednosnu situaciju u ovom delu sveta.

Tom prilikom, ministar odbrane Srbije rekao je da je nivo saradnje u oblasti odbrane dve zemlje na visokom nivou, ali i da vidi prostor za njeno dalje unapređenje u domenu vojno-vojne i vojnoekonomske saradnje.

– Kontinuitet naših intenzivnih kontakata na nivou ministarstava odbrane u prethodnom periodu stvara snažnu osnovu za realizaciju naših namera. Srbija će nastaviti da se zalaže za mirno i sveobuhvatno rešavanje kiparskog pitanja u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija, a pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastaviće da se predano i profesionalno angažuju u okviru multinacionalne operacije UN (UNFICYP) – rekao je ministar Vučević i pozvao ministra odbrane Republike Kipar da poseti našu zemlju.

Ministar Jorgalas poželeo je dobrodošlicu i istakao dugotrajne i jake veze prijateljstva i saradnje između dve države.

– Siguran sam da će naši razgovori i konsultacije produbiti odbrambenu i vojnu saradnju u bliskoj budućnosti. Imali smo veoma sadržajan dijalog o brojnim pitanjima od zajedničkog interesa, od naše bilateralne saradnje do relevantnih regionalnih, bezbednosnih pitanja, uključujući bezbednosnu situaciju na Kipru i na Zapadnom Balkanu – rekao je ministar odbrane Jorgalas.

Ministar odbrane Republike Kipar rekao je da je zadovoljan saradnjom dve zemlje u oblasti odbrane i bezbednosti.

– Naše dve zemlje održavaju saradnju dugu čitavu deceniju u oblasti naoružanja. Odbrambena industrija Srbije pružila je vrednu podršku našim oružanim snagama. Ova saradnja se zasniva na međusobnom poverenju i doprinosi našim ukupnim bilateralnim odnosima. Sutra ćemo imati priliku da obiđemo našu poslednju nabavku iz Srbije, artiljerijski sistem NORA – istakao je ministar odbrane Republike Kipar.

Kako je naglasio ministar Jorgalas, na današnjem sastanku bilo je reči i o pitanjima od zajedničkog interesa dve zemlje.

– Ministar Vučević me je informisao o najnovijim dešavanjima na severu Kosova i Metohije. S pažnjom pratimo najnovija dešavanja na Kosovu i Metohiji. Nedavni sukobi između policije i etničkih Srba u toj oblasti, koji su izazvani pokušajima Prištine da nasilno pristupi opštinskim zgradama, izvor su velike zabrinutosti. Pozivamo na deeskalaciju i nastavak učešća u konstruktivnom dijalogu predvođenom od strane Evropske unije. Dozvolite mi da istaknem da Kipar ostaje pri svom principijelnom stavu o nepriznavanju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova – rekao je ministar odbrane Jorgalas i dodao da su principi suvereniteta i teritorijalnog integriteta neotuđivi i neosporni.

Tokom današnjeg susreta, ministri odbrane razmenili su stavove i mišljenja povodom aktuelne političko-bezbednosne situacije u svetu i izrazili nadu da će u periodu koji predstoji biti vidljivi konkretni rezultati na polju unapređenja saradnje između naših država.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tijana

pre 1 godinu

Gajimo dobre i prijateljske odnose sa KIprom i oni su tu uvek da nas podrze u nasoj najvecoj borbi. Hvala im na tome.

Nana

pre 1 godinu

Nivo saradnje u oblasti odbrane dve zemlje na visokom nivou, ali i da vidi prostor za njeno dalje unapređenje u domenu vojno-vojne i vojnoekonomske saradnje

Takica

pre 1 godinu

Kipar nepriznavanjem lazne drzave Kosovo pokazuje koliko ceni Srbiju i srpski narod.

Stefi

pre 1 godinu

Kipar nije priznao nezavisno KiM , hvala im na podrsci

Takica

pre 1 godinu

Kipar ne priznajuci laznu drzavu Kosovo pokazuje veliko prijateljstvo pre.a Srbiji kojene mogu da pomute bilo kakvi pritisci.

Jelena

pre 1 godinu

Hvala Kipru što nije priznala nezavisnost nepostojeće države Kosovo.

Jelena

pre 1 godinu

Srbija zna da ceni prijateljske zemlje i one što nisu priznali nezavisnost nepostojeće države Kosovo.

Suncica

pre 1 godinu

Sastanak Vučevića sa predsednikom Republike Kipar veoma je značajan korak za budućnost naše zemlje. Nadamo se nastavku odlične saradnje i podrške.

Suncica

pre 1 godinu

Iskreno prijateljstvo izmedju Srbije i Kipra treba da služi kao primer drugim zemljama!

Jeca

pre 1 godinu

Kipar je bratska zemlja Srbiji,imamo mnogo prijatelja i to je veliko bogatstvo.

Ruza

pre 1 godinu

Postovanje i uzajamno pomaganje je vidljivo u odnosu izmedju Srbije i Kipra!

Iva

pre 1 godinu

Kipar je apsolutno veliki prijatelj Srbije. Mnogo nam znači njihov stav da ne priznaju nezavisnost lažne države Kosovo, a svaka saradnja nam je dobrodošla.

Iva

pre 1 godinu

Kipar i Srbija imaju toliko zajedničkih tačaka o kojima mogu da pričaju i sarađuju jer podržavaju nezavisni integritet svojih teritorija, a naročito mogu da ostvare saradnju u vojnoj industriji.

Iva

pre 1 godinu

Vučević se sastao sa predsednikom Kipra jer Srbija i Kipar imaju lepo prijateljstvo koje neguju.

Iva

pre 1 godinu

Srbija širi prijateljstvo i jača saradnju sa svim zemljama. Kipar je jedna od tih zemalja a podrška je obostrana.

Iva

pre 1 godinu

Nama je zaista vazno da imamo sto bolje odnose sa drugim drzavama, zato moramo nastavi ojacavanje prijateljstava

Suncica

pre 1 godinu

Kipar i Srbija imaju izuzetno dobru saradnju i hvala im što poštuju teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje i što nas podržavaju na našem putu ka članstvu u EU.

Iva

pre 1 godinu

Razgovori delegacije Srbije i Kipra biće konstruktivni u interesu obe zemlje.

Ruza

pre 1 godinu

Zahvaljujući odgovornoj diplomatskoj politici, Srbija i Kipar unapređuju svoje bilateralne odnose konstantno, sve zarad boljitka građana obe države.

Ruza

pre 1 godinu

Razgovor koji će, verujem, potvrditi naša i njihova očekivanja. Saradnja koja je obostrano poštovana i važna.

Ruza

pre 1 godinu

Srbija sa Republikom Kipar neguje divnu saradnju i prijateljstvo, Vučević daje sve od sebe da Srbiju predstavi na najbolji način.

Iva

pre 1 godinu

Saradnja sa drugim zemljama je nasoj drzavi je prioritet i mozemo se pohvaliti odnosima sa Kiprom koji su na visokom nivou.

Ruza

pre 1 godinu

Diplomatija Srbije je uvek bila na visokom nivou kao i negovanje prijateljskih odnosa sa drugim zemljama!

Ruza

pre 1 godinu

Saradnja Srbije i Kipra, kao i prijateljski odnosi ove dve zemlje, od velikog su značaja za budućnost naše države.

Iva

pre 1 godinu

Obostrana saradnja Srbije I Grčke je od velikog značaja dveju zemalja I u prijateljskom I u političkom smislu.

Iva

pre 1 godinu

Sa svakim stvaramo nova prijateljstva jer ce nam to znaciti u budućnosti. Hvala na gostoprimstvu Predsedniku Kipra

Iva

pre 1 godinu

Ministar Vucevic svakog dana sve vise dokazuje da opravdava mesto predsednika stranke i ministra odbrane,i sigurni smo da ce se uspesi nizati ubuduce!

Iva

pre 1 godinu

Kipar je uvek bio dobar partner Srbiji pa se nadam da će doći do mnogih projekata dobrih za obe države.

Iva

pre 1 godinu

Srbija je uvek spremna za unapređenje bileteralnih odnosa sa svima, pa u to ime i današnja poseta Vučeviće Kipru i sastanak sa njihovim predsednikom na sve aktuelne teme bitne za obe države.

Ruza

pre 1 godinu

Dobri odnosi i saradnja sa Kiprom su dodatno učvršćeni podrškom Kiprana suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije na KiM.

Iva

pre 1 godinu

Iskreno prijateljstvu dveju zemalja. Velika zahvalnost što Kipar poštuje teritorijalni integritet Srbije i to mnogo cenimo.

Iva

pre 1 godinu

Susret Vucevica sa predsednikom Kipra od velikog je znacaja za Srbiju.Ovo je pokazatelj da ce se uspostaviti odlicna saradnja na svim poljima.Sve vise stranih zemalja je spremno na saradnju i ulaganje u Srbiju.

Iva

pre 1 godinu

Veliku zahvalnost dugujemo Kipru na podršci teritorijalnom integritetu naše zemlje. U narednom periodu još više će se učvrstiti saradnja i prijateljstvo.

Ruza

pre 1 godinu

Kiprani su potvrdili veliko poštovanje u odnosu sa Srbijom i doslednost u svojim principima. Hvala im na tome.

Iva

pre 1 godinu

Sastanak Vučevića sa predsednikom Kipra je od značaja za Srbiju. Nastavljamo sa borbom za lepšu budućnost svih nas i ne stajemo nego idemo napred u nove pohode.

Iva

pre 1 godinu

Uzajamno poštovanje i uvažavanje u budućnosti može samo da osnaži saradnju.

Iva

pre 1 godinu

U Kipru imamo istinsku podrsku i oslonac na svim poljima, saradnja dve zemlje se nastavlja na obostrano zadovoljstvo.

Ruza

pre 1 godinu

Srbija jako ceni pricipijelan stav o ne priznavanju tzv. "Kosovo" i na tome dalje razvija odnose sa prijateljskom nam zemljom Kiprom.

Ruza

pre 1 godinu

Negujemo prijateljske odnose sa Kiprom. Oni su svoje prijateljstvo i iskrene namere pokazali tako što nisu priznali nezavisnost KiM

Iva

pre 1 godinu

Srbija i Kipar imaju dobru političku saradnju,i međusobno prijateljstvo,koje može da izrodi neke nove saradnje na međusobnu korist obe zemlje.

Maja

pre 1 godinu

Naša država je uvek imala dobru saradnju sa Kiprom i ta saradnja će se u narednom periodu još više unapredjivati. Srbija ceni to što Kipar nije priznao samoprozvanu državu Kosovo i Metohiju.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija ima iskrenog prijatelja a to je republika Kipar ,hvala narodu Kipra u ime Srbije. Dalje u buducnosti cemo se boriti za jace bilateralne odnose

Ceca

pre 1 godinu

Srbija i Kipar će uvek biti prijatelji i održavati odlične odnose!Kipar postuje teritorijalni integritet Srbije i nije priznala nezavisnost KiM

Sanja

pre 1 godinu

Srbija uvažava i ceni, podršku svake zemlje koja nepriznavanjem nezavisnosti KiM pokazuje poštovanje teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Ivana

pre 1 godinu

Srbija teži ka očuvanje odnosa sa drugim državama koje su prijateljski nastrojene prema njoj, jedna od njih je Kipar, odlično je imati odnos dveju država kao što imaju Srbija i Kipar.

Maja

pre 1 godinu

Republika Kipar i Srbija imaju prijateljstvo koje je zasnovano na medjusobnom postovanju!Kipar je jedna od zemalja koja ne priznaje lažnu državu KiM i veliko joj hvala na tome

Nikola

pre 1 godinu

Kipar je pravi i iskreni prijatelj Srbije, što se može jasno videti i po odlučnom nepriznavanju nezavisnosti KiM, tačnije po poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.

Ceca

pre 1 godinu

Kipar je zemlja koja nije priznala laznu drzavu Kosovo i Metohiju i čvrsto stoji pri toj odluci!Hvala im na tome!

Sanja

pre 1 godinu

Ocuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i Kipra je veoma znacajno,i ove dve drzave ce se maksimalno zalagati na putu jacanja prijateljstva!

Ivana

pre 1 godinu

Hvala Kipru na dobroj i korektnoj saradnji i na veliko prijateljstvo koje traje godinama unazad.

Snežana

pre 1 godinu

Zajednička saradnja Srbije i Kipra u oblasti odbrane je na visokom nivou. Kipar poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i nastavićemo još jaču i bolju saradnju u mnogim oblastima.

Mara

pre 1 godinu

Hvala državi Kipar na prijateljstvu i nepriznavanju lažne države Kosovo.

Isidor

pre 1 godinu

Zahvaljujući dobrim međunarodnim odnosima između Kipra i Srbije saradnja ide uzlaznom putanjom. Hvala Kipru na nepriznavanju nezavisnosti KIM.

Ena

pre 1 godinu

Kipar je principijelan do kraja u nepriznavanju lažne države Kosovo.

Beba

pre 1 godinu

Prijateljstvo, saradnja i podrska u teskim trenucima- to je ono sto opisuje nase veze sa Kiprom.

Mikana

pre 1 godinu

Vucevic ce slediti Vucicevu ideologiju i vodice SNS putem napretka i jos boljih rezultata ,Milos Vucevic se odlicno pokazao kao ministar odbrane a verujem da ce opravdati i ocekivanja na mestu predsednika

Maja

pre 1 godinu

Srbija je uvek nastojala da održava bliske veze sa onim zemljama, koje su tradicionalno dobre sa nama, kao što je npr. Kipar. Vučevićeva poseta i sastanak sa njihovim predsednikom pospešiće dalju saradnju u oblasti odbrane, ali i u dr. segmentima.

Nikola

pre 1 godinu

Saradnja, prijateljstvo i partnerstvo sa Kiprom doneće građanima Srbije mnoge pogodnosti!

Zvončica

pre 1 godinu

Milos Vučević je u zvaničnoj poseti prijateljskoj državi Kipru!

Zvončica

pre 1 godinu

Veoma cenimo podršku koju Kipar pruža našoj zemlji u rešavanju kosovskog pitanja!

Zvončica

pre 1 godinu

Srbija i Kipar imaju jako dobru saradnju što se naoružanja i vojske tiče

Sara

pre 1 godinu

Lažna država Kosovo je monstrum koji se izrodio iz najgrubljeg kršenja međunarodnog prava i svih principa UN

Zvončica

pre 1 godinu

Srbija i Kipar imaju jako dobru saradnju u vojnom sektoru

Alen

pre 1 godinu

Nikada Vucic nece dati na Srbiju i svoje građane. I na KiM im nasilje i pravljenje haosa,nece im pomoci da se prizna nezavisnost

Eva

pre 1 godinu

Vucic nece nikom da dozvoli da unisti Srbiju, da unisti ono sto je izgradjeno proteklih 10 godina i nikada nece da prizna nezavisnost KiM

Ena88

pre 1 godinu

Srbija je rešena da se maksimalno bori za svoju južnu pokrajinu i Srbe koji u njoj žive

Ceca

pre 1 godinu

Srbija nastoji da svoja tradicionalno dobra prijateljstva održava na visokom nivou. Republika Kipar jedna je od zemalja koja pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Srbije, i na tome smo im veoma zahvalni.

mici

pre 1 godinu

Cilj Prištine je da se nezavisnost KiM prizna, a da oni ništa ne ispune. Moraju znati svi, dok je god Vucic na čelu Srbije, priznanja KiM neće biti.

Ana

pre 1 godinu

Sve na KiM bilo je lukavstvo sa ciljem da se Srbija ubedi da prizna nezavisnost fiktivnog entiteta tj. Kosovo

Sanja

pre 1 godinu

Još jedna u nizu dobrih poseta gde je se učvrstila saradnja dve zemlje.

Gala

pre 1 godinu

Opozicija bi silno želela da Vucic uradi istu stvar koju su i oni uradili dok su bili na vlasti, a to je da pusti KiM niz vodu i prizna nezavisnost.

Ana88

pre 1 godinu

Srbija je pod velikim pritiskom da prizna nezavisnost KiM, ali to se neće dogoditi

Mia

pre 1 godinu

Opozicija priželjkuje da Vucic prizna nezavisnost KiM, ali to se neće dogoditi

Danka

pre 1 godinu

Veliki pritisak od zapadnih sila da se naruši naš teritorijalni integritet i oduzme naša autonomna pokrajina KiM. Srbija neće da prizna nezavisnost nepostojeće države

Sanja

pre 1 godinu

Još jedna u nizu dobrih poseta gde je se učvrstila saradnja dve zemlje.

Eva

pre 1 godinu

Najteze je nasem narodu u juznoj srpskoj pokrajni, koji trpi izivljavanje Kurtija koji pritom ima podrsku velikih sila

Maja

pre 1 godinu

Srbija intezivno radi na jačanju ne samo diplomatskih odnosa, već i uspostavljanju vojno -diplomatskih odnosa i saradnje.

Aleksa

pre 1 godinu

Kada je u pitanju dijalog između Beograda i Prištine Vucic je uvek za pronalaženje kompromisnog rešenja koje bi odgovaralo svima a pogotovo Srbima koji žive na KiM

Danka

pre 1 godinu

Apsolutno je jasno da Kurti kao i evropski zvaničnici ne žele mir i stabilnost na Balkanu, već isključivo da naša zemlja prizna nezavisnost Kosova i Metohije

Eva

pre 1 godinu

Naša zemlja neće bez obzira na pritiske da prizna nezavisnost KiM. Srbi su uvek ti koji su krivi, ali ćemo mi poštovati i držati se mežunarodnog prava

Iva

pre 1 godinu

Srbi na KiM ne mogu da budu teroristi. Na KiM su teroristi oni koji su za nezavisnost naše južne pokrajine, a to su šiptari

Saava

pre 1 godinu

Nažalost situacija je nepovoljna po Srbiju jer Kurti zna koliko god trenutnih prekora dobija sa zapada da suštinski zapadne sile podržavaju nezavisnost KiM koje Srbija nikada neće prihvatiti.

Aleksa

pre 1 godinu

Srbija nikad neće priznati nezavisnost KiM. KiM je uvek bilo I biće deo Srbije

Eva66

pre 1 godinu

Ostajemo pri stavu da nećemo uvesti sankcije Rusiji i zahvalni smo Ukrajini što nije priznala nezavisnost KiM

Sara

pre 1 godinu

Neće Vucic nikada reći i izgovoriti da priznaje nezavisnost lažne države Kosovo, jer je jasno i svima je jasan stav Vucica da je KiM sastavni deo Srbije

Ceca

pre 1 godinu

Kosovo i Metohija je južna pokrajina Srbije nema status države i neće je ni dobiti. Vucic nikada neće priznati nezavisnost KiM već će se boriti za mor i razvoj u regionu

Eva

pre 1 godinu

Dokle god Vucic vodi Srbiju, Srbi na KIM mogu mirno da spavaju, da se ne brinu, jer nikada neće biti priznata nezavisnost Kosova i Metohije i nikada neće biti ugrožen njihov opstanak na svojim ognjištima

Aca

pre 1 godinu

Srbija nikada neće priznati nezavisnost lažne države Kosovo

Alen

pre 1 godinu

Do poslednjeg atoma snage će se Vucic boriti da niko ne razori zemlju niti da dobije nezavisnost KiM

Sasa

pre 1 godinu

Nikada Vucic nece dati na Srbiju i svoje građane. I na KiM im nasilje i pravljenje haosa,nece im pomoci da se prizna nezavisnost

Petra

pre 1 godinu

Sve dok je Vucica nece dozvoliti i priznati nezavisnost KiM. Borice se i borimo se svi za KiM

Aleksa

pre 1 godinu

Vučić nikada neće priznati nezavisnost lažne države Kosovo

Arsa

pre 1 godinu

Dok je Vucic na čelu Srbije nikada neće priznati nezavisnost KiM, udarajte na nas ali nas slomiti nećete.

Sara

pre 1 godinu

Jasna poruka svima koji misle drugačije, koji rade protiv interesa Srbije - nećete uspeti da dobijete nezavisnost KiM!

Sanja

pre 1 godinu

Kipar poštuje teritorijalni integritet Srbije i to tome je Srbija vrlo zahvalna.

Sara

pre 1 godinu

Ministar odbrane Miloš Vučević tokom zvanične posete Kipru, sastao se sa ministrom odbrane Republike Kipar Mihalisom Jorgalasom!

Maja

pre 1 godinu

Lepo je što se održavaju dobri odnosi Srbije i Kipra,i što idu ka još boljoj saradnji.Uvek je dobro znati ko nas podržava. Vučevićev odlazak na Kipar je od velikog značaja,što se tiče razvoja vojske,kao i razvoja nekih ekonomskih projekata u budućnosti.

Nikola

pre 1 godinu

Kipar i Srbija imaju izvanrednu saradnju u svim segmentima, kako privrednog tako i ekonomskog razvoja.

Ana

pre 1 godinu

Ministar Vučević se zahvalio ministru odbrane Republike Kipar na gostoprimstvu i konstruktivnim razgovorima i pozvao ga da poseti našu zemlju ! Srbija i Kipar su prijateljske zemlje!

Ceca

pre 1 godinu

Узајамна подршка у области војне сарадње и војне индустрије Србије и Кипра врло је важан сегмент укупних билатералних односа на чијем јачању ће обе земље радити и у будућности.

Sanja

pre 1 godinu

Кипар је наша пријатељска и братска земља тако да свака сарадња је добродошла а посебно у области одбране.

Ivana

pre 1 godinu

Srbija sa svima jaca odnose i to na svim poljima sto nailazi na ogromnu podrsku celokupne drzave, jer je to pravi put da se obebzedi sto sigurnije sutra nama i nasoj deci.

Ana

pre 1 godinu

Kipar poštuje Srbiju i podržava stav o nepriznavanju nezavisnost Kosmeta!

Ema

pre 1 godinu

Hvala Kipru na principijelnom stavu kada je reč o nepriznavanju nelegalne i samoproglašene nezavisnosti naše južne pokrajine KiM!

Vanja

pre 1 godinu

Kipar postuje teritorijalni integritet Srbije, daje punu podršku Srbima sa Kosmeta koji se bore za mir!

Predrag

pre 1 godinu

Kipar postuje teritorijalni integritet Srbije

Mina

pre 1 godinu

Nadamo se produbljenju odbrambene i vojne saradnju u bliskoj budućnosti, između Srbije i Kipara!

Mira

pre 1 godinu

Kipar s pažnjom prati dešavanja na KiM! Dok Srbija nastavlja da se zalaže za mirno i sveobuhvatno rešavanje kiparskog pitanja u skladu sa Poveljom UN!

Bojana

pre 1 godinu

U narednom periodu očekujemo još bolju, čvršću i jaču saradnju između Srbije i Kipara!

Mile

pre 1 godinu

Srbija će uvek ceniti prijatelje kao što je Kipar, koji vode računa o teritorijalnom integritetu naše zemlje.

Hana

pre 1 godinu

Srbija i Kipar su uvek imali dobru saradnju, nadam se da će se tako i nastaviti.

Tanja

pre 1 godinu

Saradnja između Srbije i Kipra je sve bolja. Nadamo se u buduće da će biti još više ovakvih sastanaka.

Cici

pre 1 godinu

Republika Srbija je jako zahvalna Kipru koji nije priznao lažnu državu Kosmet i podržava napore Vucica

Kaća

pre 1 godinu

Kipar podržava Srbiju i usaglašena su mišljenja o nezavisnosti KiM.

mile

pre 1 godinu

Kipar nije priznao lažnu državu Kipar i mi smo mu na tome zahvalni.

mare

pre 1 godinu

Zahvaljujuci dobroj i odgovornoj politici koja se vodi u zemlji Srbija je veoma napredovala i stekla veliki broj prijatelja u svetu.

jovo

pre 1 godinu

Kipar i Srbija su jako veliki prijatelji, a zajedno mozemo dosta toga da uradimo.

sava

pre 1 godinu

Srbija i Kipar su dva prijateljska naroda i ovi razgovori će biti konstruktivni za obe zemlje.

dule

pre 1 godinu

Srbija je sada jedna veoma ozbiljna zemlja koja zna sta zeli. Uvek gledamo da idemo napred i da imamo dobru saradnju sa svima.

Kale

pre 1 godinu

Kipar i Srbija treba da još više prodube vojnu saradnju

Isidora

pre 1 godinu

Kipar i Srbiju vežu viševekovni odnosi. Ta tradicija treba da se nastavi.

Sasa

pre 1 godinu

Kipar je ukazao veliko poverenje Srbiji time sto nije priznao Kosovo, i vrlo smo im zahvalni na tome.

Joka

pre 1 godinu

Hvala Kipru sto ne zele da priznaju nezavisno Kosovo.

Veljko

pre 1 godinu

Mene raduje svaka saradnja izmedju Kipra i Srbije. U svakom smislu: političkom,ekonomsko, vojnom, kulturnom...

Stoja

pre 1 godinu

Znači mi ovo kada pročitam da Kipar i Srbija ostaju dve prave bratske zemlje koja poštuje jedna drugu.

Bora

pre 1 godinu

Kipar i Srbija gaje dugogodisnje prijateljstvo.

Zvonko

pre 1 godinu

Ja se zahvaljujem Kipru na doslednosti koja se tiče očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije na KIM.

Uroš

pre 1 godinu

KIPAR JE U SVAKOM MEDJUNARODNOM GLASANJU UVEK PODRŽAO SRBIJU I SRPSKE INTERESE. TO NE SMEMO ZABORAVITI.

Staniša

pre 1 godinu

Kiprani kao i uvek pokazuju veliko gostoprimstvo. Očekujem skoru posetu Srbiji i kiparskog ministra vojske.

Biljka

pre 1 godinu

Kipar i Srbija su dve strane istog, pravoslavnog novčiča.

kale

pre 1 godinu

Kipar je prijateljska zemlja koja nas podrzava kada je u pitanju status KIM, sa kojom imamo veoma dobre politicke i ekonomske odnose.

vasa

pre 1 godinu

Uvereni smo sa ce nasi odnosi nakon ove posete Kipru ministra Vucevica postati jos snazniji.

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija