• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.06.2023

14:05

TOLIKO O TOME KOLIKO OPOZICIJA POŠTUJE GRAĐANE - Brnabić: Rasprave o smeni Gašića ne bi ni bilo da vladajuća većina nije glasala za to

tanjug

Politika

TOLIKO O TOME KOLIKO OPOZICIJA POŠTUJE GRAĐANE - Brnabić: Rasprave o smeni Gašića ne bi ni bilo da vladajuća većina nije glasala za to

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se rasprava o smeni ministra Gašića ne bi ni dogodila, da poslanici vladajuće većine nisu glasali za to.

Ona je danas rekla da je skandalozno da opozicije ima svuda, u medijima, na ulici ali ih nema u Skupštini Srbije, tamo gde im je radno mesto i za šta ih građani plaćaju.

- Kažete, evo nas u finalu ove sednice. Ove sednice, koje poštovani građani, ne bi ni bilo, da poslanici vladajuće većine nisu glasali za dnevni red. Jer poslanici opozicije nisu u stanju ni da glasaju za dnevni red sednice koju su oni sami zahtevali. To je demokratija i to je naša posvećenost demokratiji. Jer mi mislimo da je ovo institucija u kojoj treba da se razgovara o bilo kojoj temi - kaže Brnabić.

- Kažete sednica traje pet nedelja. Istina, traje. Ali ja sam ovde sedela 5 dana zaredom. A neki od vas se tada nisu udostojili ni da se pojave u Narodnoj skupštini. Neki od vas koji su organizatori protesta protiv nasilja i njihov je posao, radna obaveza dakle, da sede u Skupštini. To je najbolji pokazatelj vašeg nepoštovanja prema institucijama ove države i građanima koji su na tim protestima. Kako mislite da se njihove zahtevi reše ako niste u skupštini? Na ulici? Nasiljem? Pa to nije normalno, nije demokratski i nije pristojno, niti civiliziacijski - kaže premijerka.

- Pa i ovaj kvorum, i sve što se dešava juče i danas, najbolje pokazuje koliko vam je stalo do toga. Smena ministra Gašića je, koliko sam razumela, jedan od osnovnih zahteva protesta. Da li je moguće da vi juče u dva navrata niste bili sposobni da se okupite i obezbedite kvorium da se o tome razgovara? To zaista pokazuje vaše nepoštovanje prema tim ljudima na protestima. Nisu došli neki manje viđeni poslanici, zauzeti su, u redu. Ali organizatori protesta nisu tu. Pa Nebojša Zelenović, koji je organizator protesta nije došao u skupštinu, ali dođe na pres konferenciju u 12 časova i spreman je da blokira Gazelu i zabrani kretanje ostalim građanima. Ali nije spreman da dođe na svoje radno mesto i razgovara o smeni ministra Gašića. Toliko o njihovoj ozbiljnosti, o njihovom demokratskom potencijalu i shvatanju demokratije. I toliko o tome koliko im je stalo da se zahtevi ispune, jer se oni mogu ispuniti samo ovde, na ovom mestu, u Narodnoj skupštini. Ja ću sedeti ovde koliko god treba. Zato što je to moj posao, poštujem ovu instituciju, poštujem građane Srbije - rekla je predsednica Vlade.

- Kažete jutros - ako ne bude kvoruma, imaćemo odgoovr na to bahaćenje. A ko se bahati, izvinite? Nebojša Zelenović? Pošto nije tu ni sada, nije bio ni juče, nije bio nijednom tokom onih pet dana kada sam ovde sedela. Kažete da valst beži od odgovornosti. A zašto smo mi, izvinite, onda glasali za dnevni red? A gde su ti što nas pozivaju odgovornost? Gde su oni? - zaključila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Isidora

pre 1 godinu

Opozicija je lažna, želi samo vlast. Sramota je uopšte da imaju toliko medijskog prostora.

MARTA

pre 1 godinu

Opoyicija je dno dna i nikog ne postuje ,to je jedina istina...

iva

pre 1 godinu

Upravo tako,opozicije svuda ima samo ih nema na svojim radnim mestima u skupstini za sta ih narod placa.Brnabicka je upravu,zato opozicija ni ne treba da bude u skupstini vise,pa neka zaradjuju pare na drugom mestu.Na KiM haos,a oni dodatno potpaljuju vatru,to nisu ljudi koji zele ni mir ni slogu u narodu.

Saruman

pre 1 godinu

Toliko su nesposobni i bezidejni a hoće vlast .I zbog svoje nesposobnost bi na silu i bez izbora u fotelje .Bruke jedne licemerne.

Anja

pre 1 godinu

Mi ne damo ministra Gasica! Mnogo je uradio za srpsku policiju.

Djole

pre 1 godinu

Opozicija ne poštuje ni građane, a ni instituciju kao što je Skupština Srbije.

Milovan

pre 1 godinu

Ne poštuju oni nikog,njima je vlast svetinja. Polako im je jasno da neće dobiti vlast bez izbora,i oni nisu zainteresovani za nikakvu odgovornost.

Anja

pre 1 godinu

Gašič ima podršku svih grđana Srbije i to je najbitnije

Poli

pre 1 godinu

Ma oni ne znaju šta da kažu o Gašiću. Ne znaju zašto traže ostavku. Priča o bezbednosti,deci,tragediji,njima je bila šansa za otimanje vlasti na ulici. Mislili su da narod to odradi za njih. Pošto nije,nemaju oni kad da pričaju o Gašiću.

Ana

pre 1 godinu

Opozicija zeli sve razgovore na ulici da obavi, oni ocigleno ne znaju za Skupstinu i da tu treba da iznesu svoje stavove ako ih i imaju uopste!

Jelena

pre 1 godinu

Opozicija mrzi sve koji su vredni i odani nasoj Srbiji

Marija

pre 1 godinu

Srbija dugo nije imala uspesnijeg operativca od Gasica. Zato im i smeta

Ljilja

pre 1 godinu

Nema uopste odgovornosti minista Gašića za tragedije koje su se dogodile! Čak naprotiv, vrlo odgovorno i savesno radi svoj posao, s toga nema razloga za njegovu smenu!!! A ni opozicija nije nikog smenjivala lad su bile tragedije za vreme njihove vladavine, nije ih niko blatio!!!

Nana

pre 1 godinu

Opozicionari ne postuju sami sebe ,a ne nekog drugog.

zile

pre 1 godinu

predstavnici opozicionih partija i ne zasluzuju da budu deo skupstine sa takvim neodgovornim ponasanjem

zile

pre 1 godinu

opozicija prvo takvim ponasanjem ne postuje one koji su im ukazali poverenje, toliko o njihovoj zastiti interesa gradjana, oni gledaju samo sebe

nina

pre 1 godinu

trazili raspravu, dobili raspravu i sta sad...opet nesto nije gospodi iz opozicije po volji

nine

pre 1 godinu

ovakvo bezobrazno ponasanje aleksica je slika cele opozicije, svi do jednoga su takvi

nine

pre 1 godinu

predstavnici u skupstini su tzv glas naroda, opozicija cuti jer nema sta pametno da kaze...smislja neku novu gadost i ceka dalju instrukciju od sefa

Ena

pre 1 godinu

Očigledno je da opoziciju ne zanima mirno rešenje problema, već samo kako da nasilnim putem dođu na vlast.

Pera

pre 1 godinu

Opozicija trazila smenu Gasica a onda nisu ni dosli na sednicu da glasaju za svoj predlog. Ali za dnevnice su dosli. To ne odbijaju.

Ena

pre 1 godinu

Očigledno je da opoziciju ne zanima mirno rešenje problema, već samo kako da nasilnim putem dođu na vlast.

Mici

pre 1 godinu

Opozicija nikada nije postovala gradjane, toga smo mi svesni, jer njima je samo da dodju do fotelja i da smene ljude koje odlicno rade svoj posao!

Mia

pre 1 godinu

Opoziciji su na poslednjem mestu Srbija i gradjani.

Endži

pre 1 godinu

Ježim se od prizora kako ova neozbiljna, ali agresivna ekipa iz opozicije shvata državu i državne institucije.

Nataša

pre 1 godinu

Nije prvi put da opozicija ne dolazi na sednice Skupštine.Ne poštuju ni narod ni institucije ove države.

Datum

pre 1 godinu

Nema vise ustupaka ovakvoj opoziciji! Sastavite se, savladajte, ucestvujte, pa cete i ozdraviti!

Jelena

pre 1 godinu

Pa lešinarska opozicija opet nije imala kvorum da im nije dala vladajuća većina. Toliko o tome.

Jelena

pre 1 godinu

Opet bedni lešinari nisu skupili kvorum. Toliko o tome koliko su "jaki". Opet ih iz blata vadila vladajuća većina.

Mara

pre 1 godinu

Opozicioni lideri ne zaslužuju da budu plaćeni za "svoj rad" jer ih nema u skupštini danima.

Ana

pre 1 godinu

Znali su da javno kritikuju Gasica u ono vreme, a danas opozicija ne vidi sebe jer ne prodje dan kada su oni trezni.

Jana

pre 1 godinu

Opozicija je najveća srpska sramota. Ništa više.

Maki

pre 1 godinu

Opozicija je pisala zahtev za smenu Gašića a kada je to došlo na dnevni red, poslanici opozicije se nisu ni pojavili. Ne poštuju institucija a ni građane Srbije.

Tanja

pre 1 godinu

Ministar Gašić radi svoj posao savesno i odgovorno i neće opozicija da traži njegovu smenu i kako se njima prohte. Dno dna.

Esa

pre 1 godinu

Dok oplzicija sprema proteste u subotu vladajuca vecina se prima na zvaku o raspravi za smenu Gasica.

šah mat

pre 1 godinu

Ovo je kraj Vučićevog kartela, šta god da uradite. Ako izdate Kosovo i Rusiju, narod će vas oterati u zatvor. Ako ne izdate Kosovo i Rusiju, Kvinta će vas oterati u zatvor. Samo pošalju poternice za Rošavog, pičkoustog i vas debile, i eto sranja!

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)
Showtime

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)

Srpska teniserka Olga Danilović (23) poražena je u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona, dok je njen dečko, sjajni slovenački golman Jan Oblak (31), eliminisan sa Evropskog prvenstva u fudbalu nakon poraza od Portugala posle penala u osmini finala. Zaljbljeni golupčići sada vidaju jedno drugom rane i uživaju u ljubavi koju se ne libe da pokažu na društvenim mrežama.

08.07.2024

15:09

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija