• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.06.2023

16:25

ŠTA OVAJ PRIČA! Rama ponovo pisao Šolcu i Makronu: Neophodno da se francusko-nemački plan sprovede što pre, Vučića i Kurtija zatvoriti u sobu dok se ne dogovore

AP Photo/Darko Vojinovic

Politika

ŠTA OVAJ PRIČA! Rama ponovo pisao Šolcu i Makronu: Neophodno da se francusko-nemački plan sprovede što pre, Vučića i Kurtija zatvoriti u sobu dok se ne dogovore

Podeli vest

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je ponovo pisao francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, kao i predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, i da je ukazao da je neophodno da se francusko-nemački plan za normalizaciju odnosa Srbije i tzv. Kosova, uz podršku SAD, sprovede što pre, prenosi Gazeta ekspres.

On je naveo da je novi, konkretan pritisak Francuske i Nemačke, uz podršku SAD, da se finalizuje sporazum između Kosova i Srbije alarmantna potreba.

- Atmosfera napetosti povećava se iz sata u sat, rizikujući fatalne oružane sukobe između grupa koje deluju na severu Kosova i snaga bezbednosti, što bi bila katastrofa", rekao je Rama.

On je istakao, preneo je Telegrafi, da je nacionalni interes Albanije kao države ugrožen ovakvom situacijom, a kako je naveo, "ovaj region nije ni Aljbinov ni Aleksandrov, ovaj region pripada državama i narodima koji ga naseljavaju i koji njime upravljaju”.

- Dvojicu lidera treba zatvoriti u salu, bez prava da odu do kraja razgovora, da se pozabave onim tačkama kojima se niko ne protivi, ali istovremeno okrivljuju jedan drugog da nisu sprovedene“, naglasio je Rama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 1 godinu

Rama je poludeo isto ko i Kurti. Ko bre da se zatvara u sobu? Jel ovaj čovek zna uopšte šta priča?

Jelena

pre 1 godinu

I ovaj prso ko Kurti. Sad će ga oni poslušati odmah.

Drakce

pre 1 godinu

Alo Rama, skrati lanac svom kericu, mnogo je poceo da ujeda, nece da bude dobro ni za koga.

Radovan

pre 1 godinu

O kakvom planu ova prica o onom ne potpisanom? Sta je sa onim potpisanim planova koje Kurti ne postuje a uredno potpisao.

Ljuba

pre 1 godinu

Smrdi meni da u ovim dogadjajima ima puno ovog Rame. Ako nesto misli neka sumose Kurtija , srbi nemaju bezgranicno strpljenje!

Mila

pre 1 godinu

Rama ce da prica sta treba Vucic, Vucic je uvek spreman za sve a Kurti samo da hapsi nevine

Slavka

pre 1 godinu

Rama, Rama, da li ti ulaze u glavu sve ove izgovorene reči. Kakvi planovi i sprovodjenju, kakav susret Vučića i Kurtija. Možda je i bilo izvodljivo da Kurti nije uradio sve ovo što radi i ne prestaje.

nebojsanebojsa

pre 1 godinu

Ti ces siptaru jedan da kazes sta treba da se sprovede,ko je tebe uopste sta i potao?

natalijanatalija

pre 1 godinu

Otkud tebi za prvo da se mesas,imas li ti veze nekakve sa ovim sporazumom?Los si advokat tvom teroristi Kurtiju.

bebabeba

pre 1 godinu

Ma sta kazes zatvoriti u sobu Vucica sa tvoji teroristom?Vucic budaletini jedna nije sporan nikada nije ni bio vec tvoj idiot terorista on je taj koji nece da postuje sto je dogovoreno indijancu jedan.Njega treba zatvoriti u sobu dok se ne opameti i ne ispuni ono sto treba i mora.

dadadada

pre 1 godinu

Nemas sta ti siptaru da pises bilo kome nemas prava na to ima ko je zaduzen za to a ako vec hoces da bvudes "toliko pametan"nateraj tvog idiota da se opameti i da pocne da postuje ono sto treba.Sta kazes za jutrasnje hapsenje i hapsenja svakog dana nasih ljudi,sta kazes zato?

vanjavanja

pre 1 godinu

A ko je budalo jeda odgovoran za ovo sto se desava na KiM,ko Vucic ili Kurti?Ako nemas sta pametno da kazes nemoj nam vise prosipati pamet kada je nemas bolje cuti.

Uros

pre 1 godinu

Vucic sa Kurtijem moze da prica samo preko nisana, sve dok ne pusti pohapsene Srbe!

Endži

pre 1 godinu

Samo naivan čovek ili onaj koji se pravi naivan misli da Vučić pregovara sa Kurtijem. Svako sa malo mozga zna da iza Kurtija stoje zemlje Kvinte, a on samo podizvođač u ostvarivanju njihovih interesa.

Andrijana

pre 1 godinu

Ako se oni zatvore u sobu, sukob ce biti zagarantovan.

Dana

pre 1 godinu

Bukvalno šta priča, kao da je Srbija sav teror i nepravdu načinila njihovom narodu, ovo je smešno.

Mina

pre 1 godinu

Treba zatvoriti Kurtija, i to dozivotno, jer toliko zla je naneo nasem narodu na Kosmetu, da je neizdrzljivo.

Milica

pre 1 godinu

Prvo da se formira ZSO i da se iz pritvora puste svi Srbi koji su protiv zakonito zadržani. Možda će onda Vučić da priča sa Kurtijem.

Nana

pre 1 godinu

Atmosfera napetosti povećava se iz sata u sat, rizikujući fatalne oružane sukobe između grupa koje deluju na severu Kosova i snaga bezbednosti, što bi bila katastrofa

Pavle

pre 1 godinu

Rama pojma nema sta prica. Kurti je taj koji svakodnevno proizvodi krize na KIM bez ikakvog povoda.

Hana

pre 1 godinu

Jel Rama na nekoj terapiji? Izgleda da jeste kada lupa gluposti.

Tanja

pre 1 godinu

Kurti i Vučić nemaju šta da pričaju dok Kurti ne ispuni zahteve Srba sa KiM

Andjela

pre 1 godinu

Da li se tako rešavaju stvari? Kurti ne zna da razgovara, ne želi!

Goran

pre 1 godinu

Kurti je na KiM napravio problem i sad treba da smiri situaciju i reši problem

Goran

pre 1 godinu

Ako neko podiže tenzije na KiM onda je to Kurti

Tanja

pre 1 godinu

Vučić samo želi da Srbi na KiM žive mirno i bezbedno dok je Kurti usmeren na to da protera Srbe sa KiM

Goran

pre 1 godinu

Pa neka Edi Rama utiče na Kurtija da smiri situaciju na KiM, a ne samo sa se zali Makronu i Šolciu.

Himna

pre 1 godinu

Nema od toga nista! Napravio si haos, a sad da se oni dogovore, e cvrc!

Mara

pre 1 godinu

Srbija i Vučić su uvek za dijalog i kompromis dok se to nebi reklo za Kurtija i Prištinu.

Sandra

pre 1 godinu

Rama definitivno igra igru i sedi na dve stolice.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija