• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.06.2023

12:27

Vesić: Završetak obilaznice tri decenije od početka radova pobeda politike Aleksandra Vučića

Ministarstvo za Saobraćaj

Politika

Vesić: Završetak obilaznice tri decenije od početka radova pobeda politike Aleksandra Vučića

Podeli vest

Deo obilaznice oko Beograda, do Bubanj potoka biće pušten u saobraćaj na Vidovdan, 28. juna, a završetak tog projekta, čak tri decenije od početka radova, velika je pobeda politike predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, poručio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Vesić je za TV Pink rekao da je najvažniji benefit obilaznice u tome što će konačno biti rasterećen most “Gazela” i autoput kroz Beograd, pa svi koji iz pravca Šida idu prema Nišu, Kragujevcu i dalje ka jugu, više neće morati da prolaze preko “Gazele”,  preko koje dnevno pređe između 200.000 i 250.000 građana, skoro 130.000 automobila, više od 7.000 lakih kamiona i više od 3.000 vozila javnog prevoza.
Naveo je da je završeno 47 od ukupno 78 kilometara, koliko obilaznica oko Beograda treba da ima kada se bude došlo do Pančeva.


- Najveći deo obilaznice završen je u vreme dok je Aleksandar Vučić bio prvi potpredsednik vlade, premijer i sada predsednik Srbije - ukazao je ministar i podsetio da je obilaznica počela da se gradi 1991. godine.


Vesić je rekao da Saobraćajni institut CIP trenutno radi idejni projekat za deo obilaznice od Bubanj potoka do Pančeva, dug 31 kilometar, koji će obuhvatiti dva tunela – Leštane i Bubanj potok, kao i veliki drumsko-železnički most kod Vinče.
Dodao je da će to biti 31 kilometar drumske i nešto više od 28 kilometara železničke obilaznica, ali i napomenuo da je to komplikovan deo koji zahteva ogromnu sinronizaciju.


- Bićemo spremni da sa radovima počnemo tokom sledeće godine, jer na proleće očekujemo da budu završeni projekti. Prvo ćemo raditi tunele, pa most, pa onda put između - najavio je ministar Vesić.


Govoreći o šteti od poplava, Vesić je rekao da su pričinjene dve vrste štete – na privatnoj imovini i lokalnoj infrastrukturi i infrastrukturi u nadležnosti Republike.


- Ministarstvo je, zajedno za ‘Putevima Srbije’ već uradilo analizu, kada su u pitanju magistralni i regionalni putevi, odnosno putevi koji pripadaju Republici. Šteta je između 2,3 i 2,5 milijardi dinara i već smo krenuli sa popravkom - precizirao je Vesić.


Naveo je da će devijacija pored mosta u Adranima kod Kraljeva, koji se urušio zbog poplava, biti puštena za saobraćaj u sredu posle 20 sati i tada će biti obnovljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali.


- To je privremena devijacija, postavili smo cevi, danas smo postavili podlogu, kreće asfaltiranje te privremene devijacije, radiće se na semaforu naizmenično, ali će saobraćaj funkcionisati - pojasnio je ministar, i podsetio da će za četiri meseca biti završen novi most na tom mestu.


Ministar je rekao da počinje i rušenje mosta između Mrčajevaca i Slatine gde će veoma brzo biti postavljen pontonski most, samo za saobraćaj vozila težine do četiri tone.
Što se tiče štete na privatnoj imovini i lokalnoj infrastrukturi, podsetio je da je proglašena vanredna situacija u opštinama koje su pogođene poplavama i da lokalni štabovi imaju zadatak da izvrše popis sa komisijama, a pitanje naknade te štete rešavaće de u dogovoru sa vladom, preko lokalnih samouprava.


Kada je reč o organizaciji Međunarodne izložbe Ekspo 2027, Vesić je rekao da mu je žao što se u javnosti ne govori više o tom uspehu, jer je to velika pobeda zemlje, pre svega predsednika Vučića, čija je ideja bila da se Srbija kandiduje za Ekspo, kao i tima potpredsednika vlade Siniše Malog, čiji je doprinos pobedi ogroman.


- To je velika šansa za Srbiju i mnogo će značiti za imidž zemlje. Ceo poslovni svet će biti u Beogradu, imaćemo više od dva miliona turista, bićemo centar poslovanja", rekao je Vesić i dodao da je to velika šansa i za region jer će zemlje u okruženju moći da se promovišu uz Srbiju.
"Nije mala stvar pobediti u bilo čemu na svetu, a pogotovo ne u tome da budemo centar privrednih dešavanja
- zaključio je ministar Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
malapraksa

pre 1 godinu

Ovakve stvari pokazuju koliko se radi i kako se bori za Srbiju. Samo privredno jaka Srbija može da odoli svim iskušenjima koja dolaze iz inostranstva i da spase svoje interese. Dobri putevi su preduslov dobrih investicija.

Hana

pre 1 godinu

Jos jedan uspeh aktuelne vlasti i predsednika Vucica, bravo!

Keti

pre 1 godinu

Jako važna saobraćajnica, kako za Beograđane tako i za sve one koje prolaze kroz njega. A verujem da će vozačima teretnih vozila biti mnogo lakše.

Ana

pre 1 godinu

Ovo je rezultat odgovorne politike Vucica, sve pohvale.

Ana

pre 1 godinu

Deo obilaznice oko Beograda, do Bubanj potoka biće pušten u saobraćaj na Vidovdan, 28. juna.

Duki

pre 1 godinu

Još jedna investicija i projekat koji se završava i realizuje ideja Vučića da Srbija bude u aspektu infrastrukture na najvišem nivou!

Aca

pre 1 godinu

Završetak projekta obilaznice oko Beograda, čak tri decenije od početka radova, velika je pobeda politike predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

duki

pre 1 godinu

Svaka čast na realizaciji ovako bitnog projekta.

Sale

pre 1 godinu

Benefit obilaznice je u tome što će konačno biti rasterećen most “Gazela” i autoput kroz Beograd, pa svi koji iz pravca Šida idu prema Nišu, Kragujevcu i dalje ka jugu, više neće morati da prolaze preko “Gazele”.

Dana

pre 1 godinu

Jos jedna velika investicija privedena kraju,i obilaznica koja ce gradjanima zasigurno olaksati saobracanje! Na ovakve uspehe smo ponosni! Imace opozicionari jos jedno mesto koje je izgradio predsednik Vucic kad pozele da se okupljaju!

Andjela

pre 1 godinu

Vučić je do sada pobedjivao milion puta, svojim radom i trudom, za svoju Srbiju i Srbe.

Jelena

pre 1 godinu

Važna saobraćajnica za sve. Rasteretiće se saobracaj u centru. Ovako to radi odgovorna vlast. Radi i gradi.

Jelena

pre 1 godinu

Još jedan uspeh za Srbiju i njeno rukovodstvo. Srbija ne sme sa stane već da radi i gradi. Svaka čast.

Vanja

pre 1 godinu

Svaka čast deo obilaznice oko Beograda biće pušten u saobraćaj na Vidovdan, a završetak tog projekta, čak tri decenije od početka radova, velika je pobeda politike predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Ena

pre 1 godinu

Najveći benefit obilaznice je u tome što će konačno biti rasterećen most “Gazela” i autoput kroz Beograd, bravo za ovu vlast koja misli na svoje građane.

Ivan

pre 1 godinu

Drago mi je da svakodnevno čujem da se u Srbiji nešto gradi, otvara, započinje..

Bilja

pre 1 godinu

Putevi su nam sve bolji što je super jer se stanje u državi odmah prepoznaje po stanju puteva.

Mika

pre 1 godinu

Ako bude bilo kakvih promena verujemo Vucicu da ce se boriti i srcem i dusom da Srbija ne poklekne ,da nastavi gde je i stala ,borice se svakog dana da bude jaca i stabilnija a pre svega u mira

Anita

pre 1 godinu

U Srbiji se nikada nije radilo i gradilo, ulagalo u infrastrukturu, kao danas.

Anastasija

pre 1 godinu

Дела све говоре!Још једна победа за нашу земљу!Захваљујући председнику напредујемо и јачамо из дана у дан!

Goran

pre 1 godinu

Sa ponosom možemo reći da živimo u modernoj i jakoj zemlji koja se stalno razvija.

Tijana

pre 1 godinu

Jako vazna saobracajnica i jos jedan uspeh Vucica i njegovih saradnika.

Ivica

pre 1 godinu

Ulaganje u infrastrukturu je ulaganje u bolji život građana.

daca

pre 1 godinu

Na svakom koraku su rezultati pozitivne politike predsednika Vučića

ivana

pre 1 godinu

Lepa vest svakako za gradjanstvo, ova vlast šta obeća to i ostvari

Zora

pre 1 godinu

Srbija je zemlja koja svakim danom sve više napreduje i jača, a izgradnjom saobraćajnica, obilaznica se to i dokazuje.

mara

pre 1 godinu

Važna zaobilaznica za sve vozače, uveliko će olakšati protik saobraćaja

Sanja

pre 1 godinu

Vučić je verovao i radio i višedecenijski san je ostvaren.

Marko

pre 1 godinu

Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate što nam daje mogućnost za nove investicije i izgradnju novih saobraćajnica

Ceca

pre 1 godinu

Zahvaljujuci odgovornoj politici Srbija je ekonomski stabilna zemlje.

Rada

pre 1 godinu

Srbija može da se pohvali da je u poslednjih deset godina izgradila najviše saobraćajnica.

Ana

pre 1 godinu

Vučić želi da Srbiju uvede u novo doba! Promene u svim sverama mogu Srbiji doneti samo dobre rezultate!

Lola

pre 1 godinu

Veliki događaji na veliki dan! Vučić je Srbiji već doneo mnogo lepih stvari, ali i dalje ne posustaje! Neverovatna energija!

Iris

pre 1 godinu

Uredjeni putevi, obilaznice su od velikog su značaja za privlačenje budućih investicija.

Mila

pre 1 godinu

Za našu zemlju je jako važno da nastavi da napreduje jer na taj način obezbeđujemo sigurnu budućnost za našu decu.

Goca

pre 1 godinu

Građani Srbije mogu da budu ponosni na svoju Srbiju, jer je sve bolje mesto za život.

Tea

pre 1 godinu

Veliki broj saobracajnica, fabrika i druge infrastrukturne projekte niko nece moci Vucicu da ospori.

Nina

pre 1 godinu

Ova nova obilaznica koja će biti otvorena na Vidovdan je simbol uspešne države koja brine o svojim građanima i njihovoj budućnosti.

Bojan

pre 1 godinu

Ovo će u mnogome rasteretiti gužve i kretanje dosadašnjim trasama.

Igor

pre 1 godinu

Ova obilaznica će gradjanima Srbije mnogo značiti jer će im uštedeti i vreme i novac.

Sonja

pre 1 godinu

Uz Vučića ćemo pobeđivati i stvarati napretke.

lila

pre 1 godinu

Hvala predsedniku Vučiću što se trudi da unapredi infrastrukturu u Srbiji iz godine u godinu.

Ana

pre 1 godinu

Velika pobeda Vučića još jedan put koji je urađen

Zoran

pre 1 godinu

Razvijena mreza puteva utice i na turizam, i na dolazak novih investitora, i samim tim Srbija nastavlja da jača.

Nenad

pre 1 godinu

Ova obilaznica je dugoočekivani projekat koji će poboljšati saobraćajnu situaciju u Beogradu.

Olja

pre 1 godinu

Ono što je super za nas građane jeste što su otvaranje obilaznica i puteva postale svakodnevica u Srbiji. Bravo!

Bojan

pre 1 godinu

Završetak obilaznice je rezultat dugogodišnjih napora i angažmana predsednika Vučića i Vlade Srbije. Svaka čast na ostvarenju ovog projekta.

Ana

pre 1 godinu

Obilaznica će značajno smanjiti gužve i poboljšati protočnost saobraćaja u glavnom gradu. Velika korist za sve vozače.

Danka

pre 1 godinu

Dokle god se radi i gradi znaci da se zemlja razvija i da ide napred.

Tina

pre 1 godinu

Vučić je održao svako obećanje koje je dao, svaka čast predsedniku!

Goran

pre 1 godinu

Poslednjih godina u našoj zemlji se mnogo ulaže, a sve zahvaljujući državnom rukovodstvu.

Ana

pre 1 godinu

Za kratko vreme Srbija je dobila mnogo puteva što je dobro.

Caca

pre 1 godinu

Samo sa pravim liderom kao što je Vučić, Srbija ide napred.

Toma

pre 1 godinu

Ovoliki radovi na infrastrukturi su sjajna stvar

Nemanja

pre 1 godinu

Kandidatura Srbije za Međunarodnu izložbu Ekspo 2027 je veliki uspeh i prilika za promociju zemlje. Ovo će poboljšati imidž Srbije i doneti mnogo poslovnih mogućnosti.

Nikola

pre 1 godinu

Dolazak više od dva miliona turista i centar poslovnih dešavanja će imati pozitivan uticaj na celokupnu privredu zemlje.

Tijana

pre 1 godinu

Uspeh dolazi zbog odgovornog rada. Lepe vesti za Srbiju!

Jelena

pre 1 godinu

Ovo je još jedan korak ka jačanju pozicije Srbije kao regionalnog lidera i centra privrednih dešavanja.

Branko

pre 1 godinu

Bezbedniji putevi,sigurna i brža vožnja je veliki napredak i uspeh za Beograd.

Milan

pre 1 godinu

Graditi zemlju korak po korak je veliki uspeh za predsednika i za sve građane.

Lana

pre 1 godinu

Opozicija je uništavala zemlju godinama, ali konačno je došao neko ko može da nas izvede na pravi put.

Mića

pre 1 godinu

Kada rukovodstvo jedne zemlje brine o svim problemima i kada se trudi onda su baš ovakvi rezultati!

Jana

pre 1 godinu

Ulaganje u infrastrukturu je zasluga današnje Vlade i predsednika Vucica.

Sanja

pre 1 godinu

Zaista ovakve velike investicije dokazuju snagu naše države. Samo napred neka se tako nastavi.

Goga

pre 1 godinu

Velika pogodnost za Beograd, ali i za gradjane iz svih delova Srbije!

Višnja

pre 1 godinu

Srbija je upešna zemlja koja puno ulaže u punu infrastrukturu i tako podiže svoju konkurentnost na još viši nivo.

Sava

pre 1 godinu

Svakim danom pokazujemo koliko smo uspesni u svemu onome sto radimo.

Stana

pre 1 godinu

Jos jedna veoma vazna obilaznica za ekonomski razvoj u nasoj zemlji.

Tamara

pre 1 godinu

Vučić i Vlada Srbije predano rade i zato imamo pozitivne rezultate.

Sandra

pre 1 godinu

Konačno je završena obilaznica na koju se čekalo tri decenije, hvala predsedniku Vučiću.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija