• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.07.2023

10:49

Povećanje penzija od 1. oktobra, povećanje plata od 1. septembra!

printskirn

Politika

Povećanje penzija od 1. oktobra, povećanje plata od 1. septembra!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da od 1. septrembra kreće povećanje plata, a od 1. oktobra povećanje penzija.

Predviđen je deficit od 95,7 milijardi dinara (870-880 miliona evra) u prvih šest meseci, a imamo 14,5 milijardi dinara suficit (višak para), saopštio je predsednik.

- Bilo nam je predviđeno da u prvih 6 meseci imamo deficit od 95,7 milijardi dinara. To je Skupština odobrila. Mi imamo 14,5 milijardi suficita. Više para. Ovo je dobra vest jer sve ono što smo obećali prosvetarima, penzionerima... Potvrđujemo da za sve to imamo novac, i povećanje plata kreće već od prvog septembra. I penzioneri da budu mirni, već od 1. oktobra kreće povećanje penzija - istakao je predsednik i rekao da trenutno na računu Srbije postoji 562 milijarde dinara.

- Ovog trenutka na računu Srbije ima 562 milijarde dinara u svim valutama, odnosno milijardu evra što znači da naša deca neće imati problema u otplati duga – kazao je Vučić najavljujući povećanje plata od 1. septembra za prosvetare, medicinare, negovateljice – rekao je Vučić dodajući da ljudi ne brinu ni za isplatu za koju će se prijavljivati majke i samohrani očevi u avgustu - podvukao je Vučić i istakao da u septembru kreće isplata pomoći za svu decu do 16 godina. 

- I u septembru kreće isplata po detetu od 16 godina. To se zove preterana likvidnost, taj novac koji imamo to nam obezbeđuje – kaže predsednik dodajući da je inflacija usporila, da nafta srećom toliko ne skače, a da se nada da struja i gas neće bitno poskupljivati - rekao je predsednik i dodao da je naredio da se provere sve robne rezerve pred zimu. 

- Naredio sam da se provere i sve robne rezerve pred zimu koja me brine, da se vidi da li imamo dovoljno soli, ulja, šećera, ribe… a ne da bude sedam dana priče kako nema ovoga ili onoga - kaže Vučić.

On je naglasio i da penzioneri ne brinu jer od 1. oktobra stižu i dobre vesti za njih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija