• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

14.09.2023

06:45

Poludeli od mržnje! Teodorović: Košarkaši su prostitutke! Vesna Pešić: Đoković je primitivac i džiber!

Ata images/Tanjug

Politika

Poludeli od mržnje! Teodorović: Košarkaši su prostitutke! Vesna Pešić: Đoković je primitivac i džiber!

Podeli vest

Akademik Dušan Teodorović, jedan od glavnih ideologa hejterske opozicije, brutalno je izvređao košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u Manili, nazvavši košarkaše prostitutkama!?!

Verovali ili ne, ali istina je: Teodorović se obrušio na košarkaše, optužujući ih da su najobičnije prostitutke ukoliko uzmu od države nagradu od 200.000 evra za osvajanje zlatne medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu!

Foto: Beta

 

 

Teodoroviću ni to nije bilo dovoljno, već je srpske košarkaše nazvao i 'kompletnim idiotima', a predsednika države Aleksandra Vučića njihovim vođom!

- Javnim obećanjem košarkašima da će da im da po 200.000 evra za osvojenu zlatnu medalju, vođa kompletnih idiota ponovo pokazuje da sve ljude oko sebe tretira kao prostitutke i da nimalo ne razume šta je socijalna politika, pristojnost, ponos, čast, ljubav i patriotizam - napisao je Teodorović na platformi Iks, odnosno Tviteru, potpuno ignorišući činjenicu da i on, kao profesor na na Saobraćajnom fakultetu, takođe dobija novac iz državnog budžeta.

 

 

Bolest autošovinizma

Srđan Graovac, politički analitičar iz Centra za društvenu stabilnost, komentarišući ovaj, u najmanju ruku primitivan, komentar Teodorovića, kaže za naš list da ovakav rečnik ne priliči ni uličarima, a kamoli jednom akademiku.

Foto: printscreen

 

 

- Imam utisak da ta naša kvazielita ne može da sakrije svoju mržnju prema sopstvenoj zemlji i narodu. Njihova mrziteljska politika toliko je jaka da ih navodi da kritikuju čak i ogromne uspehe naših sportista. Jasno je da oni ne mogu da se kontrolišu, pa se njihovi hejterski komentari prelivaju na sve, uključujući i sport. Dakle, postoji jedan deo našeg društva koji sebe doživljava kao 'elitu' i proevropski orijentisane ljude, a koji suštinski prezire sopstveni narod i državu. Sve ovo govori o jednoj bolesti autošovinizma, od koje se oni očigledno niti leče, niti se mogu izlečiti, niti uopšte imaju želju za tim - ističe Graovac.

Batinama vaspitava

Poslanik SNS Zoran Tomić ocenjuje da od takozvanog akademika niko ne može da očekuje pohvale, ali činjenica je da prethodna vlast skoro ništa nije ulagala u sport i srpske reprezentativce, za razliku od sadašnje, koja u daleko većoj meri ulaže u stadione, hale, sportske komplekse, školski sport...

Foto: sns.org.rs

 

 

- Teodorović bi hteo da mlade ljude vaspitava batinama, posebno kad ne pričaju ono što njemu leži, ili bar njegovom tajkunu kojeg podržava. Svi smo ponosni na naše reprezentativce i sportiste, na njihove uspehe, jer su oni sjajni ambasadori naše zemlje u svetu. Setimo se da u vreme tajkuna niko nije ulagao u sport. Nisu se gradili tereni, nisu se stvarali uslovi da sportisti treniraju, razvijaju se i da reprezentacije osvajaju trofeje i medalje. Danas se grade stadioni, hale, sportski kompleksi, ulaže se u školski sport i zdravlje dece, a ovi sportski junaci i šampioni pravi su uzori budućih generacija sportista - naglašava Tomić, dodajući da Teodorović ne zaslužuje titulu akademika.

- Teodorović najmanje ima pravo da priča o tome ko je kakav jer svojim ponašanjem ne zaslužuje titulu akademika. Akademik ne treba samo da bude stručan u svojoj oblasti već i da bude čovek sa etikom. Teodorović je van svake konkurencije po svim standardima mrzitelja Vučića i Srbije - zaključuje Tomić.

Foto: Beta/Miloš Miškov

 

 

SKANDALOZNO Vesna Pešić: Đoković je primitivac i džiber!?

Sociolog Vesna Pešić, takođe jedna od vendeta hejterske opozicije, u Teodorovićem stilu napala je Novaka Đokovića, najboljeg tenisera na svetu!

- Dosta mi je više Đokovića. Kad ja kažem. Ima 24 slema, poslednji izvukao na žreb, jedini protivnik mu bio Laslo Đere. Baš me briga da nas/me on više davi sa 25. kad imamo novi tenis koji igra Alkaraz. Plus je primitivna konzerva, điberaj uz muziku - napisala je Pešićeva na Tviteru, odnosno platformi Iks.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija