• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.09.2023

13:19

Bili smo prve žrtve razobručene sile - Jovanov: Vučić je rekao istinu u UN

printscreen

Politika

Bili smo prve žrtve razobručene sile - Jovanov: Vučić je rekao istinu u UN

Podeli vest

Predsednik Vučić je govorom na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pokazao i domaćoj i međunarodnoj javnosti kako izgleda kada stavove svoje slobodne zemlje iznosi slobodan i hrabar čovek, kome je mirna i čista savest, jer se danas, gotovo jedini na svetu, čvrsto drži svih principa i načela na kojima stoje Ujedinjene nacije.

Ovo u svom saopštenju ističe Milenko Jovanov, član Predsedništva Srpske napredne stranke

''Nasuprot tome, svi smo svedoci kako jadno i bedno izgleda slugeranjska politika koju su interpretirali predstavnici nekih država iz regiona, ali koju vode i opozicione stranke u Srbiji, čija je svaka reč odmerena ne u cilju zaštite interesa sopstvene države i naroda, već da bi se dopala uhu njihovih sponzora.

Predsednik Vučić je rekao istinu o Srbiji i srpskom narodu. Bili smo prve žrtve razobručene sile, koja je grubo zgazila norme međunarodnog javnog prava i 1999. i 2008. godine i zato danas sa velikim legitimitetom Srbija ima pravo da govori o potrebi da se svet vrati poštovanju slobode, teritorijalne celovitosti i nezavisnosti država sveta. Isto tako, predsednik je rekao istinu i o tome da je licemerje glavno obeležje ponašanja velikih svetskih sila.

Najzad, predsednik Vučić je svojim govorom stavio tačku na sve laži, budalaštine i podmetanja koja se tiču pozicije Srbije u odnosu na Кosovo i Metohiju. Još jednom je, samo sada na svetskoj pozornici, jasno poručeno da je pozicija Srbije po tom pitanju, čvrsto vezana za Povelju Ujedinjenih nacija i Rezoluciju 1244 i valjda su sada to razumeli i oni koji pred strancima ne smeju ni da pomisle ono što je predsednik Vučić izgovorio za govornicom u Ujedinjenim nacijama.

Govor predsednika Vučića je važan trenutak u borbi naše zemlje za sopstveno pravo na slobodu, nezavisnost i teritorijalnu celovitost. Iako ta borba ni izbliza nije završena, nadu daje činjenica da sve više zemalja sveta razume i podržava stavove Srbije, ali i što se na čelu naše zemlje nalazi čovek rešen i sposoban da se za te stavove uporno bori svuda i na svakom mestu'', stoji u saopštenju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Predsednik Vučić brani Srbiju pred Zapadnim siledžijama! Svojim govorom šokirao međunarodnu zajednicu! (VIDEO)
Live TV

Predsednik Vučić brani Srbiju pred Zapadnim siledžijama! Svojim govorom šokirao međunarodnu zajednicu! (VIDEO)

Duple standarde Ujedinjenih nacija, nepoštovanje suvereniteta i interesa manjih zemalja i obraćanje predsednika Vučića komentarisali su gosti Info jutra, marketinški stručnjak Nebojša Krstić, Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan i nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Anđelković.

22.09.2023

10:08

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija