• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2023

18:56

Samo smo tebe čekali! Sonja Biserko: Za sve loše na Kosovu krivi su Vučić i SPC!

Ata images

Politika

Samo smo tebe čekali! Sonja Biserko: Za sve loše na Kosovu krivi su Vučić i SPC!

Podeli vest

Mantra o srpskoj krivici, koju decenijama unazad kreiraju dežurni drugosrbijanci i autošovinisti dobila je novi zamah nakon događaja iz Banjske od nedelje 24. septembra.

Iako su tada mučki ubijena četvorica Srba, u albanskim medijima koje u stopu prate i hejterski mediji u Srbiji, po svaku cenu treba forsirati tezu da su za krvoproliće odgovorni Srbija i Srbi, a u tu specijalnu medijsko-političku operaciju uključila se i Sonja Biserko, osnivač i predsednica Helsinškog odbora u Srbiji.

Ona je, naime, bez ijednog jedinog dokaza optužila predsednika Srbije Aleksandar Vučića i Srpska pravoslavnu crkvu da su odgovorni za događanja u Banjskoj.

Foto: printscreen

 

 

Uz ove nebulozne tvrdnje pridodala je "podršku Rusije", pa nije ni čudno što je ubrzo postala zvezda albanskih medija.

Biserko nije spomenula da je upravo predsednik Vučić upozoravao da ROSU nema šta da traži na severu Kosova i Metohije i da su Srbi saterani u ćošak. 

Takođe, Biserko ni reč nije rekla o tome da upravo lider albanskih separatista Aljbin Kurti čini sve da dođe do krvoprolića i eskalacije, kao i da duže od 10 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština i poptuno ignoriše obaveze Prištine iz Briselskih sporazuma.

Podsetimo, Biserko nije jedina koja je haos na Kosovu iskoristila za napad na Srbiju i zvanični Beograd.

Pre nje, kako je Informer već pisao, to su uradili Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Zdravko Ponoš, Miloš Jovanović i drugi dežurni hejteri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 7 meseci

Sonja Biserko umesto da osudi nasilje nad nasim narodom na KIM, ona se pravi da se to ne desava.

Uros

pre 7 meseci

Po Sonji Biserko nasa zemlja je kriva sto nas narod na KIM trpi Kurtijev teror.

Sara

pre 7 meseci

Jedini krivac za krvoproliće na KiM jesu Kurti I njegovi saradnici.

Milos

pre 7 meseci

Nije se davno pojavljivala u javnosti najcuveniji srbomrzac Sonja Biserko, i sad kad se pojavila iznosi potpune nebuloze.

Jovan

pre 7 meseci

Znamo svi da je jedini krivac za stradanje Srba na KiM Kurti.

Katarina

pre 7 meseci

Ma da, Vucic je uvek za sve kriv, kako da ne.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija