• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2023

11:59

Dodik jasan: Srbija je matica svim Srbima, zahvaljujući Vučiću postala moćna i jaka!

Miloš Rafailović

Politika

Dodik jasan: Srbija je matica svim Srbima, zahvaljujući Vučiću postala moćna i jaka!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Srbija matična zemlja svim Srbima i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostvario da ona bude moćna i jaka.

Dodik je istakao da je Srpska zainteresovana za jaku Srbiju, koja je za nju inspiracija i snaga.

- Ne možete narodu zabraniti nešto tako snažno, a to je ljubav prema Srbiji - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Vučić prvi srpski predsednik koji je uspostavio konkretne vidove saradnje i pomoći Republici Srpskoj.

On je za Televiziju "Hepi" podsetio da Srbija novčano pomaže opštine, izgrađene su brojne škole, vrtić i i drugi objekti.

- Imate ljude koji konstantno rade i pričaju protiv Srbije, a koje finansira Zapad, s ciljem da naprave Srbiju nestabilnom, jer im ne odgovara kada je stabilna i jaka - rekao je on i dodao da je istorija puna primera da su okretali Srbe na Srbe i tada je zemlja bila nestabilna.

Dodik je istakao da danas nije tako, a to Zapadu smeta i ne žele to da gledaju.

- Ne mogu izdajnici kod Srba prolaziti. Zato ću izaći na izbore u Srbiji i glasaću za SNS, iz prostog razloga što smatram da je to najbolje što Srbija ima. Bilo bi dobro da SNS ima i republičku i lokalnu vlast, jer vidimo da se Srbija stalno gradi. Tu je Beograd na vodi, nova železnička stanica, auto-putevi i drugi veliki projekti. Političari se mere po onome što ostane iza njih - rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je Srbija danas istovremeno i snažna, ali i najdemokratskija zemlja.

Predsednik Republike Srpske pričao je i o sudskim postupcima koji se vode protiv njega.

- Jedna sasvim neobjašnjiva situacija, znate dođe neki stranac i kaže pošto predsednik ne poštuje njega , on mora da ide zatvor i ti muslimani tamo, jer musliman je i tužioc, musliman je i sudija za prethodni postupak,  oni su to prihvatili, neki Srbi u tužilaštvu nisu prihvatili da podnesu prijavu, apsurd. Ja po ustavu moram da potpšišem svaki zakon koji usvoji Narodna skupština, mogu da vratim, ali u ovom slučaju postoji vece naroda u kome Bošnjaci, muslimani potegnu vitalni ineteres i to ide na Ustavni sud, i tamo to traje tri četiri meseca i kada se sve završi ja opet moram da potpišem. Krivični zakon kaže da ako ja ne potpišem, ili opstruišem, preti mi kazna od 12 godina zatvora - reako je on.

Predsednik Republike Srpske izneo je i detalje razgovora prilikom susreta sa zvaničnicima u Vašingtonu.

- Ja sam bio svedok, prilikom jedne posete Vašingtonu, došli smo kod Bernsa, gde on kaže „Mi nismo zadovoljni, nema dinamike, nema brzine do te neke priče koja je njima obećana. Ja tu stojim. Najviši nacionalni interes SAD je da to uradite, ali je to protiv naših nacionalnih iteresa. Ja kažem njemu da je najveći nacionalni interes mog naroda da to ne uradim. On je meni na to odgovorio da ga to ne zanima, na šta sam ja odgovorio da ni mene ne zanima vaš nacionalni interes - prisetio se Milorad Dodik.

Milorad Dodik govorio je o bespravnom oduzimanju institucija koje su Republici Srpskoj bile garantovane Dejtonskim sporazumom.

- Nakon Dejtona mi smo bili u veoma nepovljnoj poziciji i Srbija i mi. Oni su tada sa visokim predstavnicima, nametnuli preko 280 zakona, menjali su ustav bespravno, računajući na održivost vremena i da će to vreme stabilizovati. Pošto su prokleti i uvek im je malo, onda su došli i do policije, kada su tražili da se Republika Srpska odrekne i policije i prenese na nivo BIH u Sarajevu gde bi se onda regulislai svi pravni statusi - podsetio je Dodik na prethodna dešavanja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija