• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/kosovoonline

31.12.2023

12:33

SVE JE JASNO! Veltvohe: Kada Vučić pobedi mediji pišu o "pokradenim izborima", a kada Bajden pobedi - sve je čisto

informer.rs

Politika

SVE JE JASNO! Veltvohe: Kada Vučić pobedi mediji pišu o "pokradenim izborima", a kada Bajden pobedi - sve je čisto

Podeli vest

Kad predsednik Srbije Aleksandar Vučić pobedi sa 47 odsto, mediji pišu o "pokradenim izborima", a kada Džozef Bajden pobedi Donalda Trampa - onda je sve besprekorno, konstatuje švajcarski nedeljnik "Veltvohe" u osvrtu na proteste opozicije u Beogradu.

Nakon što je Srpska napredna stranka (SNS), čiji je nosilac liste bio predsednik Aleksandar Vučić, pobedila na parlamentarnim izborima sa 47 odsto glasova, i mediji u Švajcarskoj su ogorčeni zbog navodnih "pokradenih izbora".

Opozicija - "ujedinjena samo u borbi protiv predsednika" - ne želi da prihvati rezultat demokratskih izbora i od tada svakog dana glasno protestuje u Beogradu.

Žale se na pritisak, manipulaciju i kupovinu glasova bez davanja bilo kakvih uvjerljivih dokaza.

Dnevnik "Noje Ciriher Cajtung" (NZZ) takođe preuzima narativ protetsujućih studenata i izbornih gubitnika o navodnim desetinama hiljada fantomskih birača u biračkim spiskovima.

Međutim, pobuna opozicije nikako nije bila samo mirni protest.

Izborni gubitnici iz opozicionog saveza „Srbija protiv nasilja” pokušali su nasilno da upadnu u Gradsku skupštinu u Beogradu i izazvali su veliku štetu. Popeli su se na zgradu, bacali kamenje i razbijali prozore. Policija je uz poteškoće uspela da otera demonstrante. Naravno, policajci su odmah na društvenim mrežama optuženi da su se ponašali nasilno i da su koristili prekomernu silu.

Zanimljivo je kako različite paralelne događaje u SAD i Srbiji komentarišu zapadni mediji. Kada su pristalice predsednika SAD Donalda Trampa prijavile izbormi lrađu, izvestili o nereglarnostima i manipulacijamau, sve je odmah prebačeno u "carstvo bajki", primećuje "Veltvohe".

Teško da je postojao iko u zapadnoj Evropi ko Džoa Bajdena i njegove partijske kolege nije prikazao kao besprekorne demokrate koji nisu mogli da zamute vodu.

A kada su Trampove pristalice uletele na Kapitol u Vašingtonu, komentatori su bili gotovo preneraženi akcijama ove neobuzdane rulje.

"Ali ako se otprilike isti scenario odigra u Beogradu, a samim tim i u omraženoj Srbiji, sve je naravno obrnuto", zaključuje u tekstu "Veltvohe".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija