• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.01.2024

19:50

Očekujem brzu reakciju! Lajčak: Brisel zna sve o Kurtijevim namerama!

BETAPHOTO

Politika

Očekujem brzu reakciju! Lajčak: Brisel zna sve o Kurtijevim namerama!

Podeli vest

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Srbije i "Kosova" Miroslav Lajčak izjavio je u Davosu da je informisao Brisel o nameri Prištine da ukine platni promet sa centralnom Srbijom, izrazivši uverenje da će se pronaći rešenje koje neće imati nikakvih negativnih posledica.

Na pitanje da li je upoznat sa namerama Prištine da ukine platni promet sa Srbijom, Lajčak je za TV Pink rekao da ne samo da je sa tim upoznat, već je to pitanje otvorio u razgovoru sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bisljimijem, te da ga je zamolio da mu da odgovore na nekoliko bitnih pitanja.

- Prosledio sam tu informaciju u Brisel i naše službe sada analiziraju tu situaciju. Očekujemo da ubrzo izađu sa zajedničkim stavom - rekao je Lajčak.

Upitan da li je to opasno, odgovorio je da je uveren da se neće doći u opasnu situaciju.

- Ne bih u ovom trenutku želeo da dam bilo kakve ocene. Verujem da neće postati opasno i da ćemo pronaći rešenje koje neće imati nikakvih negativnih posledica - rekao je Lajčak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je poručio da su najave Prištine o ukidanju platnog prometa i zabrani upotrebe dinara najteže i najveće ugrožavanje dijaloga do sada i da je i od Lajčaka zatražio podršku za Srbe sa Kosova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija