• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.02.2024

10:57

Pušteni privedeni lekari i osoblje Doma zdravlja u Prištini - Desetosatna tortura i ispitivanje

Tanjug

Politika

Pušteni privedeni lekari i osoblje Doma zdravlja u Prištini - Desetosatna tortura i ispitivanje

Podeli vest

Privedene lekare i medicinsko osoblje prištinskog Doma zdravlja odnosno ambulante, njih devetoro koji su radili u prostorijama "Centra za mir i Toleranciju" u centru Prištine u okviru zgrade u kojoj se nalazi glavna policijska stanica, pripadnici tzv. kosovske policije pustili su tek oko jedan sat posle ponoći.

Prema saznanjima "Novosti" najduže su zadržali direktorku, dr Natašu Premtić i doktorku Emiliju Ilić.

- Ja sam sve vreme čekala ispred prostorija u strahu šta će biti sa njima, jer mi je Emilija bratanica - kaže nam rođaka pomenute doktorke.

Inače, pripadnici tzv. kosovske policije upali su juče popodne oko 15.00 časova u prostorije ambulante u Prištini koja funkcioniše pri Domu zdravlja sa sedištem u Gračanici, a koja opslužuje preostale prištinske Srbe.

Ambulanta u Prištini jedino je mesto okupljanja par desetina preostalih Srba u gradu kojih je do 1999. godine bilo više od 40.000. Osim dobijanja medicinskih usluga, u tom prostoru su se družili i okupljali i to je bilo jedino mesto u gradu gde se mogu zateći preostali Srbi kojima su sve ostale institucije i ustanove u gradu nedostupne.

Osim toga zaposleni u ambulanti su odlazili da obilaze uglavnom preostale starije sugrađane u gradu koji nisu u mogućnosti da dođu do same ambulante. Upad pripadnika tzv. kosovske policije ne samo da je uznemirio zaposlene i malobrojne Srbe u gradu već i rodbinu lekara i medicinskog osoblja koji su isčekivali njihovo puštanje sa saslušanja a koje se odvijalo u istoj zgradi, jer je pored samih prostorija ambulante ulaz u glavnu policijsku stanicu u Prištini.

Osim višesatnog ispitivanja pripandici tzv. kosovske policije oduzeli su zaposlenima i vozilo Hitne pomoći jedino kojim je ova ambulanta raspolagala a kojim su opsluživali slabo pokretne i nepokretne pacijente, čime su uskratili medicinsku pomoć starijim Srbima koji su ostali u svojim prištinskim stanovima.

Iako se ovim povodom tzv. kosovska policija nije oglasila, navodno su "akciju“ sproveli jer ambulanta radi u okviru zdrvastvenog sistema Republike SRbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija