• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.03.2024

09:49

Kurti besumučno proteruje i strane investitore svojim bizarnim narativom: Svi beže glavom bez obzira, više ga ni "njegovo jato" ne štiti!

EPA, Beta, Profimedia

Politika

Kurti besumučno proteruje i strane investitore svojim bizarnim narativom: Svi beže glavom bez obzira, više ga ni "njegovo jato" ne štiti!

Podeli vest

Umesto da budemo regija koja će privlačiti investicije, mi ih odbijamo baveći se dnevnom politikom umesto ekonomskom perspektivom, ocenio je za Kosovo onlajn bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju komentarišući besramne izjave premijera Aljbina Kurtija, koji s jedne strane poziva strane investitore, a sa druge govori o riziku od rata u regionu, te ih tera.

Grdžaliju kaže da je ceo Zapadni Balkan pod nekom „mračnom agendom" i dodaje da to nije samo problem Kosova, nego uopšte Zapadnog Balkana.

- Bio bih najsrećniji kad bih vam danas rekao da imamo veliki broj stranih investitora koji su došli na KiM, da imamo mogućnost rasta izvoza, ali, jednostavno, malo ko shvata da zajednički imenitelj svih problema na ovim prostorima, pa i na KiM, je politička stabilnost. Dok god mi imamo ovaj diskurs i ovakve izjave, i dok god se ne donese neko rešenje između Srbije i Kosova, sigurno investitori neće doći ovde, nego će bežati - kaže sagovornik za Kosovo online.

Foto: EPA

 

 

S druge strane, dodaje, sama činjenica da dijalog Beograda i Prištine nema očekivan rezultat, i da je KiM pod takozvanim evropskim merama, utiče na to da imidž KiM bude pogoršan.

- Kada analizirate i ove izjave, danas će biti rat, sutra će biti rat, biće ovo, biće ono, mislim da to direktno, indirektno i periferno utiče na to da jednostavno strani investitori odlaze sa ovih prostora,  a najviše s KiM - kaže Grdžaliju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija