• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2024

09:07

Jovanović: Ubistvom Đinđića izgubili smo čoveka koji je bio simbol jedne ideje!

Masha Bandjur

Politika

Jovanović: Ubistvom Đinđića izgubili smo čoveka koji je bio simbol jedne ideje!

Podeli vest

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je danas da je ubistvom prvog demokratski izabranog premijera Zorana Đinđića Srbija izgubila čoveka koji je bio simbol jedne ideje i da ovaj događaj nikada nije smeo da se desi.

Jovanović je povodom godišnjice Đinđićevog ubistva rekao da je on toj ideji davao život na specifičan način.

Prema njegovim rečima da je Đinđić dok je bio živ, u najvećoj meri bio neshvaćen, bez podrške koju mu je bila potrebna da bi te ideje o kojima je govorio, za koje je živeo, dobile svoj puni smisao.

- Zoran Đinđić je bio predsednik Vlade dve godine i dva meseca. Za to vreme ne postoji problem s kojim se nije suočio, kom nije krenuo u susret, bez obzira da li govorimo o ekonomiji, o Kosovu, o Crnoj Gori, o nefunkcionalnoj državi, o odnosu sa Evropom, o socijalnoj politici, o dogovoru unutar samog društva - rekao je Jovanović za Pink.

On je naglasio da je Đinđićeva era bila vreme politike koja nije naglabala i nije bežala od odgovornosti, nego hrabro išla u susret. 

- Bila je to etika rezultata, a ne nekih načela. U njemu je Srbija imala jednu priliku koju nisu imala neka druga društva - rekao je on.

Jovanović je dodao i da često sreće ljude koji mu govore da su nakon ubistva Đinđića izgubili svaku nadu.

- Kada je reč o reformisanju, promenama, putu ka Evropi, bilo čemu - rekao je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija