• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.05.2024

13:24

Vučević o velikom prijateljstvu dve zemlje: Saradnja Srbije i Mađarske na najvišem nivou do sada!

Instagram/milosvucevic

Politika

Vučević o velikom prijateljstvu dve zemlje: Saradnja Srbije i Mađarske na najvišem nivou do sada!

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske Jožefom Mađarom o nastavku saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa i tom prilikom naglasio da su odnosi ove dve zemlje dostigli najvišu tačku razvoja u novijoj istoriji, zahvaljujući međusobnom razumevanju, poverenju i posvećenosti u jačanju partnerstva.

Premijer je istakao da se ekonomska saradnja sa Mađarskom dinamično razvija i da je poslednjih godina ostvarila rekordnu vrednost razmene, navodi se u saopštenju Vlade Srbije. Vučević je dodao da će veliki podstrek u narednom periodu za sveukupnu sradnju biti završetak brze pruge Beograd - Budimpešta, kao i izgradnja nafotovoda Mađarska - Srbija, koji bi trebalo da obezbedi veću energetsku bezbednost. Predsednik Vlade je poručio da je za Srbiju od strateškog interesa očuvanje stabilnosti regiona i dodao da je nacrt rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o Srebrenici osetljivo pitanje koje ne doprinosi saradnji i izgradnji dobrih odnosa u regionu.

Vučević je istakao da je položaj Srba ugrožen odlukom prištinskih vlasti o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji i da u velikoj meri otežava život naših građana, ali i udaljava od dijaloga Beograda i Prištine. Izrazio je zahvalnost na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Mađarska svakodnevno pruža Srbiji u procesu evropskih integracija na najvišem političkom nivou i na istrajavanju u stavu o neophodnosti proširenja Evropske unije. Ambasador Mađar saglasio se sa srpskim premijerom da su politički i ekonomski odnosi dve zemalje na najvišoj tački i da je takođe uveren da će biti dodatno unapređeni u nizu drugih oblasti od zajedničkog interesa. Mađar je dodao da Srbija može da računa na čvrstu podršku Mađarske na međunarodnom planu po pitanjima od vitalnog interesa za našu zemlju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20