• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.05.2024

09:41

Skandalozno je ovo što se dešava! Vučević o rezoluciji o Srebrenici: Srbima je teško da razumeju da Grci glasaju za ovo!

Instagram/milosvucevic

Politika

Skandalozno je ovo što se dešava! Vučević o rezoluciji o Srebrenici: Srbima je teško da razumeju da Grci glasaju za ovo!

Podeli vest

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je na TV Prva da je Skandalozno sve ono što se dešava oko rezolucije o Srebrenici i istakao da je "Srbima teško da razumeju da Grci glasaju za ovo".

- Skandalozno je sve ono što se dešava oko rezolucije o Srebrenici, od činjenice da sama BiH nije to usvojila, nego je to jednostrani akt jednog ambasadora u BiH. Direktno kršenje onog što je definisano u BiH. Dejtonski sporazum predstavlja to kako treba da donose odluke, tri entiteta, tri naroda. Ovde je sve preskočeno, sve ono što je normalno da bude uključeno je preskočeno.

Dodao je da Beograd i Sarajevo treba da budu okrenuti budućnosti.

- Vraćamo se u period kada je sve propadalo, umesto da pričamo o budućnosti. Kako da napravimo auto-put Beograd-Sarajevo, o investicijama, neko hoće da nas vrati nazad.

Rekao je da velike investicije dolaze iz Nemačke, i da je nemoguće zamiliti da Nemačka podstiče pitanje rezolucije o Srebrenici, koja je učestvovala u dva najveća rata.

- Nemoguće je bilo kome objasniti u Srbiji da Nemačka može da bude sponzor rezolucije o Srebrenici jer je ta država počinila najstrašnije zločine u ratovima. Niko to ne može da prihvati i doživi racionalno, da pričamo o prijateljskim odnosima, da mi imamo zajedničku budućnost. Najveći eksperti za pitanje genocida apsolutno kažu da to nije genocid. Sponzori rezolucije da shvate šta se desilo u Kragujevcu, Kraljevu. Čemu ova rezolucija ako nije u pitanju kolektivna krivica. Politička kolektivna krivica, iz toga dobijate vrlo jasan signal da je sledeći korak ukidanje RS, odnosno revizija Dejtonskog sporazuma. Oni rade i funkcionišu u miru koji traje decenijama, neko se igra sa vatrom na Balkanu.

 

 

Rekao je i da smo manji i brojčano, i geografski, ali da se Srbija bori.

- Koliko god da smo manji u geopolitičkom uticaju, ono što radi predsednik Vučić ih tera da se bave time puta 100 nego što su planirali. Srbija bi pre 15 godina prihvatila da glasa sama za tu rezoluciju. Ne bi imali političku snagu, odlučnost i volju da lobiramo, da se borimo kod svih država da ne glasaju za tu državu - dodao je.

Istakao je da postoje naznake da Grčka i Rumunija promene svoj stav po pitanju rezolucije.

- Srbima je teško da razumeju da Grci glasaju za ovo. Srbima je bilo mučno da gledaju da Grkinja predlaže ulazak Kosova u SE. Knežević je rekao, zamislite da dođe Gabon i kaže da neće da glasa za rezoluciju, a da Crna Gora glasa gde je koliko Srpskog stanovništva - rekao je.

Istakao je da je važno da ne pokleknemo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija