• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.05.2024

18:24

Obraz i čast nemaju cenu! Petković: Predsednik Vučić hrabro rekao istinu u lice svetskim moćnicima

Pedja Milosavljević

Politika

Obraz i čast nemaju cenu! Petković: Predsednik Vučić hrabro rekao istinu u lice svetskim moćnicima

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kim Petar petković izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao kako se brane interesi međunarodnog javnog prava, kako se brani dostojanstvo jedne male suverene zemlje na brdovitom Balkanu koja ne pristaje da joj se lepe opasne političke etikete samo zato što to nečijoj međunarodnoj agendi to danas odgovara.

- Obraz i čast nemaju cenu! Predsednik Vučić hrabro je rekao istinu u lice svetskim moćnicima, stao u odbranu moralnih i humanističkih principa i kroz postavljena tri ključna pitanja na koja sponzori ove sramne rezolucije nisu imali odgovor, razobličio svo njihovo licemerje - napisao je Petković na svom Instagram profilu.

On se zapitao da u vreme kada premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svakodnevno sprovodi etničko čišćenje nad Srbima na Kosovu i Metohiji, kada svojim nasilnim potezima od Balkana pravi novo bure baruta, kome je ovakva rezolucija srama bila potrebna i s kojim ciljem? 

- Ona svakako neće doprineti ni pomirenju ni smirivanju tenzija, već će samo dati vetar u leđa novim nasilnim pretenzijama i akcijama i imati opasne implikacije po život Srba na Kosovu i Metohiji i svuda gde oni žive - istakao je Petković.

Prema njegovim rečima, zato i dan danas pamtimo i ne zaboravljamo naše stradalnike koji nemaju glas, ali imaju Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića da govori u njihovo ime i ne dozvoli da se njihovo stradanje zaboravi.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezoluciju o Srebrenici  sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Ovo su svi detalji o glasanju UN o sramnoj rezoluciji o Srebrenici! (VIDEO)
Politika

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Ovo su svi detalji o glasanju UN o sramnoj rezoluciji o Srebrenici! (VIDEO)

Danas se održala jedna od najvećih borbi za pravdu srpskog naroda. U 16 časova održano je glasanje na Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Srebrenici čiji su glavni predlagači Ruanda i Nemačka. Sramna rezolucija je usvojena, ali sa mnogo manjim brojem glasova "za" od onog koji su njeni sponzori očekivali. Brojni gosti Informer TV tokom čitavog dana govorili su na ovu temu u specijalnoj emisiji.

23.05.2024

12:21

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija