• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2024

21:26

Vučić o rečima bosanskog ministra spoljnih poslova: Konaković je defakto pozvao na moje ubistvo!

Printskrin video

Politika

Vučić o rečima bosanskog ministra spoljnih poslova: Konaković je defakto pozvao na moje ubistvo!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su u BiH toliko nervozni zbog rezultata glasanja na GS UN o rezoluciji o Srebrenici, da je ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković danas de fakto pozvao na njegovo ubistvo.

- Toliko su nervozni zbog rezultata, neočekivanog, da je Konaković sebi dozvolio da danas de facto pozove na moje ubistvo - rekao je Vučić u emisiji Ćirilica na Hepiju.

Na pitanje kako komentariše to što Konaković traži reviziju presude i ratnu odštetu od Srbije, Vučić je rekao da im smeta što je Srbija glavni junak i što je uspela da se suprotstavi pritiscima i napravi ne samo respektabilan rezultat, već u takvim uslovima i okolnostima gotovo nemogući rezultat. 

- Što se tiče ovoga što je Konaković govorio, ja bih to podelio na tri dela. Prvi je taj u kojem ste mogli da vidite da je za sve kriv Vučić, što je OK - rekao je Vučić i dodao da je druga stvar, a što je promaklo medijima, da je Konaković de fakto pozvao na njegovo ubistvo.

- On je rekao - Vučić može ogarnut ili neogrnut tom zastavom, OK, smeta i zastava Srbije, a nama njihove zastave ne smetaju - da dođe u Srebrenicu 11. jula ili u Ujedinjene nacije. Ja sam u Srebrenici bio već jednom 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali nisam pognuo glavu pred kamenicama, flašama, nogama, pesnicama i svim ostalim čime su pokušali da me likvidiraju - rekao je Vučić.

Ističe da su bedni pokušaji kada kažu kako je to neko odavde organizovao.

- Hvala im na tom pozivu da budem ubijen i budem li se odazvao, samo svi da znate da je odgovoran za to ubistvo Elmerin Konaković - naveo je Vučić.

Što se tiče trećeg, mnogo važnijeg dela, šta je njihov plan, Vučić kaže da smo mi od početka razumeli šta je njihov plan.

- Nikada njihov plan nije bio poštovanje žrtava da dobiju pijetet ili saučešće ili bilo šta. To su imali od početka. Oni čak i kad odu na srpska stratišta, na Kazane, kako se zove jedno važno srpsko stratište u Sarajevu, ne izgovaraju ime Srbi, kao što ne vole da izgovaraju Republika Srpska, već izgovaraju RS - rekao je Vučić.

Dodaje da se pravdaju kako ne piše u Rezoluciji ko je počinio genocid, ali da je neko morao da počini genocid u kojem oni govore.

- Ne mora da piše ni u rezoluciji o genocidu u Jasenovcu da su ga počinili Hrvati, pa svi znamo koga je počinio. Ne mora da piše ni ko je streljao Jevreje u Kragujevcu i druge ljude, ali svi znamo ko je to počinio. I sve je to njima jasno. Dakle, prva je stavka bila moralna i politička odgovornost za srpski narod. A dalje su pravno materijalne konsekvence. To jest, ne bili se dočepali naših para - naveo je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51