• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2024

14:51

"Njegove otrovne strelice vode ka političkim sukobima": Konakoviću stigao odgovor iz SNS-a na zlonamerne izjave o Deklaraciji

Printscreen

Politika

"Njegove otrovne strelice vode ka političkim sukobima": Konakoviću stigao odgovor iz SNS-a na zlonamerne izjave o Deklaraciji

Podeli vest

Povodom nedavne izjave predsednika Stranke napoda i pravde u BiH Elmedina Konakovića, Srpska napredna stranka želi da ukaže na neistinit i štetan karakter reči g. Konakovića i njegovih komentara u vezi sa Deklaracijom koju cu juče potpisale dve vlade.

Očigledno, ili gospodin Konaković ne zna da čita, što je manje verovatno, ili uopšte nije pročitao šta u Deklaraciji piše, što je verovatnije, pa tako daje paušalne i zlonamerne izjave, zarad jeftnih političkih poena.

Jer, da je pročitao Deklaraciju, video bi da se u svakoj reči poziva na pomirenje, mir i stabilnost u regionu, uz svo poštovanje Dejtonskog sporazuma. Da se Deklaracijom Srbija i Srpska zalažu za političku, ekonomsku i nacionalnu stabilnost, za građenje sigurne i bolje budućnosti svih naroda.

U jučerašnjim izjavama zvaničnika sa Svesrpskog sabora, među kojima cu bili i predstavnici opozicionih stranaka iz Regiona, bili cu prisutni isključivo pozivi na sveobuhvatnu saradnju i mir.

A sama činjenica da je Sabor okupio Srbe različitih političkih mišljenja i stavova, jeste dokaz da to nije bio skup samo SNS-ovih istomišljenika, već skup onih koji žele bolju budućnost.

Nažalost, g. Konaković je navikao da se vodi samo ličnim ili interesima manjine, pa tako ne iznenađuju više ni javnost u Srbiji ni javnoct u BiH, njegove otrovne strele koje vode samo ka političkim sukobima, i podgrevaju stare netrpeljivosti.

Zapravo, čini se da svojim izjavama u kojima navodi nešto što nikada nije izrečeno od stpane predstavnika Srbije, upravo otkriva svoj lični animozitet prema svemu srpskom - dakle nepoštovanje naroda koji žive u BiH, i pokušaj da ce Spbija i Srpska označe kao faktori nestabilnosti.


Javnost, ne samo u Srbiji, već i u celom Regionu zna, da je Srbija ta koja se u svakom trenutku vodi međunarodnim pravom, ali i strana koja nikada neće odstupiti od borbe da se prava Srba poštuju, gde god oni živeli. Srbija je bila, jeste i ostaće stub stabilnosti mira i saradnje u regionu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51