• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2024

15:59

A Srbiji su solili pamet?! Izveštaj ODIHR o izborima u Evropi otkrio šok istinu o EU!

Tanjug / AP

Politika

A Srbiji su solili pamet?! Izveštaj ODIHR o izborima u Evropi otkrio šok istinu o EU!

Podeli vest

Izbori u Evropskoj uniji na kojima su konzervativne partije zabeležile ogroman uspeh lošije su organizovani od izbora u Srbiji.

Na ovaj šok zaključak upućuje izveštaj ODIHR, Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS u kome je naglašena zabrinutost zbog sve netolerantnije retorike u kampanji i fizičkih napada na političare.

- Evropski parlamentarni izbori su bili konkurentni i ponudili su biračima širok izbor istinskih političkih alternativa, ali različite prakse registracije birača i kandidata stvorile su nejednake uslove i postojala je zabrinutost zbog sve veće političke polarizacije i dezinformacija - ocenili su danas međunarodni posmatrači.

Šefica Specijalne misije za procenu izbora ODIHR Ingibjerg Solrun Gisladotir upozorila je da „sve netolerantnija retorika u kampanji i fizički napadi na političare izazivaju ozbiljnu zabrinutost i pokazuju potrebu za daljim naporima i na nivou EU i na nacionalnom nivou“.

Kada se ovo ima u vidu, jasno je koliko su licemerni statovi pojedinaca koji su Srbiji solili pamet o izbornom procesu, u nekoliko izbornih ciklusa unazad!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija