• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.06.2024

12:40

Krive vlast i Vučića zbog muslimaskog ekstremiste! Opoziciji i tajkunskim medijima drag Alijin snajperista, a o Jezdiću i patrijarhu ni reči!

ATAIMAGES/Informer

Politika

Krive vlast i Vučića zbog muslimaskog ekstremiste! Opoziciji i tajkunskim medijima drag Alijin snajperista, a o Jezdiću i patrijarhu ni reči!

Podeli vest

Muslimanskom ekstremisti i glumcu Feđi Štukanu nedavno je zabranjen ulazak u Srbiju, a u njegovu odbranu odmah su se dali mediji koji se nalaze pod kontrolom srpske opozicije i tajkuna Dragana Šolaka.

Zanemarujući Štukanovu prošlost, tajkunska glasila dala su se u odbranu bosanskog ekstremiste, pa je tako N1 reklamira njegovu knjigu prenoseći i izjavu da "u Srbiji nema slobode govora", te "da mu nije dozvoljen ulazak u zemlju nakon što je napisao "opasnu knjigu" o svom iskustvu u ratu 1990-ih", udarajući pritom na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Foto: Printscreen

 

U istom maniru i tabloid Danas napada državni vrh Srbije i osuđuje rekciju bezbednosnih organa naše zemlje navodeći da su oni, opozicioni mediji "doživeli transfer blama", i da je ovo "okrutan potez vlasti", te da Feđa Štukan zagovara mir i ljubav.

Foto: Foto: Printscreen

 

Feđa Štukan - Alijin snajperista

Na početka rata u BiH 1992. godine Štukan je pristupio specijalnim jedinicama Armije BiH. Po sopstvenom priznanju u ratu je prvo bio muslimanski snajperista a zatim borac Druge brdske brigade pod komandom Alije Izetbegovića. 

On je početak rata dočekao punoletan, pa se odmah prijavio u "Zelene beretke". Prebacio se potom u policiju gde su radili "sve poznate akcije na ratištima oko grada: Poljine, Stup, Azići, Trebević i da su sve obišli u najgorim momentima".

- Tu sam bio devet meseci, posle toga sam otišao u 2. brdsku brigadu, jer sam tamo imao najviše prijatelja, oni su me poslali na obuku za specijalne jedinice kod mudžahedina Abaza, Dževada i Huseina u Velesićima. To sam završio za dva meseca otprilike, i bio u Specijalnoj jedinica 2. brdske brigade Armije BiH - pričao je Štukan.

Foto: foto: printscreen

 

On je u jednoj od svojih priča, priznao da je "pucao da bi ubijao četnike".

- Pucao sam čoveku u glavu snajperom i promašio ga jer je bio predaleko - pričao je svojevremeno Feđa Štukan, koji je potom napustio vojsku i počeo da koristi drogu.

Ni tu nije kraj biografije ovog "borca protiv nasilja". Štukan je za medije otvoreno pričao da je imao problema sa zakonom i jednom prilikom je umalo bio osuđen zbog ubistva.

 - Sa ekipom sam krao kola, obijao trafike, samo zbog adrenalina. Radio sam u bilijar klubu, a onda sam bio i makro. Imao sam pet prostitutki iz Ukrajine. Došlo je do pucnjave u klubu i policija me je uhvatila s tuđim pištoljem iz kojeg sam pucao na nekog glupana iz Vršca. Trebalo je da budem osuđen za pokušaj ubistva. Bio sam u pritvoru s dvojicom rumunskih lopova. Stalno su prevrtali po polovinu žileta u ustima. Naučili su me kako žiletom da otvaram lisice. Кad su me policajci poveli na suđenje, dok sam čekao da me sudija pozove, oslobodio sam se i pobegao. Seo sam u bus i došao u Sarajevo - pričao je Štukan.

Sve navedeno opoziciji i njohovim medijima nije dovoljan razlog za zabranu ulaska u Srbiju.

Opozicioni mediji zamukli pred Jezdićem i patrijarhom

Onako kako su se pomenuta glasila dala u odbranu Alijinog snajperiste, isto tako su ostali nemi na zabranu ulaska u južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju glumcu Nenadu Jezdiću i patrijarhu Porfiriju.

Treba istaći da srpski glumac nema ratnu prošlost i da je krenuo na srpsku teritoriju, ali da mu terorista Aljbin Kurti ulazak nije dozvolio, kao ni srpskom patrijarhu. 

Poražavajući je to što tajkunskim medijima to ne smeta, te nisu osudili postupak privremenih vlasti na KiM, dok Štukana dižu u nebesa.

Štukan je naklonjen srpskoj opoziciji, podržavao je i nasilne proteste za smenu vlasti, te se pretpostavlja da se tu krije ključ neskrivenih, u najmanju ruku simpatija, prema Alijinom snajperisti.

Petkoviću zabranjeno da za Vidovdan otputuje na KiM!

Privremene vlasti u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile su direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da za Vidovdan bude na KiM, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kancelarija za KiM saopštila je da je Petru Petkoviću već godinu i po dana, zbog protivpravnih zabrana Prištine, "onemogućeno da poseti Kosovo i Metohiju i sa Srbima u pokrajini proslavi najveće praznike i uruči im pomoć".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija