• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2024

15:38

Oglasilo se ministarstvo spoljnih poslova Srbije o terorističkom napadu u Beogradu

Zoran Sinko

Politika

Oglasilo se ministarstvo spoljnih poslova Srbije o terorističkom napadu u Beogradu

Podeli vest

Napad na pripadnika Žandarmerije, koji je obezbeđivao Ambasadu Države Izrael u Beogradu je istovremeno napad na diplomatsko-konzularno predstavništvo zemlje sa kojom Srbija neguje prijateljske veze, ali i napad na Srbiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Srbija će, kako je saopštio MSP, imati nultu toleranciju prema terorizmu i svakoj vrsti ekstremizma, i nastaviće da, kao i do sada, garantuje nepovredivost stranih misija, u skladu sa Članom 22, Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.  

MSP je izrazio uverenje da će srpski nadležni državni organi efikasno i do kraja rasvetliti okolnosti i motive napada.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, ovim povodom, u komunikaciji sa Ministarstvom inostranih poslova Izraela i diplomatama te zemlje u Beogradu, kojima će, kako je navedeno, pružiti svu potrebnu pomoć i podršku.

- Ranjenom pripadniku srpske Žandarmerije, koji je herojski obavio svoju dužnost, javno zahvaljujemo, čestitamo na hrabrosti i želimo brz oporavak! - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Jago i Kaboklo zajedno traže vizu za Pariz!
Košarka

Jago i Kaboklo zajedno traže vizu za Pariz!

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila, Aco Petrović (65), objavio je konačan spisak igrača za kvalifikacioni turnir u Letoniji, kroz koji će njegovi izabranici moći da izbore plasman na Olimpijske igre u Parizu (26. jul - 11. avgust).

01.07.2024

17:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija