• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2024

13:25

JA SAM POKRENUO TU TEMU! Vučić bez uvijanja odgovorio na provokaciju N1!

printscreen

Politika

JA SAM POKRENUO TU TEMU! Vučić bez uvijanja odgovorio na provokaciju N1!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na provokaciju novinarke N1 Žane Bulajić.

Bulajićeva je postavila pitanje o tome šta su bile teme razgovora sa Aleksandrom Gruškom, za koga tajkunski mediji navode da je otišao nezadovoljan iz Srbije.

- Bile su 23 teme. Ja sam pokrenuo temu oko municije u Ukrajini. Najpre mi nigde ne izvozimo oružje, sem na Kipar i Azerbejdžan. I nigde više u Evropi. Što se tiče municije, mi moramo od nečega da živimo i ja sam taj koji je pokrenuo tu temu. Rusi su hteli da razgovaraju o železnici, o samitu u Švajcarskoj, ali ovu temu sam ja predložio - istakao je šef države.

Predsednik se ponovo osvrnuo na pitanje novinarke oko odnosa sa Rusijom, rekavši da je za razliku od njega, Dodik čest gost u Moskvi:

- Dodik ide često i za svakih od tih putovanja imao sam poziv, smatrao sam da nije vreme ni trenutak čuvajući teško stečenu poziciju Srbije. Hvala našim ruskim prijateljima na pozivima. Imamo sa njima važne konsultacije o svim pitanjima. Beskrajno im hvala što su nam pružili podršku u UN. Mađarska je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj federaciji. Trudim se da manevrišem našim brodom i da je uvek uvodim u mirnu luku, čuvajući tradicionalna prijateljstva.

- Što se tiče odnosa koje imamo sa Rusima, oni su dobri, korektni. O temama o kojima smo razgovarali, bile su 23 teme. Ja sam pokrenuo pitanje, ne oružja već municije, jer mi sem u Kipar i Azebejdžan ili neke daleke zemlje, nismo na tlu Evrope izvozili. Imamo ogromne zahteve i za pasarsima, i tenkovima i ništa od toga ne damo, zato što ja kao vrhovni komandant ne dozvoljavam da bilo šta od toga bude izvezeno. Mi od municije moramo da živimo. Oni su pokrenuli mnoge druge teme, od železnice, Đerdapa, prisustva Švajcarskoj na samitu, ali ja sam pokrenuo to pitanje. Samo da imate u vidu da je reč o još jednoj neistini, ništa više - naglasio je Vučić.

- Veoma uspešno vodim brod koji se zove Srbija, ekonomski najbrže napreduje u celoj Evropi. U miru, bez ikakvih sankcija. Čuvajući prijateljstvo sa Rusijom i unapređujući prijateljstvo sa Kinom. Malo kome to u svetu uspeva. Nastaviću to da radim u naredne 3 godine. Vi možete svoje politike da menjate, ja sam suviše star da bih to uradio, sa ovom politikom sam dobio poverenje naroda Srbije i nastaviću to da radim na isti način. Nisam se pravdao Amerikancima, nisam se pravdao Rusima, i nikome neću da se pravdam sem Bogu i građanima Srbije. Imaćete mnogo važnih vesti u danima koji su pred nama - zaključio je predsednik Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija