• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomer.rs

10.07.2024

10:39

Dačić upozorava: Vehabije najveće pretnje za muslimane, zajedno da se borimo protiv ekstremizma!

Miloš Rafailović

Politika

Dačić upozorava: Vehabije najveće pretnje za muslimane, zajedno da se borimo protiv ekstremizma!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je nakon terorističkog napada kada je vehabija samostrelom povredio žandarma ispred izraelske ambasade u Beogradu, razgovarao sa Bošnjacima i da očekuje da sa Islamskom zajednicom sarađuje po pitanju borbe protiv ekstremizma.

Dačić je rekao da su vehabije najveće pretnje upravo za muslimane odnosno Bošnjake.

- Ja sam nedavno razgovarao i sa mnogim Bošnjacima, muslimanima, mislim da Islamska zajednica isto snosi veliku odgovornost. Mi treba zajedno da radimo na ovome, ovde je reč o očuvanju mira, o borbi za mir i borbi protiv ekstremizma, da se ne dese ponovno neke terorističke akcije - rekao je ministar unutrašnjih poslova za TV Pink.

On je dodao da se noćas dogodio incident kod Novog Pazara, kada je jedan vehabija pretukao muslimana, odnosno Bošnjaka. Ministar je naveo da se incident, koji se krajem juna dogodio ispred ambasade Izraela, igrom slučaja dogodio ispred te ambasade, jer je vehabija prvo krenuo u sinagogu.

- I želim da vam kažem da do danas se niko nije javio sa željom da ga sahrani - rekao je Dačić.

On je objasnio da postoji četiri nivoa pretnji od terorizma, prvi i najblaži je zeleni, zatim su žuti, pa narandžasti koji stupa na snagu kada postoji realna opasnost od terorističkog akta ili kada se dešava negde u okruženju, i na kraju je crveni koji se stavlja na snagu kada se desi teroristički akt.

- Kad je reč o ovom žutom, to je inače nivo koji je bio i pre ovoga, on je relativno gotovo uvek na snazi kod nas. A ovo znači pojačanu budnost na nekim važnim mestima kao što je državna infrastruktura - znači zgrade koje predstavljaju državne institucije, diplomatsko-konzularna predstavništva - naveo je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Niko se nije javio da sahrani teroristu Žujovića
Hronika

Niko se nije javio da sahrani teroristu Žujovića

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je, nakon terorističkog napada kada je vehabija samostrelom povredio žandarma ispred izraelske ambasade u Beogradu, razgovarao sa Bošnjacima. On je istakao da očekuje saradnju sa Islamskom zajednicom po pitanju borbe protiv ekstremizma.

10.07.2024

10:35

sledeća vest

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija