• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.07.2024

11:34

Palma: Opozicija u Srbiji zloupotrebljava litijum, kao što je zloupotrebljavala tragedije u Ribnikaru i okolini Mladenovca

Privatna arhiva

Politika

Palma: Opozicija u Srbiji zloupotrebljava litijum, kao što je zloupotrebljavala tragedije u Ribnikaru i okolini Mladenovca

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma istakao je da opozicija koristi svaku priliku kako bi svaki događaj zloupotrebila protiv Srbije.

- Opozicija u Srbiji sve vreme vozi u kontra smeru i sve vreme radi protiv Srbije. Najnovije protivljenje opozicije Memorandumu koji je Srbija potpisala sa Evropskom unijom u prisustvu nemačkog kancelara Olafa Šolca je još jedna zloupotreba od strane te iste opozicije. Danas opozicija zloupotrebljava litijum, kao što su zloupotrebljavali i tragedije u „Ribnikaru“ i okolini Mladenovca. Ali narod više niko ne može da prevari i to se pokazalo na izborima i parlamentarnim i lokalnim. Predsednik Srbije, nemački kancelar i predstavnik Evropske unije su jasno i glasno rekli da neće biti iskopavanja litijuma, ukoliko se ne ispoštuje 100 posto zaštita životne sredine - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na televiziji Pink.

Kako je naveo, on ima dve molbe za predsednika Vučića.

- Imam dve molbe za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prva je da izda saopštenje i pozove pravosudne organe da rade svoj posao. Kako je moguće da neko ko preti ubistvom predsedniku Srbije bude pritvoren dva dana i onda ga puste. Gde to ima na svetu? Pa nije taj ukrao biciklu. Ako preti ubistvom predsedniku države, šta će onda da rade običnim ljudima. Ako je taj što preti bolestan, onda mu je mesto u ludari ili ako nije, u zatvoru. I moja druga molba je da izbori u Srbiji budu redovni, a ne da svakih pola godine izlazimo na izbore - kaže Palma.

Ističe, trn u oku za opoziciju su dela Srbije, bolji život građana Srbije i međunarodna poplarnost Srbije

- Vi vidite da niko od opozicije u parlamentu ne pominje Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budunost srpskog naroda. To nije stranačka deklaracija, to je narodna deklaracija, ali opoziciju ne interesuje ni Republika Srpska, ni Kosovo i Metohija ni Srbija. Trn u oku za opoziciju su dela Srbije, bolji život građana Srbije i međunarodna poplarnost Srbije i zbog toga će još dugo Srbiju voditi i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić - ocenio je predsednik Jedinstvene Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Srbi nisu jedini narod koji je podeljen granicama! Deklaracija doneta na Svesrpskom saboru je jako važna! (VIDEO)
Live TV

Srbi nisu jedini narod koji je podeljen granicama! Deklaracija doneta na Svesrpskom saboru je jako važna! (VIDEO)

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas načelnu raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je proglašena 8. juna na Svesrpskom saboru u Beogradu i ostalim tačkama dnevnog reda. Tim povodom gosti "Info jutra" su bili predsednik pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislav Bokan i istoričar Nebojša Damjanović.

25.07.2024

10:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Mnogi bi voleli da sam u penziji! Novak poslao jasnu poruku: Spremniji sam za OI nego za Vimbldon! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Mnogi bi voleli da sam u penziji! Novak poslao jasnu poruku: Spremniji sam za OI nego za Vimbldon! (FOTO/VIDEO)

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) spreman je za Olimpijske igre kao zapeta puška i poručuje da neće skoro u penziju, iako bi mu to mnogi želeli! Jedan od najvećih sportista ikada danas je na konferenciji za medije u pres medija centru u Parizu poručio da se oseća mnogo bolje sada nego pred Vimbldon i da će učiniti sve da obraduje naciju i prvi put u karijeri osvoji olimpijsko zlato!

25.07.2024

13:18

Uhapšen brat Nikole Jokića!
NBA

Uhapšen brat Nikole Jokića!

Strahinja Jokić, brat Nikole Jokića, uhapšen je u Denveru i optužen za napad na jednog gledaoca u aprilu posle utakmice Nagetsa.

25.07.2024

10:39

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako
Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako

Pre 58 godina grupa gradištanskih alasa, koje u ovom kraju zovu Dunavski vukovi, okupila se na ušću Peka u Dunav i kuvanjem prve riblje čorbe od sopstvenog ulova, uz čašicu, pesmu i druženje postavili su temelje Alaskih večeri. Od tada, svake godine u julu se okupe i oni stari, ali i mladi ljubitelji Dunava i opet, po tradiciji love ribu, kuvaju čorbu i uživaju!

24.07.2024

17:44