• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

25.07.2024

16:27

Ovo se nikada u istoriji OI nije desilo! Nećete verovati koliko NBA igrača je stiglo u Francusku!

profimedia

Olimpijske igre

Ovo se nikada u istoriji OI nije desilo! Nećete verovati koliko NBA igrača je stiglo u Francusku!

Podeli vest

Čak 51 košarkaš od prijavljenih 144 (35,4%) igraće na ovogodišnjim Olimpijksim igrama, što je rekord od kada je profesionalcima dozvoljeno učešće davne 1992. godine.

Svih 12 timova koji učestvuju na Igrama (26. jul - 11. avgust), imaju NBA igrače u svojim redovima! Najviše ih naravno ima SAD, pošto čak 12 igrača igra u najjačoj ligi sveta, dok Kanada ima 10 košarkaša, a Australija osam.

Vrsnim asovima koji igraju u Americi mogu se pohvaliti i nabolji tim Afrike, Južni Sudan, ali i Japan, najbolja ekipa Azije.

 

Foto: AP/Photo

 

 

 

ŠEST MVP IGRAČA NAJJAČE LIGE

Pojaviće se na ovogodinjem prestižnom turniru i šest MVP NBA sezone: Lebron Džejms (2009, 2010, 2012 i 2013), Nikola Jokić (2021, 2022 i 2024), Janis Adetokumbo (2019, 2020), Stef Kari (2015, 2016), Kevin Durant (2014) i Džoel Embiid (2023).

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

 

12 NBA ŠAMPIONA i 20 PRSTENOVA

U Francuskoj će biti 12 igrača koji su tokom karijere bili NBA šampioni, a ukupno poseduju 20 šampionskih prstenova: Lebron Džejms i Stef Kari četiri, Kevin Durent i Jru Holidej dva, a po jedan imaju Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Derik Vajt, Entoni Dejvis, Nikola Jokić, Peti Mils, Džamal ​​Marej i Metju Delavedova.

 

Foto: profimedia

Džamal Marej

 

 

VIŠE OD POLOVINE IGRAČA IMA NBA ISKUSTVO

Mnogi igrači koji će se nadmetati u Francuskoj za medalju imaju iskustvo igranja u NBA ligi: Nando De Kolo, Frank Ntilikina i Geršon Jabusele (Francuska), Lorenco Braun, braća Vili i Huančo Ernangomez i Rudi Fernandez (Španija), Juta Vatanabe (Japan), Venjen Gabrijel (Južni Sudan), Filip Petrušev i Marko Gudurić (Srbija), Kostas Papanikolau, Nik Kalates, Georgios Papagijanis, Kostas Adetokumbo (Grčka)...

Broj igrača u svakom timu na OI

SAD: 12
Kanada: 10
Australija: 8
Francuska: 5
Nemačka: 4
Srbija: 4
Brazil: 2
Japan: 2
Španija: 1
Grčka: 1
Južni Sudan: 1
Portoriko: 1
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako
Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako

Pre 58 godina grupa gradištanskih alasa, koje u ovom kraju zovu Dunavski vukovi, okupila se na ušću Peka u Dunav i kuvanjem prve riblje čorbe od sopstvenog ulova, uz čašicu, pesmu i druženje postavili su temelje Alaskih večeri. Od tada, svake godine u julu se okupe i oni stari, ali i mladi ljubitelji Dunava i opet, po tradiciji love ribu, kuvaju čorbu i uživaju!

24.07.2024

17:44