• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

17.01.2021

15:39 >> 10:43

KORONA IH NIJE SPREČILA! Privredna komora Srbije i Kikinde odlučile: Nebojša Nedeljković najlider 2020. godine

Vesti

KORONA IH NIJE SPREČILA! Privredna komora Srbije i Kikinde odlučile: Nebojša Nedeljković najlider 2020. godine

Podeli vest

Osam privrednih društava iz Severnobanatskog upravnog okruga Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Kikinde nagradile su za rezultate u poslovanju koje su ostvarili prošle godine uprkos pandemiji koronavirusa, a neki od njih su proširili proizvodnju i zaposlili nove radnike, osiguravši i nova ulaganja

Nebojša Nedeljković, direktor fabrike Mecafor Products, rođen i školovan u Francuskoj gde je stekao zvanje mašinskog inženjera i završio master za internacionalni menadžment, PKS proglasila je za lidera 2020. godine.

Foto: V.N.

 

 

U novom pogonu fabrike Mecafor, koja je deo francuske grupacije La Fonte Ardennaise i proizvodi metalne delove za različite industrije, praviće se turbine za avione i raditi završna i mašinska obrada.

- S obzirom na svoje srpsko poreklo bio sam motivisan da se vratim u Srbiju i drago mi je što mi je ukazano poverenje da vodim fabriku Mekafor od samog početka. Velika je čast primiti nagradu za lidera godine, posebno za prethodnu koja je bila izazov za celu privredu na globalnom nivou.

Foto: V.N.

 

Mekafor konstantno ulaže u svoje razvojne kapacitet, tako da smo protekle godine napravili nov pogon za novu delatnost-avio industriju. Danas imamo 120 zaposlenih, a plan je da za tri godine broj radnika bude 300. Zahvaljujem se svom timu, za upornost, rad i trud i Privrednoj komori Srbije koja je prepoznala Mekafor kao uspešnu firmu, što nam daje motivaciju da nastavimo razvoj-rekao je Nedeljković.

Još jedna nagrada PKS uručena je firmi iz Kikinde- „Šole“, za poslovni uspeh u 2020. Ponosna na rezultate koje su i u izazovnim vremenima postigli zahvaljujući kvalitetnoj strategiji, operativnoj fleksibilnosti, kao i ogromnom entuzijazmu, predanosti zaposleniih i solidarnosti tokom cele godine, prema lokalnoj i široj društvenoj zajednici, Regionalna privredne komora Kikinde priznanja je dodelila firmama „Autoflex” iz Čoke, „Senta prometu“, kao i „Kikindskom mlinu”. Njima su dodeljene plakete za poseban doprinos razvoju privrede regiona.

Foto: V.N.

 

-Prethodna godina je bila izuzetno teška, zbog pandemije virusa kovid 19. Postavila je nove tržišne uslove za poslovanje, kao i zahtevnije poslovne aktivnosti po pitanju obezbeđenja zdravstvenih uslova za sve zaposlene.

Kikindski mlin je ispunio očekivanja i preduzeo sve aktivnosti koje smo morali da uskladimo prema novim propisima i zdravstvenim zahtevima u pogledu prijema i skladištenja poljoprivrednih kultura, žitarica i uljarica-pšenice, suncokreta, kukuruza, soje-rekla je Milena Magazin, izvršna direktorka „Kikindskog mlina“ koji ima 135 zaposlenih radnika.

Foto: V.N.

 

Plaketama za regionalnog poslovnog lidera u prethodnoj godini, RPK Kikinde nagradila je Tatjanu
Nikolin, direktorku firme “Labinprogres –TPS” iz Novog Kneževca, koja proizvodi poljoprivredne
mašine i delove, i Mladena Đurana, direktora Poljoprivredne stručne službe „Kikinda”.

Kikinda partner privrednicima

 

Na vest da su privredna društva u Severnobanatskom upravnom okrugu protekle godine, ne samo
očuvala poslovanje, nego i proširila proizvodnju otvarajuću prostor za nova radna mesta, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač reagovao je sa oduševljenjem, ponosno ističući podršku svima i u narednom periodu.

- Država, pokrajina i Grad Kikinda biće uvek partner svim privrednim subjektima da bi zajednički izgradili još bolje mesto za život i rad, kako u Kikindi, tako i u celom regionu-rekao je Lukač.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set