• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

22.04.2021

09:29

Rajko došao do plantaže i nije mogao da veruje kada je video ŠTA SU LOPOVI UKRALI

Vesti

Rajko došao do plantaže i nije mogao da veruje kada je video ŠTA SU LOPOVI UKRALI

Podeli vest

Nesvakidašnja krađa dogodila se u novovaroškom selu Akmačići kada su lopovi upali na parcelu zasađenu pod borovnicama, probrali i odneli tridesetak najboljih sadnica i deset vreća sa kiselim tresetom koji služe kako bi se poboljšao kvalitet zemljišta.

„Parcelu smo pre četiri godine posadili ortački, ja i još dvojica prijatelja, a  na njoj se nalazilo oko 2.400 sadnica. Plantaža je ograđena žičanom mrežom, ali to nije sprečilo prestupnika  da upadne po mraku i počini krađu. Pošto su vreće sa tresetom poprilično teške pretpostavljam da se vraćao nekoliko noći i pitanje je šta bi sve odneo da komšije nisu primetile da se nešto čudno dešava u zasadima“, rekao je za RINU Rajko Đenić.

Krađa je odmah prijavljena nadležnim organima, a pripadnici novovaroške policije uspeli su da uhvate lopova u okolini Prijepolja i deo ukradenih sadnica vrate vlasnicima.

Foto: rina

Sadnice borovnica

„Svaka ta iščupana sadnica dala bi ovog leta nekoliko kilograma roda, ali kako su glavne žile počupane i te sadnice koje su vraćene smo bacili, jer su potpuno neupotrebljive. Kako bi ove zasade postavili na zdrave noge imali smo mnogo problema, jer je plantaža  u Akmačićima podignuta  na oko 1.000 metara nadmorske visine, a optimalno  za uzgoj borovnice je od 600 do 800 metara, ali smo uspeli da dovedemo vodu i tako obezbedimo rod“, ispričao je Đenić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set