• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

02.11.2021

18:50

DIRLJIVO! Vatrogasac posetio Ljiljanu kojoj je spasio život, Vulin im obećao novi televizor! /FOTO/

MUP Srbije

Vesti

DIRLJIVO! Vatrogasac posetio Ljiljanu kojoj je spasio život, Vulin im obećao novi televizor! /FOTO/

Podeli vest

Aleksandar Taleski (28), vatrogasac-spasilac, kojeg je danas odlikao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, uspeo je da posle svih obaveza stogne u dom Novovića da se upoznaju i ispuni želju Miletu i Ljiljani kojoj je spasao život za Svetog Luku, kada je slavska sveća upalila deo kuće

Aleksandar Taleski (28), vatrogasac-spasilac, kojeg je danas odlikao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, uspeo je da posle svih obaveza stogne u dom Novovića da se upoznaju i ispuni želju Miletu i Ljiljani kojoj je spasao život za Svetog Luku, kada je slavska sveća upalila deo kuće.

Puno emocija obeležilo je današnji susret hrabrog vatrogasca koji je van dužnosti spasao život baka Ljiljani, nepokretnoj penzionerki. Posle tri godine rada u u Vatrogasnospasilačkom batalljonu, pokazao je da je dostojan posla koji obavlja, a iznad svega požrtvovan i odan vatrogasac. Odmah nakon šro je nagrađen, obišao je baka Ljiljanu.

- Nakon odlikovanja u Beogradu, moram da kažem da mi je velika čast što sam nagrađen, daću sve od sebe da opravdam svoj posao i ubuduće. Moram da kažem da je ministar Vulin obećao porodici nov televizor, pošto je stari oštećen u požaru - rekao je Taleski i prisetio se večeri kada je spasao život Ljiljani.

Foto: V.N.

Vatrogasac Aleksandar Teleski u poseti baki Ljiljani

- Nisam bio na dužnosti i oko pola osam uveče izašao sam da prošetam psa sa drugarom. Skrenuo sam u susednu ulicu Hajduk Veljka i ugledao dim iz kuće Novovića, ali tada nisam znao ko tu živi. Kada smo se približili kući, čuo sam ženski glas kako moli za pomoć. Brzo sam skinuo jaknu, podigao roletnu, a drugar mi je pomogao da uđem kroz prozor. Ljiljanu sam odmah u naručju izneo u dvorišnu kuću njihove ćerke. U susednoj sobi, plamen sveće zahvatio je stočić na kojem je stojala, goreo je i kolač, žito, kadionica, bosiljak. Osetila se i plastika od televizora koji je počeo da dimi. Vatra je zahvatila i deo ormara u kojem je bila posteljina, pa je počeo da kulja gusti dim. Pozvao sam kolege i hitnu pomoć, uspeli smo da spasimo ljude i kuću. Najvažnije da je Ljiljana dobro i njeni ukućani - kaže se Aleksandar.

Ljiljana je sa velikim oduševljenjem dočekala svog spasioca i uputila mu reči zahvalnosti..

- Hvala ti što si mi spasao život, zaslužio si nagradu koju si danas dobio. Imaš veliko srco što si došao u posetu da vidiš kako sam - rekla Ljiljana vatrogascu Aleksandru.

- Pozvao sam Aleksandra da nam naredne godine za Svetog Luku bude gost na slavi. Mnogo mi je drago što smo se upoznali - dodaje Ljiljanin suprug Mileta.

Ljiljana je penzionisana doktorka, specijalista medicine rada, dok je Mileta rudarsko-geološki inženjer u penziji, koji je bio na rukovodećim funkcijama u firmi „Toza Marković“ i komunalnom preduzeću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set