• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

02.06.2016

19:07

BUGARI SE NAORUŽAVAJU: Istočne komšije kupuju avione i brodove po NATO standardima!

Vesti

BUGARI SE NAORUŽAVAJU: Istočne komšije kupuju avione i brodove po NATO standardima!

Podeli vest

Ugovor o kupovini osam aviona, novih ili polovnih, treba da bude sklopljen do kraja godine, dok bi plaćanje i isporuka bila od 2018. do 2021. godine, navodi se u saopštenju Bugarskog Parlamenta i dodaje da bi to bio ugovor do 1,5 milijarde leva (770 miliona evra)

Bugarski parlament odlučio je da se iz budžeta potroši 1,18 milijardi evra za kupovinu vojnih aviona i brodova do 2021. godine, što je prva takva odluka od 2004. godine, kada je Bugarska primljena u NATO.

BUGARI SE OGRADILI ŽICOM: U rekordnom vremenu, podigli prepreku na granici s Turskom!

Ministarstvo odbrane dobilo je ponude iz 15 zemalja, među kojima su u uži izbor ušli švedski novi avioni tipa "gripen", polovni italijanski lovci "jurofajter" i portugalski polovni avioni F-16. Parlament planira kupovinu još osam aviona, 2022. i 2023. godine.

Bugarska skupština odobrila je i kupovinu dva patrolna broda za ukupno 419 miliona evra.

- Bugarska vojska ima sovjetsku opremu, a nedostaje joj oprema po standardima NATO- rekao je ministar odbrane Nikolaj Nenčev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miso

pre 7 godina

Gospodo svi oko nas trose milijarde na naoruzanje,Srbija mora odgovoriti na isti nacin,odnosno pare za vojsku i modernizaciju se moraju naci.Iskreno govoreci osim Republike Srpske mi nemamo iskrene prijatelje,i nalazimo se u veoma opasnom okruzenju. Srbija zbog sebe mora biti broj 1 na Balkanu,sto se opremljenosti vojske tice.

deda Raša

pre 7 godina

Miso, nikad ih nismo ni imali. Oduvek smo bili okruzeni (po onom Titovom), BRIGAMA.

koyot

pre 7 godina

Iz kog budzeta....zarad čega..  Pitamo se..kad dodje vreme za ono najcrnje sto ljudi,dobro poznate najvece zveri,čine zverski jedni drugima u ovoj globalno surovoj politici koja diktira svetom,narodom i zadaje najužasavajuće udarce svim zivim bićima na svetu,prirodi,zemlji... Jel to neki lanac ovog sistema zivota... Kao sto u osnovnim skolama učimo o lancu ishrane tako se u zivotu nasilno edukujemo i upoznajemo tok surovog sistema sveta... Sta reći a ne zaplakati...n

koyot

pre 7 godina

Pardon Mišo za ovaj glas na dole ...ne dozvoljava sajt da se ispravi.. Podrzavam tvoje mišljenje.. Ali to nije nista novo kao ni moje mišljenje... I bez obzira na moj stav o tome podrzavam da treba da se oformimo i jačamo u tom smislu ali zarad odbrane i nužne podrske prijateljima.. Ipak sam patriota sa odsluženim vojnim rokom,pored drage supruge i malog četvorogodišnjeg sina mog ponosa i dike...sa životnim planovima... hmm ali spreman na pozitivan odgovor na poziv vojske ...n

Miša Zemun

pre 7 godina

Nama ne trebaju avioni jer nam je nebo toliko malo da jedan mig, malte ne, čim uzleti i postigne mah.brzinu - treba odmah da sleti. Zato su za nas bitni samo raketni sistemi S300 i od letilica samo dronovi kao podrška kopnenim dejstvima i helihopteri za brzi transport. Sve ostalo je neracionalno. Ako se baš forsira lovačko vazduhoplovstvo onda je u pitanju samo borba za radna mesta velikog broja kadrova vezanih za tu vojnu oblast.

Patriota

pre 7 godina

Буџет војске треба повећати, политичари нека смање своје даџбине, за отаџбину мора бити пара, треба тражити од Руса оружје, опасна времена долазе.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17