• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

29.06.2016

09:48

ZEMLJA OPASNOG ŽIVLJENJA! Hronologija terorističkih napada u Turskoj u poslednjih godinu dana!

Vesti

ZEMLJA OPASNOG ŽIVLJENJA! Hronologija terorističkih napada u Turskoj u poslednjih godinu dana!

Podeli vest

Istanbulski aerodrom pogođen je sinoć trostrukim samoubilačkim napadom u kojem je ubijeno najmanje 36 ljudi. Sledi lista napada koji su se dogodili u poslednjih 12 meseci u Turskoj

 

- 8. juna 2016: šest ljudi je ubijeno u napadu automobilom-bombom na sedište policije u Midjatu, na jugoistoku zemlje. Za napad su preuzeli odgovornost pobunjenici iz Radničke partije Kurdistana(PKK).

- 7. juni 2016: 11 ljudi, uključujući šest policajaca, ubijeno je u napadu automobilom-bombom na autobus s policajcima u Bejazitu, istorijskoj četvrti Istanbula. Za napad je tri dana kasnije preuzela odgovornost grupa "Jastrebi za oslobođenje Kurdistana" (TAK), radikalna grupa bliska PKK-u kojeg je prvobitno za napad optužio predsednik Redžep Tajip Erdogan.


(VIDEO) KRVAVA DRAMA U ISTANBULU: U bombaškom napadu na aerodromu, najmanje 36 mrtvih i 147 ranjenih!

- 31. mart 2016: sedam policajaca je ubijeno i 27 civila ranjeno u napadu automobilom-bombom u Dijarbakiru, glavnom gradu u većinski kurdskom jugoistoku. Za napad je preuzela odgovornost grupa YPG, vojno krilo PKK.

- 19. mart 2016: četvoro turista je poginulo u Istanbulu (jedan Iranac i troje Izraelaca, od kojih je dvoje imalo i američko državljanstvo), a 36 je ranjeno u napadu bombaša-samoubice koji se digao u vazduh u poznatoj aveniji Istiklal. Turske vlasti smatraju da je za to odgovorna Islamska država.


(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) MASAKR U ISTANBULU: Policajac puca u bombaša pre nego što je aktivirao eksploziv!

- 13. mart 2016: 35 osoba je ubijeno i više od 120 ranjeno u napadu automobilom-bombom u centru Ankare, za koji je preuzela odgovornost grupa TAK, radikalna disidentska grupa PKK.

- 17. februar 2016: 28 mrtvih i oko 80 ranjenih u eksploziji automobila-bombe koji je vozio samoubica u centru Ankare. Za napad čija meta su bila vojna vozila, odgovornost je preuzela grupa TAK.

- 14. januar 2016: šest mrtvih - jedan policajac i pet civila, u eksploziji automobila-bombe kod centralne policijske stanice 30 kilometara od Dijarbakira. Za to je odgovornost preuzeo PKK koji se izvinio za smrt civila.


BORBA ZA GOLI ŽIVOT: Video sam teroristu kako ulazi na aerodrom i počinje da rešeta!

- 12. januar 2016 : Poginulo je 12 nemačkih turista u samoubilačkom napadu u istorijskom centru Istanbula, Sultanhametu. Napad za koji su vlasti optužile Islamsku državu, izveden je blizu Aja Sofije i Plave džamije, najfrekvetnijih mesta za turiste u gradu.

- 10. oktobar 2015:103 mrtva i više od 500 ranjenih u dvostrukom samoubilačkom napadu ispred Glavne železičke stanice u Ankari tokom prokurdskog skupa. Taj napad, najteži po broju mrtvih koji se dogodio na teritoriji Turske, vlasti su pripisale Islamskoj državi.

- 20. juli 2015: 34 mrtva i oko stotinu ranjenih u napadu u Suruču, kod granice Sirije, čija meta su bili mladi kurdski aktivisti. Napad je pripisan Islamskoj državi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17