• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

10.04.2017

09:10

POVRATAK NACIZMA U NEMAČKU VOJSKU! Pozdravljaju sa "Zig hajl" i "Hajl Hitler" i žele da ISTREBE MIGRANTE!

Vesti

POVRATAK NACIZMA U NEMAČKU VOJSKU! Pozdravljaju sa "Zig hajl" i "Hajl Hitler" i žele da ISTREBE MIGRANTE!

Podeli vest

Nemačka vojna kontraobaveštajna služba istražuje 275 prijavljenih slučajeva desničarskog ekstremizma u vojnim redovima u zemlji, piše Sputnjik

 

Kako navode, među njima su i vojnici koji govore "Hajl Hitler" uz nacistički pozdrav rukom i pozivaju na nasilje protiv migranata.

Vojna kontraobaveštajna služba Nemačke (MAD) preispituje više od dve stotine slučajeva nacizma u redovima vojske, navodi se u pismu nemačkog Ministarstva odbrane parlamentu, javljaju lokalni mediji.


AUSTRIJA NACISTIMA NE GLEDA KROZ PRSTE! Uhapšen muškarac koji se oblačio kao Hitler!

Agencija istražuje 53 slučaja za koje se kaže da su se desili 2017. godine, 143 predmeta iz 2106. i 79 još ranije. 

U pismu se navodi da su slučajevi vezani za vojnike koji otvoreno pokazuju nacistički pozdrav uz reči "Hajl Hitler" i zlostavljaju svoje vojnike imigrantskog porekla. U dokumentu se naglašava da se, uprkos tome što se o slučajevima zna, njima nije posvetilo dovoljno pažnje. 

AP PHOTO

U jednom konkretnom slučaju vojnik je rekao "Hajl Hitler", "Hajl našem lideru" i "Zig hajl, drugovi". 

"Slučaj je prenet na vojnog tužioca i javno tužilaštvo, ali nije došlo ni do prevremenog otpuštanja niti do zabrane službe", stoji u pismu. 

U drugom slučaju se navodi da je vojnik na svom profilu na Fejsbuku objavljivao govore mržnje povezane sa desničarskom strankom NPD, uključujuc"i i poziv za smrt "tipičnih stranaca". 


ŠETALI BIVŠI HITLEROVCI: Veterani nacističkih jedinica marširali Rigom

Prema izveštajima medija, Nacionalna demokratska partija (NDP) bila je odlučna da liči na stranku NSDAP Adolfa Hitlera, ali je Ustavni sud odlučio da je ne zabrani, jer je stranka navodno suviše mala da bi ugrozila nemačku demokratiju. 

Vojniku koji je povezan sa strankom izrečena je samo disciplinska mera, navodi se u pismu Ministarstva odbrane. 

Nacistički simboli, uključujući i verbalne pozdrave i gestikulaciju, zabranjeni su u Nemačkoj i kažnjavaju se kaznom do tri godine zatvora, navodi se u Krivičnom zakoniku Nemačke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 5 godina

Cekamo te vodjo nas Adolfe da ustanes i opet nas podeves do krajnje pobede bele rase nad izdajicama i hordama inferiornih koji vladaju svetom manipulacijom i novcem zidovske propagande!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17